do końca życia ze swoim mężem nierobem chociaż czasami myśli o rozwodzie tak jak Halina
Kiepska?
Widocznie jest bardzo zakochana :) W życiu zwykle taki pijak bije swoją żonę i nie pozwala jej odejść, w serialu rzeczywistość jest przerysowana i w krzywym zwierciadle. Na Demotywatorach często można zobaczyć taką tendencję, że dziewczyna chce być jak księżniczka, koło której facet będzie skakał. Tu jest odwrotnie. Raczej trudno uwierzyć, że żona z własnej woli utrzymuje alkoholizm męża, podczas gdy wystarczyłoby przestać dawać mu kasę.
Tzreba serial traktować z przymrużeniem oka , a jak ona za pensje pielegniarki wyzywia całą rodzinę gdy Ferdek pije 10 piw codziennie
A jak to możliwe ze starym telewizorem Kiepski przenosi sie w fantastyczn sposób do telewizji?
Jako odpowiedź krótka historia. Sprzątaczka w mojej podst. miała męża który pił, czasem bił, awanturował się, jej sytuacja była powszechnie znana. Mieszkali gdzieś kątem u babki, wypisz wymaluj sytuacja z Kiepskich i kobieta takie kiepskie życie ciągnęła. Jedna z nauczycielek chciała jej jakoś pomóc. Wymyśliła plan całkiem niezły - mogła udostępnić kobiecinie jeden pokój u siebie w domu, ta w zamian sprzątałaby, wykonywała drobne prace itd - po to by nie musiała mieszkać z mężem dupkiem. No i nie kątem u matki. Przedstawia sprzątaczce pomysł i pyta, co ona na to. Ta zachwyt w oczach i mówi "Noooo, pani... ale z moim?"
Tyle na temat chęci ucieczki i wyzwolenia się u kobiet z takim życiem:p [historia doszła do mnie bo mateczka moja też tam nauczycielką była]