6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113075
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Który/e odcinek ze starszych serii najbardziej Wam się podobał?
Dla mnie bezdyskusyjnie "żondzi" "Bezpieczeństwo i higiena życia" ze świetną rolą Krzysztofa Dracza.

ocenił(a) serial na 10
Johnny1123

wczoraj na polsacie był odcinek Bezpieczeństwo i higiena życia

ocenił(a) serial na 10
manio96

mi sie bardzo podobal jak Ferdek wykrywał wódke i jak posiał buraki czy cóś w domu i jescze flaszka niedobitka ogolnie wszystkie odcinki gdzieś do 270 były zaje*iste

manio96

Świnia w każdym domu .

manio96

Flaszka niedopitka to dobry odcinek xdd

ocenił(a) serial na 9
victory15

W tych przedziałach to mile wracam zawsze do "Stypy", "Mendy", "Telewidza", "Listy Mariana", "Jak ten czas leci" albo chociażby "Kichy kręconej". Dracz faktycznie świetnie gra w tym serialu, a we wspomnianym "Bezpieczeństwu i higienie życia" wypadł doprawdy wybornie.

Ceglas

Kiedy byłam mała bałam się Dracza i Ozzy'ego Osbourne'a hahahahah

ocenił(a) serial na 10
victory15

Ozzy'ego Osbourne'a z zeke i luther?

manio96

Nie ,Ozzy'ego Osbourne'a z Black Sabbath .

Johnny1123

'' Spirytyści '' :D

ocenił(a) serial na 10
Johnny1123

doktor śledzik i mister zgredzik

ocenił(a) serial na 7
Johnny1123

Mnie rozwalił odcinek który leciał w tym tygodniu "Remoncik", albo ten jak Boczek z Ferdkiem myśleli że Paździochowa zabiła Paździocha.

Tortuga033

Bezapelacyjnie u mnie wygrywają: ,,W kamasze'', ,,Eksperyment sen'' , ,,Menda'', ,,Umcia, umcia'' , ,,Klątwa Tutenchama'', ,,Zbrodnia i kara''.
Więcej sobie na teraz nie przypominam, ale te tytuły przede wszystkim utkwiły w mojej głowie.

użytkownik usunięty
Tortuga033

"Remoncik" jest genialny, najlepszy moment jak Ferdek chciał uszczelnić okno skarpetą i całe odleciało, ta jego mina jest bezcenna. Albo jak Boczka na tej lichej lince trzymali. :)

"Afera kryminalna" z tym co niby Paździochowa zaciukała Paździocha za dolary był też dobry. Najpierw znaleźli but Paździocha :) Najbardziej mnie rozwaliło jak Helenka targała te walize i śpiewała "o grobie" ;)

ocenił(a) serial na 7

W "Remonciku" oprócz sceny z oknem rozwala mnie jeszcze scena jak Ferdek biegnie do kibla. Ta muzyczka i ten nieporadny bieg "zastanego" człowieka jest przekomiczny.

A w tym drugim, to moment jak pomagają Helenie znieś walizkę na dół i myślą że tam jest poćwiartowane ciało Paździocha. Boczek wedy taki roztrzęsiony mówi do Paździochowej że om musi wiedzieć co jest w tej walizce, a Paździochowa na to że mięso i ta mina Boczka haha

użytkownik usunięty
Tortuga033

Haha. Ze starych serii dobry jest też odcinek "Przyspieszenie".

ocenił(a) serial na 7

A o czym jest, bo nie bardzo kojarzę?

użytkownik usunięty
Tortuga033

Że wszyscy są przyspieszeni i pędzą gdzieś (sami nie wiedzą gdzie), a Ferdek jako jedyny żyje w normalnym powolnym tempie.

ocenił(a) serial na 7

Aha przypominam już sobie. Ja czekam na odcinek "Ogór", bo przy nim zawsze płacze ze śmiechu.

Tortuga033

Ja jeszcze dodam odcinki: ,,Waldemar'', ,,Afera Kryminalna'', ,,Kiepscy zboczeńcy'', ,,Gość w dom, nie ma kołaczy''

ocenił(a) serial na 9
Johnny1123

A jak dla mnie Tyrtum Pyrtum;D

Johnny1123

Dla mnie bezpieczeństwo i higiena życia to najlepszy odcinek w historii kiepskich!

Johnny1123

No może jeszcze z tym odcinkiem równać się mogą odcinki Kasa chorych,W kamasze,Polak potrafi,Śmierć i Ferdynand,Protest Szoł i Telewidz.

kur

No, odcinek ,,W kamasze'' to dla mnie na teraz bezapelacyjnie numer jeden ze starszej serii Kiepskich.

ocenił(a) serial na 10
bellatrixnet

w kamasze a ktory to odcinek?

ocenił(a) serial na 7
manio96

To jest chyba ten odcinek w którym Waldek ma iść do wojska i rozkminiają co zrobić żeby nie musiał iść. Niestety nie wiem który to numer.
Dobry jest też odcinek "Impreza", zwłaszcza końcówka hehe

Tortuga033

,,W kamasze'' to jest odcinek nr. 50, jest dostępny na ipla.

ocenił(a) serial na 10
bellatrixnet

aha już wiem ktory to po tytule nic nie wiedziałem

Tortuga033

A chodżby też odcinek sylwester bez granic był dobry mie się podobał.

użytkownik usunięty
Johnny1123

Chłopaki Okej wymiata. Podobnie Właściciele, Kiepski Prezydent, Tyrtum Pyrtum czy Euro. Długo by wymieniać.