PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87947}
6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 112872
4,9 20 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

SUPER!!!

ocenił(a) serial na 10

Najnowsze odcinki sa SUPER. Odcinki Kamidowa byly beznadziejne i tepe. Jest taka strona o kiepskich z komentarzemi kazdego odcinka kiepscy . org. Komentator to sado-masochista. Nie podoba mu sie ale oglada.

jerzyfiliptelemann

Co jest takiego super w nowych odcinkach ?

ocenił(a) serial na 10
Bilet95

Pewnie podkładane tło :)

ocenił(a) serial na 10
jan_niezbedny0

podkladane tlo to tylko zabieg. jezeli kogos razi to niech oglada kieslowskiego albo idzie na spacer do lasu. tam nie ma tel

ocenił(a) serial na 10
Bilet95

gra aktorska jest bardziej wyrafinowana. zawiera umiejetnie wplecione cytaty z filmow z wyzszej polki. mozna sie doszukac problemow filozoficznych i drugiego dna. jest wiecej akcji i aktorzy na drugim planie sa naprawde dobrzy.
u kamidowa trzeba sie bylo smiac z tego, ze ktos nadepnal na grabie i uderzyly go w czolo.

yoka podniosl ten film do rangi sztuki. u okila ferdek byl kiepski nie tylko z nazwiska. kto teskni za starymi odcinkami ten jest naprawde prymitywny jak dawne odcinki

jerzyfiliptelemann

Jak nie dostrzegałeś ukrytego przekazu w starych odcinkach... to gratuluje...
Jednak tzw. elitaryzm, jest żywy u wielu ludzi.

Problemy filozoficzne i drugie dno ? - Będący na propsie po aktualnych trendach, typowych stereotypach oraz wszechuwielbienie pewnych partii...

Więcej akcji ? Statyczne historie, nie odbiegające od innych, przewidywalne...

Postacie ? Każdy ma jakiej powiedzenie, miliardy razy mam się śmiać "...o się fizjologom nie śniło".

Żarty ? Poprawne politycznie żarty, wszystko oparte na kilku oklepanych stwierdzeniach, gdzie Jolasia coś powie na Waldka, Kiepski wyzwie wszystkich od debili, a Kiepskiego od pijaków.... Wyrafinowany humor potwierdzający elitaryzm.

Ciągłe greenscreny; powtarzalne ujęcia, żarty, sceny i wątki; postacie straciły pazura; oryginalny świat w którym działo się wszystko zamienił się w szarą historie gdzie każdy każdego nienawidzi; aktorzy, kiedyś co odcinek był jakieś gość, jak choćby Grzegorz Lato, teraz wszystkich gra jedna osoba; podwójne dno które nie istnieje, wszystko jest podane na tacy jak ciasto na talerzu, brak innowacyjności....

ocenił(a) serial na 10
Bilet95

tak a babka nie umiala nic innego powiedziec poza "kanalia".

yoka oferuje pewien produkt zlozony z substratow, ktory mozesz sobie przemyslec i zlozyc do kupy na swoj sposob

yoka sprawil, ze aktorstwo grabowskiego nie jest drewniane jak za okila

jerzyfiliptelemann

Po za ogólnikami nic nie piszesz....

To właśnie teraz aktorstwo Grabowskiego jest drewniane, siedzi ze znużoną miną, idzie tak samo jakby już nie mógł....

A ty teraz potwierdziłeś tylko hipokryzje...
Nie przeszkadza to, jak to inni bezustanny za Yoki powtarzają słowa, ale babka jak powiedziała "kanalia" to źle... Serial nie prezentuje żadnego ukrytego przekazu, tylko tępe wtłaczanie poprawnych wątków.
Przemyśleć ? a który odcinek ?...
Morały czy przemyślenia są tak widoczne, że tylko ślepy by nie zobaczył ,a propaganda aż kwitnie. Wiele było przemyśleń w odcinku gdzie postanowiono prochy kogoś z rodziny schować w słoiku i postawić na TV, szczególnie głębokie były chichry...

Ferdynand Kiepski za Yoki, jest jednowymiarową postacią, jego charakter jest prosty jak skrypty NPC'tów z najsłabszych gier. Co jakiś czas wprowadza coś do niego, ale co to daje, skoro i tak w następnych odcinkach nic z tego nie ma. Raz sobie przypomniał o jego wynalazkach, i potem znowu o tym zapomniał....
Całe to universum leży, gdyż w zależności od odcinka i wprowadzaniu jakieś historii o rodzinie, wygląda to inaczej.
..........................

ocenił(a) serial na 10
Bilet95

jak ci sie serial nie podoba to wylacz tv i idz na spacer. przyjdz jak jak doszusujesz do estetyki yoki.

