6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113089
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Świat według Kiepskich bił rekordy oglądalności w latach 1999-2004/5. Momentami
oglądalności wynosiła 10 milionów. Lecz teraz te odcinki są wyssane z palca. Chodzi o to,
że kiedyś było po prostu extra. Ferdek miał pomysły na spędzanie czasu, nawet Paździoch
był śmieszny. A o Boczku nie wspomnę. Wszyscy byli czaderscy. Ale odkąd nie ma
Waldusia, Babki i Boryska serial stracił sens. Reżyserzy tylko ciągną go dalej. Wymyślają
przygody które po prostu nie śmieszą. Mimo to serial był fajny i zasługuje na 6/10.

użytkownik usunięty
Michmeister

podsumowanie? przecież "kiepskich" dalej kręcą , od września mają puszczać nowe odcinki. A co do tego że serial od czasu odejścia Waldusia się popsuł , to ja uważam że jest właśnie wręcz odwrotnie.

ocenił(a) serial na 7

Zgadzam się, że serial się popsuł, ale nie wtedy gdy odszedł Walduś. Owszem, odcinki z nim były śmieszne ale te bez niego też - choć inne. Myślę, że serial trzymał poziom dopóki reżyserem był Okił (choć już wcześniej wprowadzono zmiany w scenografii). Odkąd reżyserem jest Patrick Yoka serial jednak mocno się pogorszył. Mamy teraz dziwne pomysły na odcinki, niektóre nawet "odgrzewane" choć robione w gorszy sposób, jakieś piosenki, retrospekcje, sceny dziejące się poza kamienicą a realizowane w studio z tłem nakładanym komputerowo... To nie pasuje do klimatu tego serialu.

ocenił(a) serial na 9
Michmeister

Jak dla mnie najlepsze odcinki w całym serialu leciały w latach 2007-08. "Euro", "Naczynia połączone", "Kocham biurokrację", "Flaszka niedopitka", "Ogór", "Portier" itd.

użytkownik usunięty
Wielet

To była złota era serialu (2007-8), ale ja chcę ogóra, Halińcia!