6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113065
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Jednoczesny koniec emisji: Świata według Kiepskich, M jak Miłość, Klanu i Na dobre i na złe!

ocenił(a) serial na 9
najmdrzejszynaswiecie

"M jak miłość" chcesz zdjąć!? Psychofani i psychofanki tego serialu zjedliby cię z kośćmi i szpik wyjedli:O. A co zamiast tych seriali?

Walka_dalej_trwa

Już lepiej niech lecą bajki, stare filmy i seriale przedwojenne i PRL-owskie. Zdjąłbym większość obecnej nudnej i bezwartościowej ramówki.

ocenił(a) serial na 9
najmdrzejszynaswiecie

W 100% się zgadzam. Kiedyś nie było tyle tego gówna, była Moda na sukces i telenowele południowoamerykańskie oraz Na dobre i na złe i było git. A teraz w Tv maraton gównianych seriali Samo życie, M jak miłość, Hotel 52, Szpilki na Giewoncie etc etc.

użytkownik usunięty
najmdrzejszynaswiecie

Z tymi starymi rzeczami zamiast tych gniotów(z wyjątkiem Kiepskich)to naprawdę świetny pomysł.Powinieneś być właścicielem tych wszystkich telewizji

Walka_dalej_trwa

Albo Telewizja Edukacyjna jak w latach 90, a także teleturnieje - Miliard w rozumie, Wielka gra (jego zerwanie oraz sposób zerwania do dziś wzbudzają kontrowersje), Milionerzy.

ocenił(a) serial na 9
Ferdas_2

Ooo Wielką Grę to jeszcze pamiętam jak za łebka oglądałem. Do przedszkola wtedy chodziłem^^. Piękne czasy... A właśnie czemu zdjęto "Wielką Grę"?

Walka_dalej_trwa

Została zdjęta w 2006 r. (emitowana była od 1962) decyzją ówczesnego prezesa TVP Bronisława Wildsteina, który chciał usunąć programy i filmy kojarzące się z PRL-em. O zerwaniu jednak cała ekipa dowiedziała się z telefonów, wstrzymano też emisję odcinków już nagranych. Jeden z uczestników jednego z tych odcinków nie otrzymał głównej nagrody 40 000 zł, gdyż zgodnie z regulaminem wypłacana była po ok. 2 tygodniach po emisji.

ocenił(a) serial na 9
Ferdas_2

To mogli też zdjąć Pancernych, Klossa, Franka Dolasa, Dom, Znachora- przecież te filmy też za PRL-u robiono>_<

Walka_dalej_trwa

Te filmy też przecież zdjął Wildstein za swojej kadencji (a także "Od przedszkola do Opola", "Wideotekę dorosłego człowieka"). Po jego odejściu wszystkie ww. programy wróciły na antenę, jednak z wyjątkiem "Wielkiej gry".

Ferdas_2

Wielka Gra jest na TVP Historia.

ocenił(a) serial na 10
Ferdas_2

Oglądalność tych programów pod koniec edycji stała na żenującym poziomie. Tylko Pancerni trzymali widownię.

użytkownik usunięty
Ferdas_2

Powinni dać też z powrotem W starym kinie,Śmiechu warte(jak byłem mały to oglądałem) oraz Perły z Lamusa

najmdrzejszynaswiecie

nie wspomniałeś jeszcze o Na Wspólnej i W11 Wydział Śledczy

użytkownik usunięty
najmdrzejszynaswiecie

Jesteś moim idolem

ocenił(a) serial na 10

Chociaż jestem fanem Świata, to nie mogę dostrzec jego upadku pod wodzą nowego reżysera.
Jeśli doprowadzi do zdjęcia tych wszystkich marnych produktów TV z anteny, również przyłączę się do jego fanklubu.

ocenił(a) serial na 10
najmdrzejszynaswiecie

Najlepsza i najmądrzejsza inicjatywa w historii tego forum.

najmdrzejszynaswiecie

te seriale mają swoją widownię - dlaczego chcesz jej je odebrać ? Bo tobie się nie podobają ?
wiesz, ze to już ociera się o pełzający faszyzm ?

ocenił(a) serial na 10
najmdrzejszynaswiecie

Słuszna inicjatywa. Również popieram!

wodkapiwo

przestań te seriale oglądać i będziesz miał tak, jakby zostały "zdjęte".
nic prostszego.

ale który z was to rozumie, że wystarczy uruchomić pilota.

