Od czerwca coraz częściej w internecie, jak i w gazetach publikowane są artykuły związane z nadchodzącym sezonem. Szczególnie zainteresował mnie jeden z nich, a mianowicie: "Jolaśka będzie chciała rzucić Waldka i wyjechać do Warszawy". Akcja serialu ma miejsce we Wrocławiu, zatem albo scenarzyści planują zakończyć wątek tej postaci lub jest to temat na jeden odcinek - greenboks z jakimś miejscem w Warszawie., po czym Jolaśka wróci do Wrocławia i nadal będzie grać w serialu.
Jakie jest Wasze zdanie?
skoro napisane jest, że "będzie chciała", to nie znaczy, że "rzuci".
anonsowany jest zamiar, a nie wykonanie.
miejmy nadzieję, że tak się stanie. Może obecni kiepscy staną się mniej żenujący bez tej postaci
o patrz, znowu usunęli Twój post. Może zacznij pisać na temat, to problem się skończy :)
biorąc pod uwage, że - jak moderatorzy mnie poinformowali - że wszystkie moje posty są zgłaszane, to jest to
zaledwie kropla w morzu waszych pragnień i dowód na nikłą skutecznośc waszych usiłowań.
czytaj ze zrozumieniem : jest zaledwie anons, że Jolaśka "będzie chciała", a nie że "wyjedzie".
zatem, odnoszenie się do anonsu zamiaru jak do faktu dokonanego jest nielogicznością.
nielogiczne są Twoje zdania, pewnie od niedawna mieszkasz w Polsce.
Dlatego tez, nie będe Cie ganił za Twoje problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Temat brzmi "Jolaśka opuści Kiepskich" więc podpisuje się pod nim, wyrażając
nadzieję, że faktycznie tak się stanie. - to nie powinno być trudne do interpretacji nawet dla Ciebie.
E to jest temat na jeden odcinek. Nie nakręcajcie się że Jolaśka zniknie z serialu na stałe. Gdyby rzeczywiście postać ta zniknęła z serialu można by przypuszczać, że twórcy ugieli się pod żądaniami co niektórych widzów, którzy domagali się jej usunięcia. Do tej pory twórcy Kiepskich szli wszystkim pod prąd np. lejąc ciepłym moczem na widzów zapatrzonych w Klan i M jak Miłość widzących w Kiepskich jedynie rozrywkę dla debili, oburzających się jak można tak wulgarny i niepoprawny politycznie produkt w tv pokazywać. Gdyby teraz postanowili usunąć Jolaśkę z serialu, bo wg niektórych do niego nie pasowała straciłbym do ludzi odpowiedzialnych za serial szacunek. Bo do tej pory dali się poznać jako twórcy niezależni, realizujący swoje wizje według własnego widzimisie i nie przejmujący się tym co na efekty ich pracy powiedzą niektórzy ludzie.
ja z kolei mam inne spojrzenie na całą sytuację. Jeżeli tworzę coś dla ludzi, to chcę aby było to dla nich zjadliwe i zawsze posłuchałbym głosu większości, no chyba że tkwiłbym w wielkim przekonaniu, że moja wersja jest zdecydowanie lepsza, a ci którzy myślą inaczej są w wielkim błędzie. W tym przypadku ich niezależności z mojego punktu widzenia to zwykła ślepota, a mówię tak tylko i wyłącznie dlatego że postać Jolasi mnie osobiście strasznie przeszkadza, nie będe się powtarzał dlaczego. Z tego co widzę, dużo moich znajomych myśli podobnie, w internecie też można przeczytać masę negatywnych uwag na jej temat. Pod takim ostrzałem z pewnością bym się ugiął, na miejscu Twórców. Dopiero teraz zorientowałem się, jak wiele razy przełączyłem Kiepskich na innych kanał gdy tylko Jolasia otworzyła usta w serialu i to nie z założenia swojego buntu, tylko ze zwyczajnej niechęci do oglądania dalszych scen...Zawsze mogliby zrobić jakiś kompromis. Chociażby zepchnąć ją gdzieś na 3 plan, albo uciąć trochę jej żenującego tekstu, albo pokazywać ją co 3 odcinek, tylko regularnie żebym wiedział które omijać :P
tytuł wątku odsyła do jego zawartości - a ty odpowiadasz na sam tytuł, nie zapoznawszy się z ową zawartością ?
PRAWDZIWY news brzmi "Jolaśka BĘDZIE CHCIAŁA rzucić Waldka i wyjechać do Warszawy", a więc jest zaledwie
anons tematu JEDNEGO ODCINKA, z czego kompletnie nie wynika, że postać ma zniknąć z serialu[ [co zresztą
udowadniają newsy z planu w innych mediach].
autor wątku wykazał się indolencją dając nietrafny tytuł, a ty wylegitymowałeś się brakiem staranności nie czytając
zawartości tematu, tylko sam nagłówek.
stek bzdur i znowu brak umiejętności czytania ze zrozumieniem. Jak mam Ci to przełożyć ? Polskiego nie rozumiesz, łopatologia też chyba do Ciebie nie dotrze.
