Jednoczesny koniec emisji: Świata według Kiepskich, M jak Miłość, Klanu i Na dobre i na złe!
"M jak miłość" chcesz zdjąć!? Psychofani i psychofanki tego serialu zjedliby cię z kośćmi i szpik wyjedli:O. A co zamiast tych seriali?
Już lepiej niech lecą bajki, stare filmy i seriale przedwojenne i PRL-owskie. Zdjąłbym większość obecnej nudnej i bezwartościowej ramówki.
W 100% się zgadzam. Kiedyś nie było tyle tego gówna, była Moda na sukces i telenowele południowoamerykańskie oraz Na dobre i na złe i było git. A teraz w Tv maraton gównianych seriali Samo życie, M jak miłość, Hotel 52, Szpilki na Giewoncie etc etc.
Z tymi starymi rzeczami zamiast tych gniotów(z wyjątkiem Kiepskich)to naprawdę świetny pomysł.Powinieneś być właścicielem tych wszystkich telewizji
Albo Telewizja Edukacyjna jak w latach 90, a także teleturnieje - Miliard w rozumie, Wielka gra (jego zerwanie oraz sposób zerwania do dziś wzbudzają kontrowersje), Milionerzy.
Ooo Wielką Grę to jeszcze pamiętam jak za łebka oglądałem. Do przedszkola wtedy chodziłem^^. Piękne czasy... A właśnie czemu zdjęto "Wielką Grę"?
Została zdjęta w 2006 r. (emitowana była od 1962) decyzją ówczesnego prezesa TVP Bronisława Wildsteina, który chciał usunąć programy i filmy kojarzące się z PRL-em. O zerwaniu jednak cała ekipa dowiedziała się z telefonów, wstrzymano też emisję odcinków już nagranych. Jeden z uczestników jednego z tych odcinków nie otrzymał głównej nagrody 40 000 zł, gdyż zgodnie z regulaminem wypłacana była po ok. 2 tygodniach po emisji.
To mogli też zdjąć Pancernych, Klossa, Franka Dolasa, Dom, Znachora- przecież te filmy też za PRL-u robiono>_<
Te filmy też przecież zdjął Wildstein za swojej kadencji (a także "Od przedszkola do Opola", "Wideotekę dorosłego człowieka"). Po jego odejściu wszystkie ww. programy wróciły na antenę, jednak z wyjątkiem "Wielkiej gry".
Oglądalność tych programów pod koniec edycji stała na żenującym poziomie. Tylko Pancerni trzymali widownię.
Powinni dać też z powrotem W starym kinie,Śmiechu warte(jak byłem mały to oglądałem) oraz Perły z Lamusa
Chociaż jestem fanem Świata, to nie mogę dostrzec jego upadku pod wodzą nowego reżysera.
Jeśli doprowadzi do zdjęcia tych wszystkich marnych produktów TV z anteny, również przyłączę się do jego fanklubu.
te seriale mają swoją widownię - dlaczego chcesz jej je odebrać ? Bo tobie się nie podobają ?
wiesz, ze to już ociera się o pełzający faszyzm ?
przestań te seriale oglądać i będziesz miał tak, jakby zostały "zdjęte".
nic prostszego.
ale który z was to rozumie, że wystarczy uruchomić pilota.
Nie, od razu - zdjąć.
Jak wy nie oglądacie - to niech nikt inny nie ogląda :]
zastanów się, dziecko, nad sobą, może czas choć odrobinę
dojrzeć i zacząć rozumieć świat dookoła siebie.
Mama całe życie nie będzie cię za rączkę prowadziła.
A jak tak będziesz postępował, jakie zdanie wyrażasz na forum,
w życiu, to cię szybko sprowadzi proza codzienności do parteru.
czas najwyzszy zeby ludzie masowo zaczeli rezygnowac z oglupiaczy.
przyklad: swego czasu mialem prace polegajaca na wizytach w domach (nie bede sie bardziej zaglebial),srednio musialem odwiedzic jakies 150 mieszkan,i ku mojemy zdziwieniu w 90% w okolicach godz 17.00-18.00 ludzie ogladali programy typu dlaczego ja czy inne badziewia dla kretynow,natomiast jakies 7 % wlaczalo w tym czasie teleekspres a 3% 1 z 10,reasumujac nalezy sie pozbyc durnych seriali/programow na korzysc poprawienia standartow intelektualnych polakow.
btw przestan idioto zaczepiac innych,skoro ludzi juz nudza twoje posty i staraja sie nie wchodzic w dyskusje ty musisz zaczepic kogos jakimis bzdurami o trzymaniu za raczke itd,moze przestan ogladac te oglupiacze i wez ksiazke do reki,zagospodaruj swoj wolny czas a nie bezczynnie siedz przed tv i chlon ta papke.
ciekawe skąd ci się nagle wzięła gadka o "przyjacielu, którego nie ma" ?
pewnie z własnego życia, bo skąd indziej...
skąd wywnioskowałeś, ze ja "oglądam te ogłupiacze" ? spróbuj to wyjaśnić, albo potraktuj wstyd jakiego
się nabawisz nie umiejąc tego zrobić, jako nauczkę na przyszłość.
ty nie rozumiesz zasad wolnego rynku medialnego, chłopcze.
Zasada jest taka : jest popyt - musi być podaż.
Ludzie chcą te "ogłupiacze" oglądać i dlatego będą one nadawane i
powinny być nadawane, skoro ludzie chcą je oglądać. Tak to działa
i próba negacji takiego stanu rzeczy zakrawa na nonsens i pachnie
grubą ignorancją.
o "poprawienie standardów intelektualnych" można sie ubiegać za pomocą
tworzenia kontrpropozycji, propagowania czytelnictwa, uczestnictwa w
tzw. wyższej kulturze. Tylko, że ludzie w swej masie nie zaczną chodzić do
opery, czytać kanonu literackiego i dyskutować o filozofii, z tego powodu, że
im zabierzesz "Dlaczego ja ?", albo inny program telewizyjny. znajdą sobie
inne kanały ujścia swoich zainteresowań.
dlatego, to co tutaj proponujesz dowodzi, ze jesteś odklejony od rzeczywistości.
I nie chodź już po domach, panie akwizytor, bo ludzie tego nie lubią.
Świat według Kiepskich to super serial i jedyny dobry tasiemiec.A co do pozostałych seriali się zgadzam najwyższy czas by je zdjęli.
mam dobrą radę! nie wrzucaj do jednego worka "Świata według Kiepksich" i "Na dobre i na złe" i innych tym podobnych.
Ferdek Kiepski jest moim idolem ;)
Zdjąć z anteny. Teraz wszystkie wymienione produkcje plus parę do Tusk-owe ogłupiacze narodu!
Popieram. Dość niszczenia kiedyś kultowych seriali. Kiepskich też czas zakończyć.
Po co w ogóle zakładacie takie idiotyczne, bezcelowe tematy? To w żaden sposób od was nie zależy, czy dany serial zostanie zdjęty z anteny, czy też nie. Co zrobicie? Wpadniecie do studia Polsatu, TVP i innych stacji i sterroryzujecie ich zarządców? Myślicie, że kogokolwiek te wszystkie wasze ckliwie wylewane żale obchodzą? Te seriale mają sporą widownię i nie zostaną zdjęte, choćbyście nie wiem jak pękali ze złości.
Jeżeli wam się nudzi i nie macie co ze sobą zrobić, już lepiej zrobicie jak se pokopiecie piłkę niż będziecie gadać po próżnicy w ten sposób. Nie podoba się, to nie oglądać i tyle.