Nie, od razu - zdjąć.
Jak wy nie oglądacie - to niech nikt inny nie ogląda :]
zastanów się, dziecko, nad sobą, może czas choć odrobinę
dojrzeć i zacząć rozumieć świat dookoła siebie.
Mama całe życie nie będzie cię za rączkę prowadziła.
A jak tak będziesz postępował, jakie zdanie wyrażasz na forum,
w życiu, to cię szybko sprowadzi proza codzienności do parteru.

manning

czas najwyzszy zeby ludzie masowo zaczeli rezygnowac z oglupiaczy.
przyklad: swego czasu mialem prace polegajaca na wizytach w domach (nie bede sie bardziej zaglebial),srednio musialem odwiedzic jakies 150 mieszkan,i ku mojemy zdziwieniu w 90% w okolicach godz 17.00-18.00 ludzie ogladali programy typu dlaczego ja czy inne badziewia dla kretynow,natomiast jakies 7 % wlaczalo w tym czasie teleekspres a 3% 1 z 10,reasumujac nalezy sie pozbyc durnych seriali/programow na korzysc poprawienia standartow intelektualnych polakow.

btw przestan idioto zaczepiac innych,skoro ludzi juz nudza twoje posty i staraja sie nie wchodzic w dyskusje ty musisz zaczepic kogos jakimis bzdurami o trzymaniu za raczke itd,moze przestan ogladac te oglupiacze i wez ksiazke do reki,zagospodaruj swoj wolny czas a nie bezczynnie siedz przed tv i chlon ta papke.

ocenił(a) serial na 10
aew4334555

Może po prostu szuka przyjaciela, którego nie ma w życiu rzeczywistym.

alekwas

kto wie..

alekwas

ciekawe skąd ci się nagle wzięła gadka o "przyjacielu, którego nie ma" ?
pewnie z własnego życia, bo skąd indziej...

aew4334555

skąd wywnioskowałeś, ze ja "oglądam te ogłupiacze" ? spróbuj to wyjaśnić, albo potraktuj wstyd jakiego
się nabawisz nie umiejąc tego zrobić, jako nauczkę na przyszłość.

ty nie rozumiesz zasad wolnego rynku medialnego, chłopcze.
Zasada jest taka : jest popyt - musi być podaż.
Ludzie chcą te "ogłupiacze" oglądać i dlatego będą one nadawane i
powinny być nadawane, skoro ludzie chcą je oglądać. Tak to działa
i próba negacji takiego stanu rzeczy zakrawa na nonsens i pachnie
grubą ignorancją.

o "poprawienie standardów intelektualnych" można sie ubiegać za pomocą
tworzenia kontrpropozycji, propagowania czytelnictwa, uczestnictwa w
tzw. wyższej kulturze. Tylko, że ludzie w swej masie nie zaczną chodzić do
opery, czytać kanonu literackiego i dyskutować o filozofii, z tego powodu, że
im zabierzesz "Dlaczego ja ?", albo inny program telewizyjny. znajdą sobie
inne kanały ujścia swoich zainteresowań.

dlatego, to co tutaj proponujesz dowodzi, ze jesteś odklejony od rzeczywistości.
I nie chodź już po domach, panie akwizytor, bo ludzie tego nie lubią.

manning

hahaha:D

użytkownik usunięty
najmdrzejszynaswiecie

Świat według Kiepskich to super serial i jedyny dobry tasiemiec.A co do pozostałych seriali się zgadzam najwyższy czas by je zdjęli.

ocenił(a) serial na 7
najmdrzejszynaswiecie

mam dobrą radę! nie wrzucaj do jednego worka "Świata według Kiepksich" i "Na dobre i na złe" i innych tym podobnych.
Ferdek Kiepski jest moim idolem ;)

najmdrzejszynaswiecie

Jak zdejmą te seriale z anteny, to będzie to tylko uwieńczenie agonii. Niech robią, co chcą.

ocenił(a) serial na 10
najmdrzejszynaswiecie

Zdjąć z anteny. Teraz wszystkie wymienione produkcje plus parę do Tusk-owe ogłupiacze narodu!

ocenił(a) serial na 10
najmdrzejszynaswiecie

Popieram. Dość niszczenia kiedyś kultowych seriali. Kiepskich też czas zakończyć.

ocenił(a) serial na 10
najmdrzejszynaswiecie

Popieram. W górę!

ocenił(a) serial na 10
najmdrzejszynaswiecie

Po co w ogóle zakładacie takie idiotyczne, bezcelowe tematy? To w żaden sposób od was nie zależy, czy dany serial zostanie zdjęty z anteny, czy też nie. Co zrobicie? Wpadniecie do studia Polsatu, TVP i innych stacji i sterroryzujecie ich zarządców? Myślicie, że kogokolwiek te wszystkie wasze ckliwie wylewane żale obchodzą? Te seriale mają sporą widownię i nie zostaną zdjęte, choćbyście nie wiem jak pękali ze złości.
Jeżeli wam się nudzi i nie macie co ze sobą zrobić, już lepiej zrobicie jak se pokopiecie piłkę niż będziecie gadać po próżnicy w ten sposób. Nie podoba się, to nie oglądać i tyle.

pavel789

ano właśnie.
jak ten pies ogrodnika - sam nie zeżre, ale innemu nie da.