Z okazji powstania ponad 300 odcinków (co Polsat raczył olać) i zbliżającego się 10-lecia serialu (co też pewnie oleją) wymyśliłem, by stworzyć quiz, w którym powspominamy sobie wszystkie najfajniesze momenty serialu i sprawdzimy swoją 10 wiedzę :). Zasady, jak to w quizie, są takie, że ktoś zadaje pytanie, a kto wie, odpowiada i zadaje kolejne. Jeżeli ktoś jest 100% pewien odpowiedzi, może zadać kolejne pytanie od razu, nie czekając na potwierdzenie. Zaczynam.
Jaki był sposób na pokonanie Umcia umcia?
Za 50 zł.
Jak nazywał się mężczyzna, który przeprowadził kurs Bezpieczeństwa i Higieny Życia?
,,Bazzar" Najmodniejszy w mieście.
Ile Edzio listonosz chciał zabrać Ferdkowi w 1 odcinku za rentę babki
a)1Zł
b)2zł
c)5zł
Byli czarni.
Ile Ferdek, był winien Paździochowi pieniędzy, które Paździoch co kilka odcinków wypominał Ferdkowi?
10 zł ???? (jeśli nie, to napisz jakąś podpowiedź, np.napisz w którym odcinku to było)
Zła odpowiedź. Nie pamiętam, w którym, było to odcinku, ale Ferdek chyba przegrał zakład z Paździochem i Paździoch przegrał.
no to w takim razie pomińmy to pytanie i jedźmy dalej. To ja zadam następne
Co się działo z Ferdkiem, Paździochem i Boczkiem w odcinku 'Koniec świata męskiego bata' ?
zachowywali się jak kobiety
dlaczego Boczek bał się wchodzić do toalety na swoim piętrze ? (odc.280 wrota piekieł)
Bo w tym kiblu są jak twierdzi Boczek 'wrota piekieł'
Co się działo Ferdkowi w odcinku 'Niestabilność' ?
''gibał się'', miał problemy z utrzymaniem równowagi przez osobistą destabilizację
Po co Ferdek poszedł na studia ??? (odc. Jak ten czas leci)
Po Honor Klaudia po Honor.
Jaka piosenka leciała podczas striptizu (chłopaki okej)
Kangaroz - Kolorowe sny
Dlaczego Ferdek nie chciał przyjąć nagrody w odcinku 'Nienagrodzony' ?????
Odpowiadam na pytanie Klaudii:
Ferdek uznał, że "za późno" dostał tą nagrodę.
Jak nazywała się para wampirów, granych przez R. Kotysa i R. Pałys w odcinku "Wampiry sa wśród nas"?
Elena i Nicolae Drakulesku
Dlaczego 'starucha' rzuciła klątwę na Paździocha i Helenę? (Świąteczna ballada o problemach sąsiada)
Ponieważ Paździoch nie chciał jej sprzedać (a własciwie dać) zapiekanki.
Paździoch: Tak sie składa, że widziałem ją całkiem nago
Ferdek: Gdzie?!
Paździoch: W internecie, na ju-dupie
Z jakiego odcinka pochodzi ten dialog?
O kurcze... Jak wy dobrze znacie ten serial. Obejrzałem już 120 odcinków i pewnie nie pamiętałbym takich szczegółów, jak wy ;)
ha ha ha, no cóż jak będziesz oglądać te same odcinki po klika razy (tak jak ja) to też będziesz pamiętać, nawet takie pierdoły ;D
Patrząc z perspektywy końca odcinka, to Ferdek był jej pierwszym posiadaczem.
Jakiego konserwantu uzyli mieszkańcy kamienicy, by uleczyć się z tajemniczej "zielonej" choroby? (odc. Przeterminowani)
Szczur ???
Które urodziny obchodził Ferdek w odcinku 'Urodziny'?? (dziwne wyszło to pytanie ha hah ha)
a no tak, sory to był Domenico Fellucci (pomylił mi sie ten odcinek z ''Polowaniem na Szczura''
Ok. Pytanie to: W jakim odcinku Ferdek poszedł do psychiatry (Krzysztof Dracz)?
Babkę.
Do jakiego, przytulnego i ciepłego kanału telewizyjnego przenosili się Paździoch i Ferdek? (odc. Telewizja marzeń)
WTF?! Nigdzie? W odcinku "wielki bal" wszyscy bawili siew mieszkaniu Kiepskich.
Jak już jesteśmy w "Wielkim balu": Wymien 5 postaci, które pojawiły się gościnnie w tym odcinku.
Krawczyk, Kurowska, Barciś, Żak i Buczkowski
Co Ferdek, Paździoch i Boczek znaleźli w pustostanie w odc. Eldorado??
Halinka powiedziała że Ferdek zabrał ją do ,,drgugiego pokoju"
Chodzi ci klaudia o Wino?
Jaki samochód paździoch zakupił w odcinku ,,Żeby im gul skoczył"
z Czarnego Lulka
Dlaczego Ferdek, Paździoch, Boczek i Waldek postanowili protestować w odcinku Protest Szoł ?
Paździoch, Ferdek i Boczek dostali telefony z ministerstwa gospodarki społecznej i dowiedzieli się, że nie uwzględniają ich(sąsiadów) nie uwzględniają w przyszłorocznym budżecie ;)
Za co piękna Pamela przepraszała Paździocha w programie "Przepraszam Cię"? Odcinek "Wata Mariana"
raczej nie było
a odpowiedź to : Przepraszała go za to że kiedyś pożyczyła od niego pieniądze na kino i nie oddała
Co świętowali Halina, Ferdek, Paździoch i Boczek w odcinku Sto lat ?