6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113075
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Nie sądzicie, że gdy stare odcinki były poprostu jak dla mnie MISTRZOWSKIE, to w porównaniu z nimi... gryzą piach? Lubię odpalić odcinek z... np. roku 2000, ale tych nowych nie trawię. Nie jest to śmieszne, dodatkowo poprawa oprawy graficznej - zepsuło całkowicie klimat.

użytkownik usunięty
Vedkonner

Zdecydowanie tak, a do tego zmiana reżysera w 2008 r. W zasadzie jak dla mnie najlepszy był sezon ten z 2006 r. chyba 5, a potem to już było tylko gorzej. I cieszę się, że Miodowych lat już dalej nie kręcono, bo tak nie popsuto tego wybitnego serialu. Wydaje mi się, że czas już zakończyć Świat według Kiepskich dla zachowania jeszcze jako takiego poziomu tego serialu, bo później będzie coraz gorzej. Zdarzą się jeszcze śmieszniejsze odcinki, ale widać to już w ogóle nie to. Ten Walduś to już nie ten Walduś a i pomysły też już im się chyba wyczerpały. Oglądałem odcinek sylwestrowy i nic ciekawego niestety, jeszcze gorszy niż ten rok temu.

ocenił(a) serial na 9
Vedkonner

Dla mnie najlepsze były odcinki od 200 do 3xx, humor stał się bardziej inteligentny, nie było już takiego "chamstwa i brudu" gdzie Ferdek siedział w podkoszulku i pił non stop piwo. Takie odcinki jak: Piwniczka, Skok, Skok w bok, Andromeda czy Bolak, są one dla mnie kwintesencja tego świetnego serialu.

ocenił(a) serial na 7
FIRERODAN

Dokładnie. Powinni poprostu to zamknąć, byleby nie spadli na psy, jak jeden znany wszystkim polski serial - włatcy móch - który klimaty trzymał w 2 sezonach, po których obejrzeniu mogłem go nazwać naprawdę dobrym.