PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87947}
6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 112547
4,9 18 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Dobra wiadomość dla wszystkich fanów kiepskich na jesieni ma być nagrywany kolejny sezon :)

ocenił(a) serial na 7
jaszek88

O nie...

użytkownik usunięty
Tortuga033

Witam ponownie. Ja pierdzielę. Kręcą nowy sezon Kiepskich, a na forum żałoba. Kiedyś każdy nowy sezon, nowy odcinek to było święto. Jakich czasów dożyłem. Cóż. Dziękujemy Panom Yoce i Sobiszewskiemu.

użytkownik usunięty

HeHe Dziwne, ale rozbawił mnie ten komentarz. Masz 100% racji.

ocenił(a) serial na 10
jaszek88

A ja się cieszę. Może w końcu coś się zmieni w tym serialu na lepsze.

sedziak12

Dla mnie to bardzo zła wiadomość. Za każdym razem kiedy słyszę z anteny na Polsacie " Papapa papa pa " zawsze myśle że powinni już z tym skończyć. Kiepskie umarli po zakończeniu 5 sezonu tzn świetnie się bawiłem tak do 250 odcinka, teraz z dobrego serialu już nic nie zostało. Kolejne odcinki przypominają plastik pusty w środku, na okrągło ten sam schemat : " Co jest kurde noc jest kurde ", w dzwiach Paździoch z wódką, jakaś " super ważna " rozmowa, na koniec wylewanie żalów z Badurą na złomowisku. Jedyne do mi przychodzi do głowy to " Kończ waść, wstydu oszczędź! ". To już nie są Kiepskie to zupełnie inna historia - no najwyżej spin off!!!

Dla przykładu - Kiepskie w czasach świetności -

http://www.youtube.com/watch?v=NegMPc-rr6Q ( wóda, piwsko, faja )

http://www.youtube.com/watch?v=jJToZJAeIbs&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=pr4FuoBuX-0&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=uLBoXPUGwnI&feature=relmfu

ocenił(a) serial na 8
Raskolnikow89

Tak naprawdę to problemy z jakością odcinków zaczęły się już w 2007 r., gdy wiele z nich było słabszych. W 2008 r. słabsze były odcinku z początku (nie licząc kultowych Niezastraszonych) i końca roku. W 2009 r. słabsze były niektóre. w 2010 r. było sporo słabszych czy słabych odcinków, szczególnie pod koniec roku. Niestety, w 2011 r. tylko niektóre były... dobre. W 2012 r. jest lepiej, ale też jest sporo słabych odcinków.

stefanburczymucha

W tegorocznych odcinkach widać już poprawę jest ciut lepiej Ferdek nie jest już tak zdziadzialy i w końcu mu włosów nie doklejają, serial się odbił od dna ale czy na długo czas pokaże

jaszek88

Serial nie odbije się od dna bo " przyszło nowe " które robi kiepskich po swojemu. Kahmidov nie wróci a nowy reżyser nie jest w stanie pociągnąć serialu tak żeby przynajmniej zainteresować widza - bo nie wymagam rozśmieszania na siłe - bo stare kiepskie jeżeli w którymś odcinku nie śmieszyły to przynajmniej interesowały piętrową fabułą ( Tajemnicza Historia, Majty Polskie, Lato w Mieście ) lub wzruszały do imentu i uczyły ( Lolek ). Co z tego że Ferdek nie jest zdziadziały skoro wciąż Grabowski i cała reszta grają na poziomie statystów - studentów politechniki???

Raskolnikow89

Ciekawe czy kwestie finansowe, tzn. duuuże gaże skłoniłyby Khamidowa i Sadzę - jednych z twórców sukcesów dawnych Kiepskich do powrotu. Obawiam się jednak, że przeżylibyśmy nowe rozczarowanie, bo serial niestety najlepsze lata ma już chyba dawno za sobą.

ocenił(a) serial na 8
jaszek88

Jest trochę lepiej, ale to na pewno nie jest to, czego fani oczekują. Niestety, poziom drastycznie zaniżają Pupcia i Cycu.

stefanburczymucha

a ty to kto ? "fan" ? a co ty masz z fana ? głupi wyraz twarzy, to nie jest oznaka bycia fanem Kiepskich, synku.

użytkownik usunięty
manning

Ci** Pier*** w dupę ruchana co uprawiała sex z własnym ojcem

jaszek88

psy szczekają - karawana jedzie dalej :]

"obrońcy krzyża [starych Kiepskich]" - ludzie by się z was nabijali... gdybyście w ogóle kogokolwiek obchodzili.

co wam pomogły petycje, śmycje ? nic, realizatorzy i twórcy Kiepskich pośmiali się z was przy piwku i grillu i robią swoje.
śmieszni jesteście i mam wrażenie, ze im śmieszniejsi - tym bardziej agresywni i zrozpaczeni, ze wszyscy was mają tam
gdzie słońce nie dociera.

i wy chcecie zmieniać świat ? żałosne trolle...

użytkownik usunięty
manning

Ha ty ciulu pier*** ty nie obrażasz nikogo co sponsorowana świnio jeba** ja w dupie mam teraz Kiepskich i ciebie sukin** pierdo** ci** jeba*** w dupę kur*** fajnie,że wróciłeś,bo zrobię taki burdel,że znowu wam się mnie ode chce,a ty cipo pierd*** jesteś zwykłą kur** do ruchania w dupę piz***** rozwałę cię pod każdym twoim komentarzem będę się obrażał i wyzywał ciulu,bo dla mnie jesteś zwykłą szmatą do wycierania podłogi,albo raczej mojego fiutka ciulu jeb**

użytkownik usunięty
manning

Sponsorowana wypwoeidz wórcy Kiepskich pośmiali się z was przy piwku i grillu i robią swoje ruchałeś yokę tępa świnio

ocenił(a) serial na 10
jaszek88

Wprowadzam żałobę narodową.

