6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113072
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Mam prośbę, mógłby mi ktoś napisać co śpiewał Ferdek o Paździochu? A Paździoch potem do Halinki ?

Lady1995

Siekiera motyka baba goła
Marian Paździoch to pierdoła
Siekiera motyka bum cyk cyk
Marian Paździoch stary pryk
Siekiera motyka smętna bajka
U Paździocha mientka fajka
Siekiera motyka małpi wuj
Marian Paździoch to jest...
I tu pada niecenzuralne, ale rymujące się słowo na ,,CH'', którego ze względu na późną porę pozwolę sobie nie zacytować.

ocenił(a) serial na 7
Michmeister

A pamiętasz może piosenkę, którą Ferdek śpiewał w tym samym odcinku, coś że baba dupą wodę wychlapała czy coś takiego?

Tortuga033

W Puerto Rico to się działo
W pięknej willi na Makao
Pili drinki, jedli lody
Ona stara, a on młody
Do basenu jak skakała
Wodę dupą wychlapała

ocenił(a) serial na 7
Michmeister

Haha dzięki.
Rozwalająca jest ta piosenka.

ocenił(a) serial na 9
Lady1995

dorzucę do tego jeszcze link:
http://www.youtube.com/watch?v=ra2tP2z4M4M&feature=related

Znawca kina

Lepsze były odcinki, Waldek Tour, Ta okropna niedziela i Wata Mariana na Polsat 2 .

ocenił(a) serial na 9
TRANSPORTER_filmweb

Zgadzam się,wszystkie te odcinki oceniam na 10.Wczoraj oglądałem odcinek "Wata Mariana" i nie mogłem powstrzymać się od śmiechu mimo,że widziałem ten odcinek chyba z 10 razy.

Znawca kina

Tak, taka jest najprawdziwsza prawda np. w odcinku Waldek Tour są śmieszne wierszyki i podróż Waldka po świecie i piosenka, a w odcinku Ta okropna niedziela ładnie grają na łyżkach w piłkę, zbierają grzyby, gotują grzyby, rozmawiają o dniach tygodnia i o porach roku, a w odcinku Wata Mariana Pażdzioch sprzedaje watę uczestniczy w programie przepraszam cię je bombonierki . To są prawdziwe odcinki kiepskich Ferdek z Marianem pogadali, a teraz niema Waldemara i cały odcinek się tylko kłucą i klną co to za kiepscy to nie kiepscy .

ocenił(a) serial na 9
TRANSPORTER_filmweb

A najciekawsze w tym wszystkim jest to,że scenariusz do odcinka "Wata Mariana" napisał Yoka.Ten gość pisał kiedyś genialne scenariusze.Tu są podane numery odcinków do których pisał scenariusze:
http://filmpolski.pl/fp/index.php/127852
Kiedyś Yoka bardzo dobrze czuł ten serial,wyczuwał co się ludziom podoba i to pisał.Co się z tym gościem stało?Upadł na głowę i stracił pamięć?

ocenił(a) serial na 9
Znawca kina

Magister manning na to pytanie odpowiedział by coś takiego:"Yoka ewoluował a na głowę upadłeś ty"...on ciągle się powtarza więc łatwo przewidzieć to co napisze...

Znawca kina

No, i fajne scenariusze pisali też Aleksander Sobiszewski i Katarzyna Lewandowska razem .