No to dobre jaja były, najepsze, jak Ferdek jest w kiblu a Walduś "pakuje" :D :D :D
a w czym jego "mądrość" się zasadza ? bo mnie ten odcinek capi banałem i łopatologią.
rozumiem, ze twoje możliwości interpretacyjne są na tyle ograniczone, ze sporowadzone
do posługiwania się wyświechtanymi sloganami, wspartymi pozerskim rootowaniem
starych odcinków, ale jak już zakładasz topic, to spróbuj nie śmiecić, tylko rozwijać...
"myśl", haha ["myśl" i ty... co za mezalians i mission impossible...].
Ten odcinek był alegorią przystępowania Polski do Unii Europejskiej (w tym odcinku prywatne toalety były instalowane z dyrektywy UE), pomimo którego chcieliśmy zachować swoje tradycje (przedstawione w odcinku jako "wspólny kibel").
no to "alegoria" wyszła beznadziejnie, bo UNia nikomu nie chciała ani nie chce odbierać
tradycji ani obyczajów.
manning: mógłbyś odpowiedzieć?
http://www.filmweb.pl/serial/%C5%9Awiat+wed%C5%82ug+Kiepskich-1999-87947/discuss ion/Moje+skromne+zdanie,1789208?page=6#post_7351549
PS. Sorry za offtop, ale nie wiem jak inaczej się skontaktować.
odpowiem.
tylko, z łaski swojej, daj mi chwilę na przypomnienie sobie całej tej wymiany zdań, bo to
"parę dni" temu było ;]
a o oscypkach nie słyszałeś, albo o tym, że krowy, których mleko oddaje się do skupu nie mogą paść się na trawie
Nie kłuć się z manningiem, nie warto. Jak to mówią "idiota najpier sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem zdepcze doświadczeniem". On woli oglądać nowe odcinki, w których przesłanie jest wciśnięte na chama, niż stare nad którymi trzeba trochę pomyśleć i których widocznie nie rozumie.
Ja pierdziele nie było mnie tu 2 miechy i liczyłam na to że ten element już stąd zniknął, jak widać się przeliczyłam...no ale nic, ja nie o tym. Mnie rozwalił wczorajszy "Cappo di Tutti Ferdi" (jeden z moich ulubionych) te teksty "Nie będzie nam mafian pluł w twarz" "Sycyljany" "Mój consigliere, Marianno Paździolllo" "Ojcze Krzestny" "Co on tu podsrywa" "Halinka dawaj kluchy" i najlepsze "-Skąd jesteście? - Z Sycylii. Wiesz synku gdzie to jest?" Teksty w tym odcinku miażdżą.
W ogóle fajnie jest znów zobaczyć akcje Ferdka i Waldka i ogólnie stare śmieszne odcinki. Szkoda tylko że nie puszczają tych pierwszych odcinków no ale trudno.