ocenił(a) serial na 10
tarnowiak10

Wprowadził ją Yoka w 2008 r. Ty już nie musisz.....................

jaszek88

Myślę manning że przydałoby ci sie leczenie środkami farmakologicznymi w celu uspokojenia.
Czy ty naprawdę nie masz nic innego człowieku do roboty oprócz nazywania mnie trollem i innego obrażania od pół roku ????

ocenił(a) serial na 10
Raskolnikow89

Jemu chyba już nic nie pomoże.

ocenił(a) serial na 10
Raskolnikow89

On obraża cię od pół roku? Chyba nie na forum Kiepskich? Zresztą on obraża każdego, komu nie podobają się nowe odcinki. Jeśli mu tak nasze komentarze przeszkadzają, niech opuści forum!

użytkownik usunięty
Raskolnikow89

Podziękujcie manningowi za moją osobę znowu jestem na forum

Raskolnikow89

zmień sobie nick, bo się wygłupiasz, to raz.

dwa, obrażanie jest tutaj sportem dominującym, obrażacie zdrowy rozsądek, racjonalizm, inteligencję pierwotniaka.
Obrażanie was, przy tym co sami wyrabiacie, jest rzeczą niewinną i delikatną. poczytacjcie sami siebie, zachęcam.

użytkownik usunięty
jaszek88

W górę!

jaszek88

........

jaszek88

Mówie że od pół roku bo mniej więcej od pół roku piszę pod kiepskimi, i od tego momentu pod każdym tematem spotykam agresywnego pana manninga który nazywa mnie najdelikatniej trollem, ciemniakiem, obrońcą starego systemu, psychopatą, jełopem, dziadem, chorym psychicznie, stalkerem, imperialistą itp.

Jak już mówiłem każdy ma prawo do wyrażania swojej opinii, ja mówie że odcinki kiepskich po 250 odcinku są ch..ja warte, bo stare odcinki potrafiły śmieszyć były do bólu chamskie ale nie obrażały nikogo pomimo że równały otaczającą rzeczywistość z podłożem nie gorzej a nawet lepiej niż nie jeden serwis informacyjny, poza tym potrafiły uczyć - wychowało się na nich pokolenie urodzone w latach 89 - 90. Do dzisiaj pamiętam jak komentowaliśmy w podstawówce odcinki kiepskich, każda postać wypełniała swoje zadanie tak samo ważne, bez znaczenia czy był to Ferdek czy Edzio Listonosz czy Borysek.. Maninng może mieć swoje zdanie ale nie nazywam go z tego powodu ostatnim ch..jem!!!

Raskolnikow89

oceny czarno-białe są zwykle ocenami bezwartościowymi, dowodzą braku obiektywizmu oceniającego, i jego zaślepienia,
próby podziału świata w najprostszym schemacie, wyłącznie po to, żeby móc okładać tzw. gorszą stronę.

tak własnie czynisz, i dlatego twoja ocena jest pozbawiona wartości.

twoje sentymentalne popiskiwania są dowodem na kolejną rzecz,. która twoją ocenę dezawuuje :
odwołania do wspomnień i rzewnych "uczuć" są argumentem za tym, ze twoja ocena bierze się
owego sentymentu, a więc brak jej waloru racjonalizmu.

ergo : ciśniesz ideologią, a więc jesteś zaślepiony.

jesli jesteś z rocznika 89, to ile ty miałeś lat, kiedy lecieli Kiepscy ? :]
człowieku, dzisiaj masz 23 lata, a myślisz ciągle kategoriami 12-13 latka.
ogarnij się, pora na dojrzałe rozumowanie, a nie sentymentalne brednie
łebka.

manning

Ok nie chcesz czarno - białych odpowiedzi??? Więc dlaczego sam ich udzielasz wynosząc nowych Kiepskich na ołtarze ??? Ja mimo wszystko mam porównanie jak wypadają stare Kiepskie od nowych Kiepskich bo mam odcinki serialu na DVD od 1 odcinka - jakimś super fanatykiem SWK nie jestem ale oglądam przynajmniej 3 odcinki losowo dziennie bo TV puszcza od paru lat same gów..a. Jeżeli chcesz przeczytać słowa krytyki na temat pierwszych odcinków to prosze bardzo - Kahmidov też miał swoje potknięcia - m.in. " operację bobas - 33 " " Tajemnice X Muzy " - 68 " Korzenie 88 " czy już na pewno " Katiuszę " można sobie podarować bo tam faktycznie nic ciekawego nie ma. Ale nawet te słabe 4 odcinki miażdzą nowych Kiepskich. Czy widziałeś kiedykolwiek rozmowę Ferdka z Boczkiem w " Rolki czyli total gigant "??? podczas tej rozmowy nawet śmiechów w tle nie ma bo Kahmidov przynajmniej wiedział co potraktować poważnie. Tak samo jak " Lolek " - odcinek chyba najpoważniejszy ze wszystkich.

ocenił(a) serial na 1
jaszek88

O nie... To katastrofa... miejcie litość i już tego nie kręćcie...