6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113089
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Niestety nowe odcinki to dno. I niestety scenariusze tych odcinków pisał chyba jakiś faszysta.

ocenił(a) serial na 6
skoczek_narciarski

Nie da się ukryć, chociaż jeden co dobrze mówi.

użytkownik usunięty
kamil111_16

Wielu jest takich. Okił proszę Cię wracaj!

ocenił(a) serial na 10
skoczek_narciarski

No faszystą to Sobiszewski nie jest, ale jego (albo własciwie ich) ostatnie scenariusze są bardzo słabe.

skoczek_narciarski

Ja jako fanka ŚWK(i z tego tytułu niejednokrotnie próbowano ze mnie szydzić na różnych wątkach filmwebu ) przyznaje Ci rację .Jaka to była radość ,że Walduś wraca ,a tu taka" kicha "!Walduś to już nie ten sam Walduś ,scenariusz mało zabawny ...
Cóż to zaledwie dwa odcinki ,ale zapowiada się bardzo słabo.

użytkownik usunięty
skoczek_narciarski

Właśnie jestem po obejrzeniu prapremiery 3 i ostatniej części Tryptyku Dolnośląskiego - IMO Rewelacja. Nawet jedna scena była u Paździocha w mieszkaniu jak pili wódkę z Ferdkiem przy stole ;D

Też widziałem ten odcinek. Wszystko byłoby super, gdyby nie ten głupi wątek z Jolasią. Według mnie to nieporozumienie. Wszystko inne super. Nawet Edzio kawały opowiadał - jeszcze nie jest z nim tak źle. ;)

ocenił(a) serial na 8
skoczek_narciarski

A nie mówiłem! ;p

użytkownik usunięty
skoczek_narciarski

Ostatni odcinek (355, oglądałem prapremierę z ipli) nudny jak flaki z olejem.

ocenił(a) serial na 6
skoczek_narciarski

Może gorsze od odcinków Okiła, ale lepsze od ostatnich dwóch sezonów.

ocenił(a) serial na 6
skoczek_narciarski

Właśnie obejrzałem ten nowy odcinek, trzeci z kolei z Waldkiem. Powiem krótko - już więcej tego nie oglądam, niech się wypchają tym gównianym, nudnym chłamem. Waldek gada jak kretyn, Ferdek jest wredny, obleśny i marudny, a Jolasię należy wrzucić do wulkanu. A razem za nią tych nędzników, co to dziadostwo spłodzili. Rzekłem.

Bodzepor

Fakt jakoś i mnie powrót Cyca Waldusia nie zachwycił. Jakoś się Cyc postarzał i już ogólnie nie to samo jak pierwsze odcinki gdzie cała Polska ogladala. Pamietam jak wtedy nawet moi niektórzy nauczyciele z liceum ogladali i śmiali sie z tego serialu. Wtedy Walduś to był Walduś. Nie wiem czy sie postarzałem chociaz mam 27lat:) czy ten serial to juz nie jest to co było.
Jak po odejsciu Waldusia serial dużo stracil na swojej "wartości "to obawiam sie ze jej już nie odzyska i szybko nowa seria sie skonczy.
Sam zamierzam jeszcze z odcinek zobaczyc ale jak bedzie tak denny co ostatno to dam sobie spokój.

ocenił(a) serial na 6
grzegorz283541

Ech, pamiętam, jak to się jakoś tak w ostatnim roku liceum zaczęło, to praktycznie wszyscy to oglądali (z wyjątkiem paru nadętych snobów, którzy udawali, że im się nie podoba). Nawet niektórzy młodsi nauczyciele potrafili wylecieć z tekstem: A zasadził ci ktoś kiedyś kopa? Te pierwsze 100 - 150 odcinków było po prostu zajebiste, nie pamiętam, żeby moja rodzinka się kiedyś przy jakimkolwiek innym programie zbierała calutka przed telewizorem. A potem już tego nikt nie oglądał.
A teraz skoro wrócił Waldek, jedyne, co bym dodał do tego serialu, to to, żeby Walduś czasami też ,,miał pomysła" (bo się trochę w Hameryce wycwanił), gadał jakimiś śmiesznymi, przekręconymi anglicyzmami, a tak poza tym, to świrował pawiana z ojcem po staremu. Trzeba by tylko dodać kogoś za babkę, której i tak się w pełni nie zastąpi, ale przynajmniej wypełniłaby puste miejsce. Ja bym widział tu np. Marię Czubaszek jako jakąś, powiedzmy stryjeczną babkę Ferdka, która przegrała wszystko w karty i musi zamieszkać z Kiepskimi. Z nią by były akcje nie z tej ziemi.
A teraz Waldek, to już nawet nie tyle Waldek, który się zmienił, to zupełnie inna osoba. On jest teraz bardziej taki, jak jego sobowtór w ,,Waldek w krainie czarów". I jeszcze te pomysły z małżeństwem. To jest totalny idiotyzm i dla mnie ostatni gwóźdź do trumny serialu.

