6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113068
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Znakomita większość nowych tematów to marudzenie jakie te nowe odcinki są be i spuszczanie się nad tym jak to kiedyś było pięknie, śmiesznie,Okił wróć i ratuj mistrzu Tadżycki.

Serial jest kręcony 13 lat i to chyba naturalne że przez taki okres czasu zarówno w prawdziwym życiu jak i serialowym dużo się zmienia.

Nowe odcinki to nie jest są już takie "jajca" dla kretynów jak dawniej, humor z debilnego zrobił się bardziej w stylu Barejowskim i posiada jakieś drugie dno, odwołania do literatury, bieżącej sytuacji w kraju i próbuje w zabawny sposób ukazać te Polskie piekiełko i wszelkiej maści buractwo.

Duża zmiana na plus to także postać Ferdka, który zachował wiele swoich dawnych przywar ale stał się też nieco mądrzejszy, bardziej wrażliwy i często jest pokazany jako jedyny pierwiastek zdrowego rozsądku na tle małostkowych wesołkowatych idiotów jak np w ostatnim odcinku Psychuszkin

Jak dla mnie nowe odcinki 9/10 a stare 4/10

ocenił(a) serial na 9
dantee86

Miło, że ktoś jeszcze potrafić docenić nowe odcinki, a nie tylko obrzucać je łajnem i równać z dnem.

ocenił(a) serial na 1
dantee86

Przez te 13 lat zmieniło się wiele z czego w ostatnim czasie zmieniło się tylko na gorsze.
Rozumiem że teraz formuła kiepskich to wyszukany, inteligentny humor dla ludu :)
Nie bądź śmieszny :)
Ferdek to zdziadział i już nikogo nie śmieszy.
A odcinek o PUSZKINIE to najgorszy odcinek jaki dane było oglądać.

ocenił(a) serial na 9
dantee86

mi się tam podobają ostatnie odcinki, w każdym razie ostatnio oglądałem gdzieś tak od 360 do 380 i powiem, że jestem zaskoczony takimi negatywnymi opiniami. Jolasia na początku mnie wkurzała ale już nawet czasem mnie potrafi rozśmieszyć. Waldek dupa nie chłop, ale też jakoś nie irytuje. Badura wg mnie ciekawa postać. Paździoch i Boczek formę trzymają, Mariolka jak słaba była tak słaba jest, Halinka się wyrobiła. Ferdek dalej śmieszy.

użytkownik usunięty
dantee86

Mi też niektóre nowe odcinki się podobają choć nie wszystkie są takie jakbym oczekiwał,ale muszę pochwalić pana Yokę za odcinek Czumulungma ten o kumulacji bardzo mi się podobał i nawet pupcia mi nie przeszkadzała.

użytkownik usunięty
dantee86

hahahhahahahahhahhhhhhhhhahahahahahahahaaahhahah