Temat dotyczy ODEJŚCIA JOLASI/ZNIKNIĘCIA nie ważne czy na 1 odcinek czy na 5 czy na zawsze. Ja WYRAŻAM NADZIEJĘ, że zniknie na dobre - odnosząc się do tytułu, pierwszego akapitu, środkowego, ostatniego - co za różnica ?! Chłopcze, opanuj się bo za wszelką cenę chcesz pokazać jaki byłbyś mądry gdybyś nie był przygłupi :)
"przygłupi" ? za te tekst twój post wyleciały stąd migiem... gdybym był tak małostkowy jak ci, którzy zgłaszają
wszystkie moje posty do usunięcia - za nic :] ale nie jestem, więc - szczęśliwie czy pechowo dla ciebie - ten
post zostanie tutaj i będzie świadczył o twojej kulturze, a ściślej : o tym, że jej nie posiadasz :]
ad rem.
tytuł alias nagłówek ZAWSZE jest tylko wprowadzeniem do zawartości artykułu/topicu/etc.
już zwróciłem uwagę autorowi topica, że popełnił błąd i dał tytuł nie korespondujący zupełnie z sensem
zawartości.
ty zaś, odpowiedziałeś na błędnie postawione w nagłówku pytanie, zatem : odpowiadając na błędnie
postawione pytanie - sam popełniłeś błąd.
drugim twoim błędem było to, że nie przeczytałeś tego, co zawiera topic, a skupiłes się wyłącznie
na nagłówku, przez co na nie skomentowałes prawdziwego sensu newsa, który został przez błędny
nagłówek WYPACZONY.
temat nie dotyczy "odejścia Jolaśki".
temat dotyczy newsa wedle którego jeden z odcinków Kiepskich jest anonsowany jako odcinek, w którym
"Jolaśka BĘDZIE CHCIAŁA rzucić Waldka i wyjechac do Warszawy", a zatem - mowa jest w tym newsie
nie o tym czy "Jolaśka opuści Kiepskich ?" [nagłówek], a o tym, że "BĘDZIE CHCIAŁA wyjechać" w zaledwie
jednym z odcinków.
przykład vel analogia : w odcinku wczorajszym [Polsat] Halina Ferdek i BOczek wyjeżdzaja do Paryża.
news dotyczący takiego odcinka mógłby brzmieć : "Ferdek i Halina opuszczają Wrocław i wyjeżdzają
do Paryża" - gdyby tak sformułowany news, ktoś przedstawił jako topic pt "Halina i Ferdek opuszczą Kiepskich ?", to
byłby absurd, bo nic takiego news nie sugeruje nawet. a ty, odpowiadając na błędnie sformułowany
tytuł topica - popełniłbyś gafę, w znacznej mierze z własnej winy : nie czytając zawartości topica, a wyłącznie
zawierający błędną sugestię nagłówek.
A może po prostu masz obawy, że Twoja ulubiona Jolanta wyleci z serialu? Wówczas w ogóle nie udzielałbyś się na łamach Filmwebu z powodu braku tematu do dokładnej analizy. Cytuję fragment treści tematu: "zatem albo scenarzyści planują zakończyć wątek tej postaci lub jest to temat na jeden odcinek". Błędów doszukuje się ten, kto sam ich najwięcej popełnia. Może mógłbyś zrozumieć treść tematu, gdyby nie Twój fanatyzm. Cóż, dyskusja z Tobą o Jolaśce jest jak rozmowa z bin Ladenem o Allahu. Co Twój przykład na podstawie wczorajszego odcinka ma wspólnego z nadzieją autora tematu na ostateczne pozbycie się Jolaśki z serialu? I w tym momencie sam popełniłeś błąd, ale z racji tego, że nie masz pojęcia, jak się wywinąć, to kombinujesz jak koń pod górę, żeby jakoś to przeszło niezauważenie.
"obawiać", to ja się moge, że np. zachoruję na raka.
do spraw błahych przykładasz znaczenie niepomierne.
zwróciłem uwagę autorowi wątku, że nagłówek jest błędnie sformułowany.
nie ma tam alternatywy, a jest wyłącznie pytanie, czy postać wyleci.
to raz.
2 błąd.
news dotyczący odcinka brzmi "Jolaska BĘDZIE CHCIAŁA..."
a zatem jest zapowiadany ZAMIAR.
Z A M I A R
zamiar
ZAMIAR
dotarło ?
ZAMIAR :]
skoro ZAMIAR, to dlaczego autor wątku pisze, że "jolaśka OPUŚCI serial ?", albo "scenarzyści
planują zakończyć wątek tej postaci" ? przecież to nielogiczne, skoro zaledwie "będzie chciała".
teraz rozumiesz ?
jaki "popełniłem błąd" ?
jak powiedziałeś A, to teraz czekam na B, czyli powiedz mi, jaki wychwyciłes "mój błąd" :]
i może spróbuj następnym razem, kiedy się wyrwiesz do polemiki, od razu o tym błędzie
napisać, nie wstydź się :]
Hm, rzuciłem okiem na te Twoje posty wyżej i zauważyłem w Tobie (wyrazy grzecznościowe piszemy z dużej litery) skrajnego hipokrytę. Jesteś na tyle rozumny, że sam odpowiesz sobie na pytanie - dlaczego.
