6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113075
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Jak teraz sobie o nich przypominam czy czasem oglądam te stare odcinki, a patrze na te nowe to nie mogę tego ogarnąć jaka dzieli przepaść pierwsze kilkadziesiąt odcinków a a te gdy Walduś już odszedł. Te odcinki o Mumii, Matce Boskiej czy Robochłopie to przecież już klasyka xD!!!

tojadawid

Racja. Smutny jest brak wynalazków Ferdka. To nie te czasy w których Paździoch był mendą, a Boczek frajerem, mecze piłki, które oglądali razem z Cycem i po prostu zwykła prostota. A teraz same efekty komputerowe, sztuczny i stary Ferdek oraz cyc, który już nie jest taki jak kiedyś(z debila stał się takim inteligentem). A wystarczyłoby tylko kilka prostych pomysłów i serial na nowo odżyłby. Nie jakieś skomplikowane przenoszenie się w czasie i inne niestworzone historie, a możliwe do zrealizowania np. Ferdek zakłada własny zakład produkujący browar. Proste? I o to chodzi! I jak tojadawid, mam rację?

ocenił(a) serial na 10
tojadawid

Dorzuciłbym jeszcze odcinek Szkoła rzycia. To było coś.

ocenił(a) serial na 10
tojadawid

Zgadzam się, niestety to prawda. Początki tego serialu były naprawdę świetne, a teraz szkoda gadać. Z Ferdka zrobili marudnego pseudo-inteligenta, z Boczka zrobili totalnego debila i przygłupa, a Paździoch już się totalnie wypalił, stał się nudny, już nie jest taki świetny jak kiedyś. Waldek też już niczym nie zaskakuje. Halina teraz jakaś sztuczna jest i też tylko marudna i nudna do bólu. Jedynie Helena Paździochowa trzyma jakoś poziom.Dla mnie czas już skończyć ten serial, bo Yoka ciągnie go na samo dno.

ocenił(a) serial na 10
SLUFANPMI

SLUFANPMI zgadzam się z Tobą. Mam takie samo wrażenie i te cechy bohaterów, które opisałeś, jak zmienili się (na minus) uważam za jedną z najsłabszych stron serialu obecnie. Marudna Halina, Boczek kompletny kretyn, a i nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale im późniejsze odcinki, przynajmniej moim zdaniem, tym zwiększył się stopień wulgarności zwłaszcza w dialogach i kłótniach pomiędzy sąsiadami. Tak jakby dowcip i humor został oparty w największej mierze na bezmyślnym i chamskim języku. Ten prosty język, czasem i chamski to charakterystyczna cecha tego filmu, ale uważam, że kiedyś po prostu był stosowany w lepszy, trafniejszy sposób.