Nie rozumiem jak kogoś może śmieszyć tak prosty, głupawy humor? Moim zdaniem ten serial kierowany jest do ludzi z obniżonym poziomem inteligencji, jak większość polsatowych produkcji.
Jestem sobie w stanie wyobrazić, jakie programy oglądasz. Ale nie będę mówił tego publicznie, bo szkoda czasu i męczenia klawiatury. Jednego śmieszy właśnie ten "głupawy humor", drugiego śmieszy co innego. I tyle.
ten film to doskonałe przerysowanie obrazu stereotypowych Polaków, chociaż ostatnie odcinki delikatnie mówiąc pozostawiają wiele do życzenia
Za to Listy do M to arcydzieło? Nie śmiesz mnie. Ten film Listy do M jest dla naiwnych moherów.
Widzę, że uraziłam wiernego fana tego jakże mało inteligentnego serialu. Przynajmniej co do "Pianisty" się zgadzamy.
Ten serial pokazuje Polaków w krzywym zwierciadle,wyśmiewa ich wady a także ma przesłanie jak w odcinku "Przyspieszenie".Obniżony poziom inteligencji to ma osoba która tego nie dostrzega i widzi tylko prosty,głupawy humor.Pozostań lepiej przy Harrym Potterze hahaha
Nie rozumiem co chcesz od Harrego Pottera. Daruj sobie takie przykłady. Co do Świata według kiepskich bardzo lubię oglądać i uwielbiam taki prosty humor. Jeśli super inteligentny Maricusie lubisz się zastanawiać inteligentne komedie to twoja sprawa. Ja wolę się głowić nad zadaniami z matematyki, programowaniem lub coś ciekawego przeczytać i nie lubię jak ktoś pisze, że jestem głupi bo lubię sobie obejrzeć serial komediowy nie wymagający od odbiorcy zbyt wielkiej inteligencji. Pusty śmiech mnie ogarnia jak widzę takie próby wywyższania się.
Ależ ja się nie wywyższam! Wyraziłam swoje zdanie i tyle, od tego w końcu jest filmweb, prawda? Czasem potrzeba hejtowania wszystkiego wokół jest silniejsza ode mnie, bywa. Nie uważam, że jesteś głupi. Może i powinnam inaczej sformułować swoją opinię o tym serialu.
Nie słyszałem nigdy o kimś takim jak mugol,już myślałem,że to jest jakieś brzydkie wyzwisko,ale sprawdziłem i odetchnąłem z ulgą...
A ja Ci życzę,żeby mężczyzną Twojego życia był prawdziwy fanatyk Kiepskich i kiedy razem zamieszkacie w mieszkaniu z jednym telewizorem to on będzie codziennie oglądał 5 odcinków w tym czasie kiedy będziesz w domu.Może wtedy się przekonasz do tego serialu hahaha
Oł, to ja się postaram o dwa telewizory, zatyczki do uszu oraz klapki na oczy ;)
Myślę że błędnie oceniasz ten serial. Każdy odcinek zawiera świetny morał, którego brakuje w innych serialach. A jak to określasz prosty, głupawy humor tylko podkreśla sam sens produkcji, trzeba mieć jaja żeby go produkować w ten sposób. To zdecydowanie najlepsza rzecz jaka wyszła spod skrzydeł polsatu. Zauważyłem, że ten humor odstrasza przede wszystkim kobiety, więc chyba Ci się udzieliło:)
Myślisz, że to kwestia płci? Całkiem możliwe- zauważyłam, że wśród fanów przeważają mężczyźni(zresztą, patrz na powyższych obrońców tego serialu) :) ja na taki humor po prostu mam alergię :D
Hmm, chyba zdajesz sobie sprawę z tego, że po Twoim nick'u nie domyśliłem się, że jesteś dziewczyną:) Tym bardziej Twoja opinia nie powinna dziwić. Nie lubią go wszystkie kobiety, ale można zapytać ile masz lat?
Naprawdę się nie domyśliłeś? Może to przez końcówkę "us"(łacina, rodzaj męski, ale do przymiotników). Tak jakoś mi wyszło ;)
Po prostu przeczytałem pierwszy wpis i zagadałem. Nazwa chyba jednak trochę myli, ale jak widzę Twój profil już nie:) Ja w tym skończę 24 i nie czuje się z tym najlepiej. Spoko, do irytujących nas rzeczy trzeba podchodzić raczej z dystansem, żeby z biegiem lat nie stać się zgredem.
Jak ktoś jest sentymentalny, to po prostu tak ma. Trzy, cztery lata, albo chociaż to 17, kiedy nie ma się jeszcze dowodu osobistego, chodzi się do szkoły itp. Ale wolałbym nie rozmawiać na takie tematy tutaj, w dodatku na forum publicznym, rozumiesz;)
No i proszę! To jest dowód na to, że na forach internetowych jednak można mieć różne zdania, a jednocześnie rozmawiać jak ludzie, nie używając epitetów.
:)
Zgadzam się, kulturka musi być! Miło wymienić się opiniami bez zbędnych frustracji.
Widzisz jedych śmieszą Kiepscy, innych Monty Python, innych Adam Sandler, a jeszcze innych filmy pokroju Scary Movie.
Poza tym Kiepscy BYLI udaną satyra na nasze społeczeństwo. Jedyni taki serial gdzie ludzie nie są piękni i bogaci.
Hmmm... Nikt nie będzie Cię tutaj do niczego przekonywać... Powiem Ci tylko tyle, że Kiepscy to serial kierowany do zwykłych, prostych ludzi. Jest to doskonała satyra poruszająca tematy dotyczące naszego społeczeństwa, naszej chorej władzy i pewnych stereotypów, które w realnym świecie zdarzają się w Polsce setki razy dziennie. Nie wiem kim jesteś. Nie wiem w jakim wieku jesteś. Ale znam ludzi wykształconych, znam ludzi niewykształconych, znam ludzi biednych i bogatych, znam ludzi młodych i starych i tylko może kilka osób z nich (najwyżej 5%) nie lubi tego serialu. Wiele osób uważa, że poziom humoru w Kiepskich jest denny, jednak po włączeniu TV, obejrzeniu kilku scen z których morał jest im dobrze znany z REALNEGO świata, jestem w stanie dostrzec na ich twarzy uśmiech. I bardzo proszę byś nie uogólniała. To, że trudne sprawy czy dlaczego ja, to żenujące programy, nie znaczy, że cała ramówka Polsatu jest kiczowata...