6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113086
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Wasze opinie co do odcinka 361.Do obejrzenia jutro (27 kwi) na polsacie o 20.00

użytkownik usunięty
Heroes222

Nawet fajny
Najbardziej mi się podobała scena na początku, kiedy pili wódke w nocy (aż do tego odcinka, w 13 sezonie tego nie było)
8/10 :D

Heroes222

.odcinek dobry. podobała mi się scena oczekiwania na spektakl, no i rozbawił fakt ,że w końcu do niego nie doszło.
.ten odcinek to taka subtelna , bardzo trafna satyra podejścia naszego społeczeństwa do sztuki, teatru, ale też podejścia samych artystów

8/10

deadmaus

będzie Walduś?

ocenił(a) serial na 10
tiback

Na plus:

- "Pan kiedyś wąsy nosił"
- "Ty się gówno na teatrze znasz, a się do niego pchasz!"
- Paździoch, gdy odmówił biletu dla Heleny
- "Beza mnie daj. Nie, lepiej pączka"
- Jolasia, jak wystawiła tyłek do Kozłowskiego oraz tekst Krawczyka "Pani ma przepiękne ogromne oczy"
- "Nie będziesz mnie ty nago po lesie biegać"

Na minus:
- świrowanie z "saltem" Krawczyka
- za dużo greenboxów
- denerwująca muzyczka w tle
- klótnia Waldka z Ferdkiem
- przekleństwa Malinowskiej

Ogólnie dobry pomysł, że wszyscy się upili i spektaklunie było, ale w tej uczcie brakowalo mi jednej postaci - Ferdka! Niby pokazał klase, ale zakończenie mogło wyglądac zupełnie inaczej...

ocenił(a) serial na 7
david123lost

Skopiuję swój komentarz z youtube, może kogoś skłoni do przemyśleń/dyskusji:

W końcówce widzę inspirację Grekiem Zorbą i/lub Gurdżijewem ("ja panu to ja mogę to zatańczyć"). Zero zrozumienia w dzisiejszych czasach dla sztuki. Ba. Zero prób zrozumienia sztuki. Coś te ostatnie "Kiepskie" jakieś takie doniosłe się stały. Pod warstwą wygłupów da się zauważyć głębie i przekaz. Ale najlepsze jest to, że nie próbują wcisnąć tego przekazu na siłę, bo to i tak nic by nie dało ("perły przed wieprze"). Jak twierdził W.Blake *kto nie wie, ten nie widzi*. Brawa dla scenarzystów.

PS Greenboxy też mnie denerwują (chociaż... może, z drugiej strony, nadają scenom innego, bardziej wymownego wyrazu)

Heroes222

mnie najbardziej denerwuje walduś jak się pojawia z tą jolasią.taka wredna sucz.widać że się puści niedługo.i to jak się kłóci z ojcem.Aż się przykro robi.kiedyś to walduś za ferdkiem by w ogień poszedł.a teraz sobie wrzucają.może chcieli postawić na realność.ale to jest w końcu serial komediowy.

ocenił(a) serial na 9
jezi86

ja myślę, że Walduś pogodzi się w końcu z Ferdkiem. specjalnie robią, że się teraz kłócą, a pewnie na zakończenie sezonu będzie odcinek, w typu "syn marnotrawny"

ocenił(a) serial na 9
jezi86

zgadzam się. Ta Jolasia to niewypał