6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113059
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

W środę, zimowego wieczoru, zasiadłem przed kineskopem, włączając Polsat HD (ta, kineskop a HD powiecie), i obejrzałem film z serii Świat według Kiepskich.
Odcinek KANALIA uważam za najlepszy w historii Patricka Yoki, i jeden z lepszych w historii serialu. Gdy obejrzałem ten odcinek - wròcił do mnie klimat Kiepskich z dawnych lat
Okila... .Fantastyczne wspomnienie babki, fantastyczny scenariusz, fantastyczna gra aktorska, fantastyczna reżyseria, jednym słowem fantastyczny odcinek.

maciejewskigostynin

manning: jak oceniasz ten odcinek i jak zinterpretujesz? Miał w ogóle jakieś przesłanie? Jak dla mnie to ten odcinek po prostu śmieszny był.

konrado5

Miło Mi konradku że pytasz Mnie o zdanie. Ten odcinek jest według Mnie MEGAARCYPRZEGENIALNY !!!

użytkownik usunięty
maciejewskigostynin

To miłe, że wspomnieli babkę, nieboszczkę. Mam wrażenie, że scenarzyści przed napisaniem tej transzy ,oglądali stare odcinki i zebrało im się na sentymenty.
"Pan mnie powiedz dlaczego Pan kibel zamkłeś?" Te słowa przywołały miłe wspomnienia ;D

ocenił(a) serial na 9
maciejewskigostynin

Też miło że przypomniano o pani Rozalii. Według mnie to była(szkoda...) lepsza postać niż Jolaśka. A odcinek dobry za stary sentymentalny klimat 7/10.