6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113068
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Macie jakieś piękne wspomnienia z nimi związane? Wtedy to był hit.

Nie wiem czy to jest jeden z najstarszych, ale stary napewno. Utkwil mi w pamięci taki odcinek, w którym Ferdek z Waldusiem schowali do kanapy pijanego Paździocha, a Halinka nie wiedząc o niczym wyrzucila tę kanapę i wstawila nową. Strasznie się śmialam jak Walduś lamentowal "Tatuś my Paździocha zabili". No i jak wiadomo bylo o wiele, wiele więcej starych, fajnych odcinków, ale ten chyba najbardziej mnie rozbawil. Aha i jeszcze pamiętam też taki superfajny "Wal magistra" - to byl chyba jeden z najstarszych.

użytkownik usunięty
Contessa

Stare odcinki, szczególnie z lat 1999-2000 były najlepsze. Zauważ, że 80% odcinków spośród pierwszych 100 w 2 rankingach po lewej - według oceny i według popularności, według Filmwebowiczów, to są odcinki z pierwszych lat istnienia serialu! Już samo to o czymś świadczy.
Odcinek z zabiciem Paździocha jest z 2004 r., a Wal magistra to klasyka z 1999 r.

Jesteś naprawdę wielkim fanem "Kiepskich" i znakomitym znawcą tematu. Ja też jestem fanką tego serialu, zresztą oboje z mężem jesteśmy, ale tak dokladnie jaki odcinek jest z jakiego roku to nie wiemy. Podziwiam i szacunek.

użytkownik usunięty
Contessa

Dziękuję za komplementy. Obejrzałem wszystkie odcinki serialu. Ale od 392 przestaję oglądać nowe. Co najmniej o 2, 3 lata za późno to robię. Stare czasem chętnie obejrzę.