6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113058
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Co Wy uważacie na temat powstania kanału, na którym byłyby emitowane wszystkie odcinki Kiepskich non stop 24 godziny na dobę? Stacja nie emitowałaby reklam, więc w ciągu doby emitowanoby średnio 72 odcinki.

ocenił(a) serial na 7
Ferdas_2

Nie jestem jakimś psychofanem żeby oglądać Kiepskich 24 h...
Polsat i tak często puszcza powtórki, więc to nie miało by sensu.

Tortuga033

Ale, jak widze w programie tv, sa to najczęściej powtórki albo nowych albo tych najkrótszych odcinków.

Ferdas_2

Pomysł bardzo dobry ale ja bym go ulepszył :) Chciałbym aby Kiepscy byli puszczani na dwóch kanałach i żeby była możliwość oglądania tego serialu na tych dwóch kanałach jednocześnie :))

ocenił(a) serial na 8
Zelgadiss

Jeszcze, żeby ta tv nadawał 24h/na dobę.

ocenił(a) serial na 9
Ferdas_2

marzenia,nie ma szans.

ocenił(a) serial na 8
damianho15

Czy ja wiem? Tv mogłaby nadawać kilka odcinków dziennie pod rząd.

ocenił(a) serial na 9
jaroslaw_kaczynski

polsat napewno nie i do tego oni nie puszczaja tych starych najlepszych odcinków.

Ferdas_2

W górę!

ocenił(a) serial na 8
ocenił(a) serial na 10
Ferdas_2

Taka telewizja mogłaby powstać jako telewizja internetowa. W eterze byłoby to raczej niemożliwe, ponieważ KRRiT wymaga konkretnej tematyki stacji, czyli np. ''komediowa'' i wtedy musiałaby emitować inne seriale komediowe, a nie wyłącznie ''Kiepskich''. Telewizja internetowa jest rewelacyjnym rozwiązaniem, poza tym może w końcu mielibyśmy możliwość oglądania całego odcinka ''Wielki Bal'' i innych, które w Ipla zostały skrócone do 22 min, za kulisami, wywiady z ekipą itp. Tylko trzeba mieć licencję, sponsora, prawa do serialu i zapewne konieczna byłaby comiesięczna opłata ZAiKS, bo przecież w serialu zawarta jest muzyka zespołu Big Cyc, chroniona przez tejże stowarzyszenie, które wprawdzie dotyczy tylko muzyki, ale filmowcy zapewne też takowe mają. Prawa autorskie to olbrzymi kawałek chleba. Największe szanse są na pierwsze odcinki, do których prawa z tytułu scenarzysty może mieć pan Janusz Sadza.

LTE

Mogłaby istnieć normalnie - Polsat jeszcze by na niej zarobił. Pod warunkiem, że nie puszczałby non stop odcinków z ostatnich 2, 3 lat.

Ferdas_2

Mi wystarczy, jak Polsat będzie powtarzać po kolei wszystkie odcinki od 1 - 1 dziennie plus nowy w środę i szlus;

użytkownik usunięty
Ferdas_2

to 48 odcinków dziennie więc po 9 dniach od nowa

TV mogłaby nadawać 8 godz. dziennie - 16 odcinków na dobę wystarczy chyba

ocenił(a) serial na 8
GeraltzRiwii

Nikt i tak by tego nie wytrzymał, no może jedna osoba na tym forum....