jerzyfiliptelemann

I na tym się kończą wasze argumenty...
"Serial zawiera dużo" - Wymienia się same ogólniki... Zero argumentów na potwierdzenie własnej tezy.
Ktoś da kontrargumenty - Nie znasz się, nie podoba się nie oceniaj i nie oglądaj....
Typowy przedstawiciel elitaryzmu.
Nie ma nic.
Ani za bardzo humoru, brak innowacyjności, powtarzalność, nudne/sztuczne postacie, słabe fabuły, morały czy odwołania polityczne po najniższej linii oporu...
To właśnie za Okila serial miał wydźwięk, miał odwołania do popkultury czy polityki na poziomie, choć ubrane w satyryczną formę. A teraz ? Piękne odwołanie do filozofii jak choćby w uczniu czarnoksiężnika.... A może to polityczne nawiązanie, gdzie kiepski poszedł z jajkiem podzielić się z całym światem....
Jeszcze żaden wychwalasz nowych odcinków nie napisał nic konkretnego, pewnie uważają się za kastę lepszych (tzw. lepszy sort który określa się mianem "gorszego sortu")...
Wychwalanie lewicowej polityki, wszechuwielbienie polsatu, stereotypy XXI wieku... Może to się wam podoba.

ocenił(a) serial na 10
Bilet95

podaj garsc przykladow wychwalania lewicowej polityki

jerzyfiliptelemann

Ja mam dawać przykłady ?
Osobie która ani razu nic nie podała ?
......
Gratuluje !

Po co się mam produkować ? Przecież ty nic z siebie nie dałeś.
I niestety, niby takie elity teraz oglądają ŚWK, a jakoś żaden jeszcze nie potrafił podań ani jednego argumentu....

ocenił(a) serial na 10
Bilet95

no to w takim razie powiedz, dlaczego jesli nie podoba ci sie to co robi yoka, to nie opusicles jeszcze zadnego odcinka?

jerzyfiliptelemann

Wciąż musisz zmieniać temat ?
Napisz w końcu jakiś konkret, z każdym obchodzeniem tematu tylko udowadniasz, że nie masz żadnych argumentów.
A wszystko co napisałem powyżej jest niepodważalną prawdą.

ocenił(a) serial na 10
Bilet95

ogolne argumetny podalem na poczatku tej dysputy

gra aktorska jest bardziej wyrafinowana. zawiera umiejetnie wplecione cytaty z filmow z wyzszej polki. mozna sie doszukac problemow filozoficznych i drugiego dna. jest wiecej akcji i aktorzy na drugim planie sa naprawde dobrzy. mozaika roznych typow gry aktorskiej. mozaika roznych tematow. poruszanie watkow religijnych. jesli chcesz konkretow to obejrzyj sobie z uwaga odcinek yoki, ale nie przez pryzmat okila tylko w oderwaniu, wtedy zrozumiesz o co mi chodzi. to tak jakby przestac prac recznie i wlozyc pranie do pralki i mowic: jak pralem w rzece to bylo bardziej romantycznie, bo moglem obserwowac przyrode. Yoka wsadzil pranie do pralki i poszedl spokojnie ogladac bociany na lace.

jerzyfiliptelemann

To nie są żadne argumenty, tylko ogólniki którymi można określić wszystko.
Piszesz tylko by się w tym zagłębić, bez konkretów. TYLKO OGÓLNIKI !
"GTA jest fajne, bo zawiera wiele momentów zręcznościowych, ma HUD'a i jest oryginalne".... Tak wyglądają twoje argumenty.

ocenił(a) serial na 10
Bilet95

dobra postaram sie wybrac jeden odcinek i go rozlozyc na czynniki pierwsze, ale nie dzisiaj.

Mam takie pytanie. Dlaczego w erze gdy wszyscy maja przy sobie kamerki w komorce i jest coraz wiecej ludzi,
na swiecie filmikow z UFO jest coraz mniej. Wiecej filmow z kosmitami bylo wtedy gdy kamere mial tylko jeden na miescie a aparat to byl luksus. Dlaczego?

jerzyfiliptelemann

.............
A co to ma do rzeczy ?
Znowu zmiana tematu ?
Ty ciągle masz pytania... To świadczy tylko o jednym...

ocenił(a) serial na 10
Bilet95

o czym swiadczy?
napisalem ci, ze opracuje odcinek. czy ty mozesz raz przynajmniej odpowiedziec a nie tylko caly czas mi wyrzucac , ze czegos nie robie a albo robie? zmieniam temat, bo chce pogadac a opracowanie odcinka nie umiem zrobi ad hoc.

jerzyfiliptelemann

70% komentarza to dyskusja o czymś innym. Co w tym merytorycznego ?
Zamiast napisać tylko to, wprowadzasz coś innego... W takich dyskusjach, zawsze to świadczy o tym, że rozmówca usilnie próbuje zmienić temat. Nie tyczy się to tylko ciebie... Tyczy to się ogółu.

ocenił(a) serial na 10
Bilet95

no i co w tym zlego?