użytkownik usunięty
skoczek_narciarski

Patrick Yoka faszystą? ;D a to dobre. Czy ty w ogóle wiesz jak on wygląda?
http://s.v3.tvp.pl/images/0/2/9/uid_029808b13581478944641bdf3c63b5ee129804881093 7_width_633_play_0_pos_3_gs_0.jpg

Jak czarnoskóry człowiek może być faszystą? Puknij się w czoło. Poza tym za takie oskarżenia możesz wylądować w pierdlu.

ocenił(a) serial na 10

hahah czarnoskóry :D:D

ocenił(a) serial na 6

A jak muzułmanie mogli być SS-manami?
Z tego, co słyszałem, to w wielu państwach w Afryce jest normalne, że co chwile są przewroty i raz mają rząd komunistyczny, a raz faszystowski. Faszyzm (generalnie chodzi o nacjonalizm) nie musi być jednoznaczny z nazizmem (czyli tym, co ty głównie kojarzysz z rasizmem).
A tak z ciekawości - z jakiego niby powodu Yoka jest faszystą?o_0

Bodzepor

Trzeba było oglądać drugi odcinek nowej serii. Te teksty o żydach i o czarnych... Może nie Yoka jest faszystą (ale w końcu to on zatwierdza scenariusze) ale na pewno autor scenariusza.

Ogólnie nowe docinki to dno, dwa pierwsze obejrzałem z trzecim dałem sobie spokój.

Poprzednie odcinki serialu bywały oczywiście nieco wulgarne (ale nigdy do przesady) ale nigdy nie były tak rasistowskie i antysemickie jak te obecne z nowej serii.

ocenił(a) serial na 6
skoczek_narciarski

Z tego, co pamiętam, to Ferdek powiedział, że Waldusia Murzyny na małpę przerobiły. No, trochę nieładnie, ale posłuchaj sobie, jak czarni białych nazywają, to ci się przykro zrobi. A potem było coś o bogatych Żydach w Hameryce. No, chłopie, przecież tam naprawdę cała masa potomków żydowskich emigrantów robi kasę na bankach i kancelariach adwokackich. Inna sprawa, że to wszystko, co powiedzieli, było naprawdę niskich lotów i zupełnie nieśmieszne. A jak sobie ktoś robi jaja z Żydów, czy Murzynów, to jest faszystą? Co ma piernik do wiatraka? Faszysta to nie to samo, co nazista. A gdyby nawet, to nadawanie komuś takiego miana to i tak gruba przesada, za którą na dodatek można beknąć. Więc sobie odpuść zawczasu.

Bodzepor

Mnie nie zastraszysz, a takie teksty w scenariuszu daje się nie po to żeby wypełnić miejsce tylko w konkretnym celu. Antysemityzm i rasizm w pełni i tu jest. A dodam jeszcze wstawkę o kościele w pierwszym odcinku.....

Niestety, kiepscy spadli na dno. Juz dawno się ledwo nad dnem utrzymywali. Na szczęście są lepsze seriale.. żegnam

ocenił(a) serial na 6
skoczek_narciarski

,,Mnie nie zastraszysz" - och, bohaterze, powiedz to samo w sądzie, jak cię Yoka pozwie o zniesławienie.
A że Kiepscy są teraz na spodzie dna, to wiadomo nie od dzisiaj, więc nikogo nie zaskoczyłeś (buahaha!) swoim odkryciem.

użytkownik usunięty
skoczek_narciarski

rasistowskie i antysemickie teksty? a cóż było faszystowskiego lub chociażby obraźliwego w tekstach o żydach? Przecież ta cała Jolasia stwierdziła tylko ,że bogato im się żyło i to wszystko. Ludzie nie popadajmy w skrajności, ja rozumiem poprawność polityczna i tak dalej , ale są pewne granice.

użytkownik usunięty

uprzedzam ,że w jutrzejszym odcinku również pojawi się słowo murzyn.