6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113053
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Ryszard Kotys jako Ferdek

użytkownik usunięty

W ciekawostkach napisane jest, że początkowo Ryszard Kotys był kandydatem do roli Ferdka. Jak
uważacie? Wyobrażalibyście go jako Kiepskiego?, bo ja raczej nie. Moim zdaniem był on za stary i
za chudy na tą rolę. Dobrze, że zagrał jednak Paździocha.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Olimpiada_2

Bardzo.

ja też ale bardziej to 13 posterunek.

użytkownik usunięty

Kotys to tak dobry aktor, że z powodzeniem potrafiłby zagrać każdą rolę ;) . Oczywiście teraz ciężko go sobie po tylu latach byłoby wyobrazić jako Ferdka skoro dla wszystkich na zawsze już pozostanie Paździochem. Najlepiej jakby twórcy w przyszłości wymyślili odcinek, w którym np. pod wpływem jakichś zdarzeń Marian nagle zaczyna zachowywać się jak Ferdek. Wtedy mielibyśmy czarno na białym pokazane jak Kotys wyglądałby w tej roli ;) .

ocenił(a) serial na 10

Był już odcinek o wspomnianej przez Ciebie tematyce. Odc. 158 "Zamianka". Wówczas Kiepscy zamienili się z Paździochami życiem. Ryszard Kotys mógłby być rewelacyjny w roli Ferdka, Grabowski jest jednak niezastąpiony w relacjach z Boczkiem, taki zadziorny, zaś Kotys raczej spokojniejszy.

ocenił(a) serial na 8

Jest taki odcinek w którym Paździoch znudzony życiem postanawia się zamienić z Ferdkiem mieszkaniem i osobowościami, w ramach walki z nudą

Olimpiada_2

Widzę coś długo cię nie zbanowali .. ?

ocenił(a) serial na 9

Moim zdaniem Ryszard Kotys w ogóle nie pasowałby do roli Ferdka uważam ze spośród aktorów branych pod uwagę do zagrania tej postaci pasowałby Janusz Rewiński oczywiście gdyby angaż odrzucił Andrzej Grabowski w przypadku gdyby obaj zrezygnowali z udziału w serialu nie powinno być jego produkcji bo zarówno Ryszard Kotys i Andrzej Gałła nie poradzili by sobie z tym zadaniem takie jest moje zdanie.

ocenił(a) serial na 1

jednak co to za pocieszenie