jerzyfiliptelemann

Co ?
Dyskutujemy o prawie nad dostępem do bronie, a ty zamienisz temat na pierogi...
Gadamy o pierogach, bo rozmowa na temat broni byłaby dla ciebie niebezpieczna....
Tak to wygląda...

ocenił(a) serial na 10
Bilet95

ach takie buty

jerzyfiliptelemann

I jak widać lipa, a nie odpowiedź....

ocenił(a) serial na 10
jerzyfiliptelemann

Gra wyrafinowana?...Raczej jak na pierwszych próbach w kółku amatorskim, co zresztą jest dowodem na BEZNADZIEJNĄ reżyserię, może ten człowiek nadaje się do kręcenia "Rodzinki", ale do sitcomu wbrew pozorom trzeba wyższej szkoły jazdy.
Tak jak do kabaretu.

ocenił(a) serial na 10
jan_niezbedny0

a wiec mniemasz, ze za okila gra byla wyrafinowana?

ocenił(a) serial na 10
jerzyfiliptelemann

Na pewno nie tak drętwa i pozbawiona entuzjazmu jak za Yoki - reżysera równie drewnianego, jak obecni Kiepscy.

ocenił(a) serial na 10
jan_niezbedny0

na drugie ci pewnie dretwy

ocenił(a) serial na 10
jerzyfiliptelemann

Raczej tobie na pierwsze.

ocenił(a) serial na 10
jan_niezbedny0

powtarzasz moj dowcip. a wiec tobie i na pierwszwe i drugie.

ocenił(a) serial na 10
jerzyfiliptelemann

O dowcip to się nawet nie otarłeś, pisz na temat, nie marnuj czyjegoś czasu wymyślaniem kocopołów na jego temat.

ocenił(a) serial na 10
jan_niezbedny0

po prostu: okil byl ruskim prymitywem. yoka jest wyrafinowanym myslicielem

ocenił(a) serial na 10
jerzyfiliptelemann

Przynajmniej dobrze, że nie wymyśla potraw, albo sprzętu elektrycznego - bo z jego myślicielstwem byłby zagrożeniem dla konsumentów.

ocenił(a) serial na 10
jan_niezbedny0

jak ci nie smakuja wytwory yoki to dlaczego czekasz na jego potrawy w nastepnym sezonie??????. okilowi samo sie juz wydalo, ze jest do dna beznadziejny i oddal pole lepszemu zawodnikowi. taka jest Prawda. ogladalnosc spadala na leb, to zrezygnowano z okila.

ocenił(a) serial na 10
jerzyfiliptelemann

A kto ci powiedział, że na to czekam? Z yokowego zakalca zrezygnowałem już dawno, czasem jeszcze do tego zajrzę i tylko się upewniam, że postąpiłem słusznie.

Poza tym znam sporo ludzi, którzy przestali to oglądać, właśnie ze względu na nędzny poziom tego, co fuszer yoka zrobił z serialem.

ocenił(a) serial na 10
jan_niezbedny0

alez z ciebie masochista. nie lubisz ale ogladasz kazdy odcinek. a jednak yoka ma to cos, co czyni cie filmowym masochista. wiem nawet co. po prostu jest genialnym rezyserem i scenarzysta swk

ocenił(a) serial na 10
jerzyfiliptelemann

Pleć pleciugo - byle długo. Widocznie tego ci trzeba, więc nie przeszkadzam :)

jerzyfiliptelemann

współczuje gustu, własnie ogladałem najnowszy odcinek,te beznadziejne wstawki teatralne wyciskaja łzy żalu,serial komediowy a w ogóle nie smieszny z domieszka wątpliwej satyry,serial zszedł na psy.

ocenił(a) serial na 10
MeloVix_EDM

to go nie ogladaj. nie rozumiem krytykow tego serialu. nie podoba im sie a jeszcze nie opuscili zadnego odcinka. paradoks

jerzyfiliptelemann

Zapomniałeś ? A nie... Nie ma argumentów...

ocenił(a) serial na 10
Bilet95

gdybys znal jeszcze definicje slowa "argument"

jerzyfiliptelemann

Ty zakłamany użytkowniku....
KIEDY TY PODAŁEŚ JAKIŚ ARGUMENT ?
Skoro ja według ciebie nie dałem żadnych, to twoje "wypociny" tym bardziej są wyssanymi z palca antytezami argumentu !
Ani razu, po za pustymi gadkami, nie napisałeś nic....
Umiesz tylko obchodzić temat, unikać odpowiedzi, stosować tanie zagrywki ogólnikowe....
Nawet jednego nie potrafiłeś podać.... Zero dowodów, zero odniesień.... tylko i wyłącznie tanie śpiewki.
Taka jest prawda.

Ale jak właśnie udowodniłeś, dla ciebie się to nie liczy...
Dziękuje, potwierdziłeś moje słowa w 100%.

jerzyfiliptelemann

I nic. Potraktuje to jako ostateczny argument.