Serial leci od tylu lat a ja może obejrzałem ze 3 odcinki teraz już nie patrze bo mówiąc prawde jest to serial dla DEBILI!!! Humor taki jak inteligencja tych co to oglądają, czyli DURNOWATY!!!
Masz rację. Kiedyś to było przynajmniej śmieszne. Dziś to takie nie wiadomo co, telewizyjna zapchajdziura.
Dziękuje bardzo za poparcie i też sądze że masz racje kiedyś to czymś było ale teraz już jest niczym.
Jakoś nie przekonałeś mnie do swojej wyższej inteligencji, nazywając tych co oglądają debilami. Serial może nie jest zbyt ambitny, ale bardzo dobrze wyśmiewa niektóre polskie realia. A humor jest specyficzny i nie każdego śmieszy.
Bardzo się mylisz. To jest właśnie serial dla inteligentnych ludzi. W prawie każdej scenie jest jakiś podtekst, który przedstawia naszą rzeczywistość w "krzywym zwierciadle" - trzeba tylko trochę myśleć i uważnie słuchać dialogów.
Dokładnie tak jak napisał(a) Contessa Kiepskich nie można oceniać powierzchownie na podstawie prostej aby nie powiedzieć prostackiej formy, ale trzeba doszukiwać się różnych podtekstów, przenośni, odwołań do rzeczywistos itd. wtedy oglądanie ma jakiś sens oprócz oczywiście walorów czysto rozrywkowych.
Swoją drogą dziwnie brzmi zarzut o debilnosci Kiepskich i widzów serialu od kogoś kto ocenia American Pie 10/10 bo jak wszyscy dobrze wiemy wkładanie przyrodzenia w ciasto to szczyt dobrego smaku i ambitnego wysublimowanego humoru dla elit intelektualnych .
Serial pokazuje Polaków jako debilów. Wy nie widzicie w tym prawdy bo pewnie sami się do nich zaliczacie. No ale wiadomo każdy ma prawo do własnego zdania.
PRAWDA BOLI!!! Człowiek napisał prawdę o tym serialu a ludzie zaczynają się kłucić bo coś ich boli. ŻAŁOSNE!!!
Kłócić - "o kreskowane". Swoją drogą, czy błędy ortograficzne nie zaważyły na twojej promocji do następnej klasy ? Mam nieodparte wrażenie, że uczęszczasz do podstawówki, w najlepszym wypadku do gimnazjum.
WOW zdałeś sprawdzian może nie jesteś taki jak ten serial. No ale co tam zmiana tematu. Jak sądzicie skoro popularność i inteligencja tego serialu tak spadła to kiedy waszym zdaniem powinien się skończyć.
Debilny to ty jesteś, ciemniaku katolicki. Do 2004 roku to było arcydzieło. Od 2005 do 2010 trzymały poziom ale teraz odcinki są coraz gorsze. To nie jest serial dla takich moherów jak ty tylko dla ludzi którzy zauważą satyrę społeczno-polityczną lub ośmieszenie sytuacji kuriozalnych w naszym chorym kraju.
Mówiłem tutaj o sztuce jako takiej i o tym że odnośnie kultury masowej nie ma faktów obiektywnych.
Ale obraza z tym fioletowym gownem. Mogę ci tylko pogratulować. Proponuję jak najszybciej usunąć konto na fw bo tylko się kompromitujesz.
Mi się bardzo twój avatar podoba, mam miłe skojarzenia z nim związane. Marik, może ty nie jestes taki głupi, jak mi się wcześniej wydawało? I do tego lubisz kiepskich!
Ojciec mnie gustu filmowego i muzycznego uczył, dzięki niemu (choć to kawał skurvvysyna) wiem kto to Freddie Mercury, Kazik Staszewski i nie muszę słuchać JP100%. Kiepskich ja znam od samego początku serialu.
Co do ateistów 100% racji. Spotkałem paru i zawsze byli to nieszczęśliwi ludzie, pełni nienawiści i jadu. Aż było mi ich szkoda.
Poziom spada już od 2005 r. od tzw. zmiany Formatu serialu zasugerowanej przez Polsat.
Powiedziałbym, że nawet skrajnie lewicowe, nie wrzucać mnie tylko do jednego wora z SLD i RP bo to nawet koło lewicy nie stało.
Ja z kolei nie jestem po żadnej stronie mocy. Teraz się czarni i czerwoni żrą o koryto. A zaraz o koryto będą się żarli zieloni.
Nie wierzę politykom na słowo.
