6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113075
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

POSZUKUJĘ

ocenił(a) serial na 3

Ostatnio zaczęłam oglądać Kiepskich i powiem szczerze, że się wciągnęłam. Poszukuje tylko odcinków w których jest dużo o Halince, o Waldusiu, takich rodzinnych odcinków bez Paździocha i Boczka. Może wierni fani tego serialu mogliby mi coś podpowiedzieć? :)
Dzięki z góry!!

ocenił(a) serial na 7
claudieczka

"Waldek w Krainie Czarów"

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

www.forum.kiepscy.org.pl W temacie "W którym to odcinku?" uzyskasz odpowiedź na pytanie NATYCHMIAST, więc zapraszam :)

ocenił(a) serial na 10
david123lost

Polecam ŚWK ;) Najlepiej obejrzyj sobie wszystkie odcinki od początku. Ja też od niedawna(od lutego) oglądam ŚWK, a zacząłem własnie oglądac go od pierwszego odcinka na ipli ;)

ocenił(a) serial na 3
igrek3_2

ja właśnie też ściągnęłam iple :) oglądam, oglądam ;-) tylko ja najbardziej lubię takie odcinki rodzinne :) bez paździocha i boczka bo ich nie znoszę ;-)

ocenił(a) serial na 3
Tortuga033

A "Waldek w krainie czarów" rzeczywiście rewelacja :) dziękuje!!!

ocenił(a) serial na 10
claudieczka

Poklecam odcinek "Zrób sobie babke" to chyba jedyny odcinek gdzie występują praktycznie tylko Ferdek i Walduś ( i na chwile Edzio).

ocenił(a) serial na 10
sharky86

A na którym jesteś juz odcinku? Ja od lutego do końca sierpnia obejrzałem 352 odcinki ;)

claudieczka

W "Waldek w krainie czarów" SĄ Boczek i Paździoch, występują w rolach profesorów muzyki, najpierw załamanych utratą talentu przez Waldemara, a później uradowanych niemożliwie z powodu zwycięstwa Waldka w konkursie fortepianowym, wygranym za pomocą, de facto, nieumiejętności technicznych - więc, występują, i to w znacznej części odcinka.

nie sluchaj ignorantów, czerwony kapturku, bo cię wilk spałaszuje z kosteczkami :]

ocenił(a) serial na 5
manning

pazdzioch i boczek jak na ich postacie przystalo sa tylko epizodoczynie.caly odcinek opiera sie w zasadzie na waldku.
proponuje ogladac uwazniej.

ocenił(a) serial na 7
claudieczka

Nie słuchaj tego gościa manniga, bo ona ma jakieś problemy z sobą.

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

100% prawdy
najlepiej odzwierciedla to ostatni wpis ulvera w temacie przez niego otwartym:)

ocenił(a) serial na 7
sanczopansa

Haha rzeczywiście po takim poście magister powinien zamilknąć na wieki, ale znając jego to pewnie się będzie dalej, jak to mówi Ferdek "kompromisował".

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

hehe no znajac tego klakiera to na bank,swoja droga nie zastanawia cie dlaczego on wypowiada sie tylko i wylacznie(!) na fotum swk i nie podal zadnych ocen.

ocenił(a) serial na 7
sanczopansa

No właśnie myślałam o tym. Albo gość ma jakieś problemy i kompleksy połączone z mentalnością neo kidsa, albo jest zwykłym klakierem.

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

wydaje sie jakby mial po trochu z obydwu bo nie jest glupi ale tez nie wychwala starych odcinkow,krytykuje babke i waldka a wychwala tych nowych plackow(badura etc),sam juz nie wiem.
z jednego sie ciesze mianowcie ze ulver mu niezle daje popalic:D

ocenił(a) serial na 7
sanczopansa

No niby potrafi ładnie pisać , ale co z tego jak to w 95% sam bełkot. Rozumiem że komuś się mogą podobać te nowe odcinki,ale żeby je aż z taką zapalczywością bronić? Mam nadzieję że ten gość, Ulver będzie po nim jak najdłużej jechał.

ocenił(a) serial na 5
Tortuga033

ja tez:D

ocenił(a) serial na 3
sanczopansa

Dziękuje za propozycję. A swoją drogą Boczek i Paździoch nie występują tylko epizodycznie, prawie w każdym odcinku są, stąd moje pytanie właśnie o odcinki w których jest ich jak najmniej :)

claudieczka

co to znaczy "najmniej" - chcesz wyliczenia co do sekundy czasu ich obecności na ekranie, czy zmierzenia scenariuszowgo znaczenia ich obecności ekranowej specjalnymi miernikami ?

ocenił(a) serial na 3
manning

Zamiast filozofować może w ogóle się nie odzywaj. Nie chcesz pomóc to się nie odzywaj.

claudieczka

może jednak nie. a jak chcesz pomocy, to się najpierw na coś zdecyduj.

ocenił(a) serial na 7
claudieczka

Nie zwracaj na niego uwagi.
Niestety ale jest mało odcinków w których nie ma ani, Boczka, ani Paździocha. Ciężko mi sobie przypomnieć jakiekolwiek odcinki bez ich udziału. Na pewno nie ma ich w odc gdzie Kiepscy mają Wigilię i do Ferdka przychodzi paczka od jego brata z Ameryki. Dobry epizod,ale niestety nie pamiętam tytuł,ani numeru.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

ten odcinek to chyba "Cicha noc"

ocenił(a) serial na 7
igrek3_2

O właśnie.

claudieczka

Odcinek zróbmy sobie babkę tylko trzy osoby: Edzio, Waldek, Ferdek i z 10 sekund głosu babki z offu i odcinek cicha noc, święta i rodzinna atmosfera