Zakładam taki temat w związku z pomówieniami przez niektóre osoby z mojego
otoczenia typu "Jak dla mnie Kiepscy są o wiele lepsi niż Bundy!"
Ludzie...jak można porównywać marną podróbkę do klasyka? To tak jakby
powiedzieć że włatcy móch są super, a south park ssie. Naprawdę polacy są
tacy durni?
Oczywiście pierwsze sezony były super, po odejściu Waldka coś jeszcze się
działo, ale odcinków zaczynając od 2008 roku nie da się poprostu oglądać,
trzeba wiedzieć kiedy zejść ze sceny ale twórcy "Świata według Kiepskich"
błaźnią się tworząc od 2 lat posługując się serialowym językiem "gówno!"
A do czego zmierzam? Nie jako pierwszy i ostatni poruszam temat tego że
polacy zamiast wymyśleć własny serial chamsko zżynają od zachodnich
produkcji(Miodowe lata(akurat to uważam za świetne wykonanie), brzydUla)
lub robią na ich podstawie(Świat według kiepskich, Włatcy Móch)
Zgadzam sie, ale Bundy też pod koniec miały wiele wad, np. z tego co pamietam zmieniły sie śmiechy publicznosci i nie było tych oklasków i takich pisków jak ktoś wchodził, strasznie mi sie podobało jak np. Al schodził ze schodów i przez kilkanascie sekund byly takie piski "fanów" w tle xD zajebiste to było wg mnie... a kiepscy no cóż, za duzo wprowadzono zmian i one głównie zniszczyły ten serial :( choć jeszcze przed około 250 odcinkiem było dobrze.
Kiepscy to podrobka Bundych, nie ze dosłownie, ale samo to, ze Bundy pokazuja przecietna amerykanska rodzine, a Kiepscy polska swiadczy o tym, ze sami nie wpadli na pomysl stworzenia takiego serialu. Ktory inny serial z zalozenia mial wlasnie pokazywac taka rodzine?? Zaden, zgapili sam pomysl i tyle......
Ludzie porównują te dwie produkcje, gdyż po części są do siebie podobne. Tematyka jest taka sama. Typowa rodzinka przedstawiona w śmieszny sposób.
Ja uważam jednak, że nie można powiedzieć, który serial jest lepszy. "Świat według Bundych" pokazuje typowe życie Amerykanów, natomiast "Świat według Kiepskich" pokazuje Polaków.
Jednakże uważam, że każdy z nich jest w czymś wyjątkowy.