Przygłupi to nie jest obelga, tylko zwyczajna diagnoza, więc nie ma podstaw abyś tak się denerwował
"jesteś na tyle rozumny, że sam sobie odpowiesz - dlaczego"
"przygłupi, to zwyczajna diagnoza"
zapisz się na kurs logiki. może być wieczorowy, na początek będzie dla ciebie jak znalazł.
zapiszę się, tylko po to aby później przekazać Ci trochę tej wiedzy. Olaboga, jak Ty zdasz mature z polskiego...
w przeciwieństwie do ciebie, ja nie popełniam rażących błędów w rozumowaniu, co prowadzi
do logicznego wniosku, że już ją posiadam, a ty jej wciąż nie posiadasz.
wyraźnie zafiksowałeś się na sugerowaniu mnie niepełnoletności, co jest zabiegiem infantylnym.
stosują go raczej sami gimnazjaliści, zeby oddalić od siebie podejrzenie co do własnej metryki.
niestety dla was, zabieg ten zawsze działa przeciwskutecznie.
opisz tak, żebym uwierzył, że naprawde wywarły na tobie takie wrażenie, że
aż "utkwiły ci w pamięci".
cóż, mature z polskiego można zdawać nawet mając już półwiecze, więc generalnie zafiksowałeś się na swoim ograniczonym polu widzenia rzeczywistości.
Hipokryzji ciąg dalszy, o ile dobrze pamiętam sam nie dawno wspominałeś że nazywanie kogoś gimnazjalistą jest przejawem dziecinności. Znowu strzał w kolano!
na pewno to własnie miałes na myśli, kiedy w sąsiednim wątku pisałes do mnie 2- albo 3-krotnie
per "gimbusiarnia".
"nie dawno" piszemy łącznie; kolejny raz popełniasz błąd.
przed "że" - przecinek; kolejny twój błąd.
mówiłeś coś o "zdawaniu matury z polskiego" ?
to nie "hipokryzja" - to psychologia. a ty ponownie potwierdziłeś, że insynuujesz innym to, z czym
sam wyraźny problem.
ale to nic, poczekamy, zobaczymy, jak często będziesz do południa bywał tutaj od września :]
nic nie mówiłem, pisałem - że nie zdasz matury. Błędów mogę sobie popełniać dowoli, a to że je co chwile cytujesz i poprawiasz, to Twoja jedyna deska ratunku, nie mając argumentów czepiasz się błędów - śmieszny jesteś. To nie forum ligwistyczne geniuszu, masz poważne problemy z postrzeganiem rzeczywitości, może to autyzm ?
poprawianie twoich błędów czemuś służy.
raz, twojej edukacji.
dwa, jest dośc komiczne, że jedną rękę wymyślasz mi od "gimbusiarni" i
i insynuujesz jakieś "maturalne" tematy, a drugą sam popełniasz rażace błędy
w pisowni. jedno z drugim tworzy przekomiczne połączenie.
"dowoli" piszemy osobno.
wbrew temu co sobie wmawiasz, nie mam problemu z poprawną pisownią. Normalną rzeczą jest popełniać błędy w "razem czy osobno" pisząc szybko w dyskusji z kimś takim jak Ty, więc Twoja jedyna deska ratunku właśnie zatonęła....
Od pewnego momentu pogrążasz się w tej dyskusji coraz bardziej, masz duże szczęście, że mało kto będzie to czytał, bo mimo pewnego poziomu anonimowości, szkoda robić z siebie internetowego pajaca :P trochę mnie już znudziłeś, więc do zobaczenia w innym temacie, w takim gdzie będziesz miał coś sensownego do napisania.
"normalną rzeczą jest popełniać błędy" - czyli, jesli dentysta zamiast zniszczonej
i bolącej "6" wyrwie ci zdrową "5", to nie będziesz miał do niego pretensji :]
oto pokaz twojej "logiki" w pełnej jaskrawości :]
a swoje "pajace" i "pogrązanie się" zostaw sobie na okazje, kiedy będziesz miał
po drugiej stronie dyskutanta na swoim poziomie, wtedy może zrobisz na nim wrażenie
takimi głupstwami.
idź i nie popełniaj więcej żenujących błędów.
to glupio.. bo ja bym ja wyrzucila z serialu. odcinki z nia sa nudne raczej. zdecydowanie wole feldman ktora nie zyje, bez niej to serial troche stracil swoj klimat.
eh.. był już odcinek w którym Kiepscy mieli się rozwieść , a tu nadal są razem , więc sądzę , że i z młodą aktorką może będzie to część odcinka
czytałem ostatnio opisy nadchodzących odcinków i stwierdziłem, że chyba sobie odpuszczę ten sezon.
w ogóle facet od oświetlenia powinien wrócić na studia. jak można kręcić sitcom i jednocześnie stosować światło jak w serialu kryminalnym. powinni powrócić do oświetlenia z 6-7 sezonu, bo to były barwy typowo sitcomowe. amerykanie nie bez powodu stosują duże nasycenie i pomarańczową barwę.