6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113086
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Rozumiem że mniejsze koszta itd., ale np. zrobienie prawdziwej sceny przed blokiem to
rozumiem tez olbrzymie koszta? Zejść po schodach na dół i tam nakręcić odpowiednie
sceny przed blokiem to takie duże koszta? I lepiej postawić sztuczne, rozpikselowane tło z
blokiem i ławką na fototapecie? :/

użytkownik usunięty
trancefan1986

weź sie ogarnij dziecko! Przecież to jest kręcone w studio!.. To co, według ciebie muszą iść z całym sprzętem do tej kamienicy i tam nakręcić jedną scenę na podwórku, a potem z powrotem wracać do studia!?

O boże, czasem myślę że jestem jedyna normalna na tym świecie!!!!!

ocenił(a) serial na 10

Tak, niech idą z całym sprzętem do kamienicy. Nie wiem kto tu jest dzieckiem, jeśli jesteś z rocznika 1996 to masz 15 lat czyli 10 lat mniej ode mnie haha

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 9

"O boże, czasem myślę że jestem jedyna normalna na tym świecie!!!!!"Po pierwsze:Boże piszemy wielką literą.Po drugie:normalna to do końca nie jesteś.Po trzecie:Nie widziałaś nigdy filmu który był kręcony w plenerze?

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 9

To chyba nie do mnie miało być?

ocenił(a) serial na 4
Znawca kina

tak patrzę, że chyba dobrze, że ona to "jedyna na tym świecie" ;]

ocenił(a) serial na 9
trancefan1986

Też mnie denerwuje sztuczne tło.Jedyne sceny w plenerze o ile dobrze pamiętam nagrano w odcinkach pt. "Niewidzialna kanalia","Kiepscy zboczeńcy"oraz "Rolki, czyli total gigant".Czyli jednak się dało skoro trzy odcinki tak nagrali.Szkoda,że później poszli na łatwiznę.Lepiej by było gdyby zrezygnowali ze scen ze sztucznym tłem i wszystko działo się pod kiblem,u Ferdka w domu i w piwnicy.

ocenił(a) serial na 10
Znawca kina

Ludzie, przecież największymi atutami tego serialu są absurdalne scenariusze i świetna gra aktorów, reszta to naprawdę tylko tło.

trancefan1986

Po prostu w pierwszych sezonach wynajeli prawdziwy blok do zdjęc , a potem dopiero przenieśli się do studia.

ocenił(a) serial na 1
victory15

To chyba dlatego w pierwszych sezonach były ujęcia na ścianę z meblami, telewizorem, drzwiami do kuchni itd. Teraz poszli na łatwiznę i jest tylko kilka ujęć. Odkąd Yoka został reżyserem, ten serial to jakieś G*WNO za przeproszeniem. Jeszcze ta ,,super" Jolaśka. Ehh.

ocenił(a) serial na 10
paumar1

Ja teraz oglądam sobie stare odcinki i te średnio-stare (100-180) i nie pamiętam tych absolutnie najnowszych trzysta ileś tam co teraz leci w Polsacie, więc powiadacie że nawet w mieszkaniu nie są kręcone zdjęcia, tylko na planie?? Czyli jak, zamiast kuchni przedpokoju to jest sztuczna fototapeta?? OMG.

ocenił(a) serial na 1
trancefan1986

Nie ;p Wiesz w ogóle co to jest studio?
Po prostu odwzorowali tamten plan i są normalne meble, ściany itd. ale są jakby tylko 3 ściany, tj. lewa, prawa i ta na wprost. Nie widzimy tej czwartej, której zresztą nie ma. W tym miejscu jest sprzęt, kamery, oświetlenie itd.
I w ten oto sposób nie da się nagrywać całego mieszkania, tylko poszczególne elementy i to od jednej strony.

ocenił(a) serial na 10
paumar1

A no to rozumiem, ale mi chodziło o to, że jak kręcą jakąś scenę przedstawiając "zewnętrzny świat" to aż się niedobrze robi widząc rozmazane sztuczne tło z polem, podwórkiem, ulicą, parkiem itd. Nawet oświetlenie nie współgra ze sobą, bo postacie są znacznie jaśniejsze od sztucznego tła i od razu widać że coś tu jest nie tak.

trancefan1986

To jest nagrywane w studio. Nie wyniosą całej publiki na dwór żeby nagrać jedną scenę.

ocenił(a) serial na 3
Anzelma112

jakiej publiki? JAKIEJ PUBLIKI??

stonedfish

Jakiejś mało rozgarniętej moim zdaniem ;)

ocenił(a) serial na 9
Anzelma112

Tutaj nawet nie chodzi o kasę samą w sobie,ale Yoka ubzdurał sobie,że będzie to klimatyczne(dla niego)jakby taki jego nieodzowny element Kiepskich.

ocenił(a) serial na 8
stonedfish

rePUBLIKI

trancefan1986

a na jakiej stronie mozna kiepskich ogladac?.

ocenił(a) serial na 10
kotas

na ipli

trancefan1986

Moim zdaniem to jest dla śmiechu zrobione.

użytkownik usunięty
Igraszka

Sztuczne tło podstawione do śmiechu? Zastanów się co piszesz.

trancefan1986

to właśnie fajnie wygląda jak podstawiają te tła ; pp

użytkownik usunięty
trancefan1986

no tak , ale mamy wolny rynek, jest firma, a w zasadzie dwie firmy, jedna należąca do atm grupa, druga zewnętrzna, która zajmuje się robieniem animacji i dzięki temu ta firma może się rozwijać, może zarabiać , może zatrudniać nowych ludzi i o to w tym wszystkim chodzi. poza tym kręcenie scen pod blokiem wiązałoby się z wyjazdem ekipy w teren, transportem, rozstawieniem całego sprzętu, a na realizację zdjęć jest naprawdę mało czasu , bo raptem chyba dwa tygodnie, później yoka kręci jeszcze rodzinkę.pl , ekipa realizuje pierwszą miłość i jeszcze parę innych produkcji ,więc też nie mogą tyle czasu poświęcać na jeden serial.

ocenił(a) serial na 9

Albo się coś robi dobrze,albo się to zostawia w spokoju,jeśli nie chcą wydawać kasy to niech nie liczą,że nagle serial znowu zaczną oglądać miliony jak to było dawniej.Ten serial miał swój unikatowy klimat,a teraz rzeczywiście kombinatorstwem i brakiem pomysłu go zabito.

ocenił(a) serial na 10
Fabio24

No to jak już chcą to sztuczne tło, to niech dadzą jakieś poruszające się np. w postaci filmu i o wysokiej rozdzielczości, to będzie wtedy nie do odróżnienia od rzeczywistości. A co do klimatu serialu to niestety prawda, kiedyś był genialny, a teraz im nowszy odcinek, tym gorzej. Wiele osób narzeka, że bez babki i Waldka to już nie to samo. O ile Waldek może w każdej chwili powrócić (już chyba powrócił, nie wiem czy to prawda, bo tych zupełnie najnowszych odcinków jeszcze nie oglądałem), to babka już nie powróci, no chyba że ktoś z was ją wskrzesi.

ocenił(a) serial na 9
trancefan1986

Fakt,że ich nie ma
ale mimo wszystko brakuje jakiejś świeżości pomysłu na kolejny odcinek.Koszty tej nędznej produkcji powinni oddać Panu Smoleniowi i zatopić Titanica.