Z tych "naszych" polityków to tacy czerwoni jak z czarnych sukienek prawdziwi chrześcijanie. A i zieloni nie lepsi, za pieniądze wielkich koncernów wciskają ludziom pseudo ekologiczne chłam.
W Polsce niema ani lewicy, ani prawicy, jest tylko banda spokrewnionych ze sobą złodziei.
Iście dziecinne zachowanie, jak się czegoś nie rozumie to automatycznie staje się to debilne. A może po prostu dorastasz w takiej rodzinie jak Kiepscy i dlatego Cię to nie śmieszy?
Używając inwektyw udowadniasz tylko swoją niedojrzałość. Myślisz że robi to na kimś wrażenie?
Jakby nie tacy jak Che (ludzie z wyższych warstw społecznych, którzy upominali się o prawa najbiedniejszych), to do dzisiaj siedziałbyś przy świeczkach i byłbyś analfabetą, a o komputerze to mógłbyś tylko pomarzyć, byłaby to rzecz zarezerwowana tylko dla elit. Więc trochę szacunku dla ludzi którzy poświęcili swoje życie dla takich jak Ty, żebyś miał coś swojego i nie był własnością jakiegoś pana.
Patrząc przez pryzmat Twojej wypowiedzi dochodzę do wniosku, że nie warto nawet splunąć w stronę ludzi na "niższych szczeblach hierarchii społecznej", widocznie nie możecie żyć bez poniewierania i gięcia karków przed "elytą". Musicie mieć jakiegoś pana który was poniży, bożka któremu będziecie mogli bić pokłony i marzyć, że tam w innym świecie będzie wam to wynagrodzone. Sam wielokrotnie przekonałem się na własnej skórze, że jak się kogoś nie szanuje, to jest świetnym znajomym, ale jak się zaczyna traktować go na równi ze sobą, to od razu rośnie w nim poczucie wyjątkowości i się "odwdzięcza".
Jeśli jesteś w miarę inteligentny to wyciągniesz wnioski z życia, które już na starcie da Ci kopa, a jeśli nie to będziesz żył w swoim świecie "złych komuchów" którzy nadali prawo takim jak Ty do bycia człowiekiem.
A może w "żydosko-bolszewicko-syjonistyczno-masońsko-komunistycznych" mediach usłyszałeś?
Masz rację. Nie warto dyskutować z ateistami i lewakami. Poza krzykami i płaczem nie mają argumentów. Szkoda gadać.
A Świat według Kiepskich to wcale nie taki głupi serial, jak wiele osób sądzi. Niestety, jest dużo gorszy niż kiedyś. Ale, jak ktoś nie chce starych czy nowych odcinków oglądać, nie musi. Wolna wola.
Dyskutować? Żeby prowadzić dyskusję trzeba mieć minimum wiedzy, a widząc jak wami poniewiera manning, to nawet takiej nie posiadacie. Umiecie tylko skomleć "nie piszczie z nim, troll itp.", co obnaża waszą bezradność wobec jego argumentów.
Prośba: nie wrzucaj proszę wszystkich do jednego worka. Zwłaszcza za poglądy. Ja mam lewicowe, ale nie pluję na prawicowców. Po obu stronach można trafić tak na oszołomów, jak i na sensownych ludzi.
Popieram. Nie oglądać. Nie warto. Serial był kiedyś na jakimś poziomie, ale od dawna nie jest już.
Żałosna dyskusja na dziecinnym poziomie. Aż nie chce się pisać. ŚwK zawsze na równi krytykował i lewicę i prawicę. A tak poza tym to był świetny serial, który - z powodu braku nowych pomysłów oraz forsowania kilku błędnych koncepcji - po prostu wyczerpał się i niedługo pewnie i tak go zdejmą z anteny.
Każdy ma prawo do zdania, nawet jeżeli jest ono na nie. Ale nikt nie ma prawa obrażać kogoś od razu od debili! Co ty sobie wyobrażasz? ;)
To, że tobie się nie podoba, to ok. Równie dobrze ja mogłabym nazwać cię idiotą, ponieważ moim zdaniem nie masz poczucia humoru (oczywiście tak nie jest, taka "przenośnia"). Serial głupokowaty, ale naprawdę nie polega on na tym, żeby trafiał tylko to ludzi z wyższych sfer. Tylko do prostych, zwykłych ludzi z jakich większośc naszego kraju sie po prostu składa. Jest wolność słowa więc w serialu wyśmiewają polskie realia i tyle. ;)