6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113068
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Yokę-reżysera na Okiła, Sobiszową na Sadzę, a Yokę-scenarzystę na Kalwasa - jak za starych dobrych lat?

ocenił(a) serial na 10

powtórzę po raz 1000-ny - kiepskim nic nie pomoże! 3-4 lata temu oni się de facto zakończyli!

ocenił(a) serial na 10
adamniezgodaa

w sumiew to koniec zaczął się już za Okiła, bo w 2007 r. sporo odcinków było słabszych, potem z każdym rokiem było gorzej, a w 2010 r. to zupełna degrengolada

użytkownik usunięty

Ja bym zlikwidował wogóle ten serial.Do odstrzału.

użytkownik usunięty

Sadza sam odszedł, Kalwas przeszedł na Islam i obecnie mieszka Egipcie, Okił założył własną firmę, która zajmuje się realizacją programów dla Polsatu i TV4.
Poza tym temu serialowi już nawet wskrzeszenie Babki nie pomoże. Paździoch jest stary, Ferdek kompletny dziad, a Halinka przytyła chyba 20 kilo.
Jedynymi postaciami które trzymają dawny poziom są Boczek I Helena Paździochowa.

użytkownik usunięty

Masz rację. Niby ze względu na petycje i spadek oglądalności podjęli tej wiosny próbę cz. powrotu do dawnej formuły i oglądalność skoczyła im lekko w górę, ale tendencja i tak jest zła.

użytkownik usunięty

Ha Ktoś powtórzył mój, a właściwie zapożyczony również przez mnie, pomysł. Sadza mógłby wrócić. Kalwas w sumie też. Przywróciłbym również Lewandowskiego oraz kilka innych osób, zajmujących się serialem w pierwszych latach jego istnienia.

ocenił(a) serial na 10

to był mój pomysł już rok temu...

ocenił(a) serial na 10

Kalwas wiele stracił w moich oczach tym głupim czynem, szkoda chłopa.
Naj żałuję jednak, iż scenarzystą od ponad dekady nie jest Pan Sadza.
No i czasem mógłby być jednym ze scenarzystów Pan Lewandowski - odc. Ferdynand K. pokazał swoje ogromne możliwości!

jakie masz zastrzeżenia do konkretnych scenariuszy ? są zbyt płytkie ? - jeśli tak : w ktorym miejscu ? nic się nie zmieniło, scenariusze są wciąz świetne, po prostu prowadzicie tutaj nagonkę i kreujecie czarno-biały świat : kiedyś było wspaniale, teraz jest żałośnie. po tym poznać, ze brak wam argumentów, próbujecie to nadrobić radykalizmem i "głośnością", ale tak sie nie da.

użytkownik usunięty
manning

Starsze odcinki są lepsze,a najlepszy okes serialu przypada na lata 2000 - 2008 nie chce cię obrazić,bo widze,że straszysz ludzi sądami,ale czytałem niektóre komentarze i widać,że facet cię przerosił i czekał na rozmowę z tobą na gg i po pwenym czasie usunął konto,ale,żeby było bez obrażeń z obu stron powiem tak,że nowe odcinki nie mają tego czegoś i może pokazują nasze wady jak poprzednie,ale nie z takim pałerem jak za czasów śp Krystyny Feldman.Pierwsze odcinki jak umar odbiornik nie były zbyt udane,ale takie odcinki jak Szara Strefa.Bogacze,Zły Boczek.Menda czy Ta okropna niedziela się nie powtórzą.Żeby być sprawiedliwym za czasów Okiła nie podobała mi się różowa koszula.Z nowych podobała mi się odyseja Kosmiczna i Trzystu oraz Wampiry są wśród nas czy coś takiego.Okił był lepszy,a Jolaśka nie nadaje się do tej roli.Ludzie wolą starego Waldka,który myślał z ojcem jak zarobić,a się nie narobić.To były piękne czasy serialu,który jest jednym z moich ulubionych.Serial przestałem oglądać,bo nie podoba mi się kierunek jaki obrócił,ale to tylko moja sugestywna opinia i nie mówię,że wszystkim musi się podobać to co mówię.Najbardziej denerwował mnie w nowych odcinkach Kozłowski wcześniej nawet go lubiłem,ale za bardzo Ferdek jest obecnie usłużny wobec niego.Nie chce na siłę mówić co jest cacy,a co nie,ale to tylko takie sugestie z mojej strony od kiedy zaczęło się dziać zle w serialu.Seiral nie wróci już do dawnej świetności,a szkoda,bo nawet mam wydanie dvd chyba z 13 odcinkami takimi jak Właściciele czy Rybny targ i Śnięta Królowa jeden z lepszych odcinków,a krasnoludka Gierka trudno jest zapomnieć..

ocenił(a) serial na 10
manning

Z dedykacją dla ciebie. Obiektywnie napisane przez jakiegoś autora kwestie odnośnie nowych Kiepskich - dlaczego ja i wiele innych osób je krytykuje.
Czytaj:
http://kiepscy.wikia.com/wiki/%C5%9Awiat_wed%C5%82ug_Kiepskich
szczególnie fragment: Zmiany w serialu.
Zerknij też na:
http://kiepscy.wikia.com/wiki/Jolasia_Pupcia-Kiepska
http://kiepscy.wikia.com/wiki/Patrick_Yoka
Tam masz wszystko, jak na tacy.