6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113059
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Wydaje mi się, że zerial złapał drugi oddech. Chyba nawet nakręcili więcej odcinków, niż w kilku poprzednich latach. Nie ma takiej fantastyki, kosmitów itd., ale właśnie
pokazanie społeczeństwa w krzywym zwierciadle. Np. takie odcinki, jak ten, w którym Halina pisała książkę, Ferdek był uzależniony od tv, i "Psychuszkin" były bardzo dobre.
Moim zdaniem Ferdek znowu jest w formie. Rozbraja mnie jego życie na luzie, np. jak "pykał" przez kilka dni folię ochronną znalezioną na fajansie. ;)

ocenił(a) serial na 10
PIOTREK_31

Zgadzam się, jest zdecydowany wzrost poziomu w przeciwieństwie do sezonu 2011. W odcinku ''Bełkot'' nabijówka z byłego prezentera pogody i studio Lotto w Polsacie, teraz obecny w TVP 2 w ''Pytanie na Śniadanie''. Rewelacyjnie odwzorowali też program Tomasza Lisa - liczę również na obecność Jana Jankowskiego w nowym sezonie.

Masz rację - Ferdek jest w formie - ogólnie serial zaczął ''żyć'', ponieważ w 2011 brakowało tego życia, odcinki bywały monotonne, oczywiście z wyjątkami. Odcinków w 2011 było mniej zapewne z tytułu pracy Patricka Yoki nad serialem Rodzinka.pl, w końcu to twórca tej produkcji :) Podobało mi się i czekam na kolejny sezon, a będzie m.in Krzysztof Dracz, więc nieźle się zapowiada.

ocenił(a) serial na 10
PIOTREK_31

"Wydaje mi się, że serial złapał drugi oddech."

Taa, oddech 80-latka cierpiącego na astmę. Luz i lekkość to ten serial niestety stracił, zaś formę Ferdka trudno ocenić, bo od kilku sezonów autorzy nie dają szansy mu się wykazać, obchodząc się z nim jak z pensjonariuszem domu starców.

A kosmitów od lat już tam nie było.

ocenił(a) serial na 9
PIOTREK_31

Sezon 14 był najsłabszym w historii Kiepskich, ostatni 16 sezon już całkiem dobry, oby kolejny 17 sezon był równie dobry a nawet lepszy