PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87947}
6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 112803
4,9 20 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Krzysztof Dracz

ocenił(a) serial na 9

Lubię gościa,dobry aktor,ale co za dużo to niezdrowo.Ja rozumiem,że to jest sitcom i że jeden aktor może grać kilka różnych postaci ale bez przesady.On zagrał już kilkadziesiąt różnych postaci.Przecież można to było rozłożyć na 3-4 aktorów tak jak robili to na początku bo był Czajka,Kiersznowski,Chabior i jeszcze kilku innych.

ocenił(a) serial na 8
Znawca kina

Szkoda, że tamci aktorzy już nie grają w ŚwK. Krzysztof Dracz jest rzeczywiście świetny - to jedna z neilicznych pozytywnych postaci ostatnich sezonów, ale również uważam, że jest go za dużo - inna sprawa, gdyby wprowadzić go na stałe do obsady, np. jako męźa Mariolki.

ocenił(a) serial na 9
PolakPrawdziwy

pomysł ze starszym mężem dobry,jak w życiu gdzie młode dupeczki wychodzą za mąż za dwa razy starszych gości bo oni mają kasiore.Tylko Dracz już był w tylu odcinkach,że nawet będąc mężem Mariolki kojarzył by się widzom z tymi wszystki poprzednimi postaciami więc ja raczej obsadziłbym w tej roli kogoś innego,np.Kiersznowskiego bo on wystąpił w Kiepskich dużo mniej razy ale może być też ktoś zupełnie nowy np.Janusz Rewiński

ocenił(a) serial na 9
PolakPrawdziwy

A do tych trzech aktorów,których wymieniłem wcześniej to dorzucę jeszcze jednego:Sławomir Sulej

ocenił(a) serial na 8
Znawca kina

Też tak myślę. Zresztą Waldusiowi tez można poszukać innej żony.

ocenił(a) serial na 9
PolakPrawdziwy

Zgadzam się.Masz jakieś kandydatki na żone ? Ja mam jedną:Małgorzata Socha

Znawca kina

pewnie, ile można raczyć się najlepszym tortem... czasami plaster salcesonu albo tłustej kaszany, nie ? :]
na "skontrowanie" żołądka. [LOL]

ocenił(a) serial na 9
manning

Ze wszystkim trzeba zachować umiar to po pierwsze,po drugie taki tort jedzony w nadmiarze może zamdlić a po trzecie tortu nie trzeba zastępować salcesonem co oznacza ni mniej ni więcej,że jest dużo aktorów na poziomie podobnym do Dracza lub nawet wyższym.

ocenił(a) serial na 8
Znawca kina

To niewiele pomoże serialowi, ale w sumie tak słabemu serialowi, jak ten obecny nic już nie może zaszkodzić.

ocenił(a) serial na 9
jaroslaw_kaczynski

Ostatni 16 sezon był dużo lepszy od 15 więc z tą słabością to bym nie przesadzał.

Znawca kina

Zgadzam się. W dodatku doskonały początek nowego sezonu. Z tą słabością rzeczywiście ludzie przesadzają, wzbudzając podejrzenia o współpracę z Tako Media :D

Znawca kina

Ja akurat uważam odwrotnie. 13 sezon był moim zdaniem dobry. 14 - beznadziejny. 15 - znacznie lepszy niż poprzedni. 16 zaś - słabszy od 15.

ocenił(a) serial na 10
Znawca kina

Zależy co kto rozumie przez słowo dużo...

ocenił(a) serial na 9
jan_niezbedny0

wyliczyłem średnią każdego sezonu i 15 sezon oceniłem ogólnie na 5,8 a 16 sezon na 7,6 więc według mnie różnica jest spora.Wiadomo,że każdy może ocenić inaczej...

ocenił(a) serial na 10
Znawca kina

Ostatnich kilka serii - zwłaszcza od powrotu Żukowskiego - to czarna otchłań w historii ŚwK i nic tu nie pomogą większe czy mniejsze różnice między nimi. I to się nie zmieni jeśli główny bohater zamiast Ferdynandem Kiepskim dalej będzie apatycznym starym pierdzielem, który snuje się po ekranie bez życia i znużonym głosem wygłasza nieśmieszne kwestie - zresztą podobnie jak prawie wszyscy w tym serialu obecnie.

ocenił(a) serial na 8
Znawca kina

To jakoś dziwnie oceniałeś te serie - ostatnia zasługuje na maksymalnie 6,5/10, ale każdy ma prawo do własnego zdania.