6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113086
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Nie ma się co dłużej oszukiwać, ogłądałem wczorajszy odcinek i z wielką przykrością muszę powiedzieć że lepsze odc. wychodziły już bez niego (oczywiście zanim odszedł). Nawet gdzieś czytałem że ktoś z twórców wypowiadał się że serial ma niebyć już tak "jajcarski" a ma skłaniać widza do przemyśleń, więc co to ma teraz być serial obyczajowy, dramat ?? Co to wogóle jest. Prawdziwi Kiepsy umarli wraz z momentem kiedy odzszedł reżyser OKIŁ KHAMIDOW. Teraz pytanie ile jest tego starego Waldusia w tym aktualnym moim zdanie mniej niż 1%. Gdzie jego słynne "dukanie" które rozbawiało do łez, a tera co Waldek mówi do Ferdka "Ogarnął byś jakiegoś dżoba i byś trochę kasy przytulił" przecież stary Waldek w życiu by tak nie powiedział. Kolejnym minusem jest jego rzekomy ślub, jeszcze aktorka która gra jego narzeczoną bardzo mnie irytuje (ale to tylko moje zdanie). Poza tym chodzi ubrany jak jakiś "skejcik" i wogóle :( . Ja osobiście raczej nie będe oglądał tych nowych odcinków, bo to smutne co się stało z niegdyś moim ulubionym serialem. Kto chcę oglądać "Prawdziwych Kiepskich" polecam zainstalować IPLE i oglądać stare odc. te nowe nie są nawet w połowie tak śmieszne.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 6
kamil111_16

Ja bym tego Waldusia po powrocie z Ameryki widział bardziej jako takiego durnia, jak był przedtem, ale z kowbojskimi nawykami i paroma przekręconymi tekstami po angielsku. Walduś teraz gada momentami zbyt mądrze, to zupełnie nie w stylu nienawidzącego magistrów Cyca. Ten reżyser niech się zajmie czym innym, bo on tego nie potrafi zrobić, nie ma pomysłów, jak sprawić, aby było zabawnie, więc chce wciskać ludziom, że on inteligentny humor tworzy. Phew, inteligenty humor? To wcale nie znaczy pieprzenie bez sensu i zanudzanie widza farmazonami.
Ja np. bym na poczekaniu mógł wymyślić parę tematów na odcinki w stylu starych Kiepskich, a dialogi by się zrobiło w parę osób z poczuciem humoru i by szafa grała. Na pewno większość fanów by także potrafiła chociażby jeden fajny pomysł zarzucić. Kiedyś był nawet taki konkurs na Graczyków chyba, że ludzie słali pomysły na odcinki i cały sezon z takich zrobili. Nie mogliby takiego czegoś zorganizować? Przecież teraz prawie każdy ma internet, to o ile łatwiej by było i na pewno by się to sprawdziło.
Oczywiście, gdyby tego debilnego reżysera wywalić na zbity pyski i zastąpić kimś ogarniętym.

ocenił(a) serial na 6
Bodzepor

niko_filmweb nie dno to jesteś właśnie ty skoro podobają ci się te odcinki, każdy ma prawo do wyrażenia swoich opini. Przecież nie będe gadał że coś jest białe skoro jest czarne. DNO, DNO i jeszcze raz DNO! Jak na razie chyba że się rozkręci ale w to raczej nie wierzę :/

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 6
Xsaav

ŁOOO widze że poziom że tak powiem tego "forum" jest naprawdę wysoki. Czyli teraz co będziemy się obrażać i wyzywać jak 5-letnie dzieci, za prawde się obrażacie. Ja mam to osobiście w dupie i wasze opinie również, a co do serialu to delikatnie mówiąc skasztanili go teraz całkiem. A napisałem swoją opinie tylko dlatego że mnie to boli że jeden z nie wielu a właściwie jedyny serial przy którym można jeszczę było się pośmiać w tym złodziejskim kraju zeszedł na psy. AMEN.

kamil111_16

Jaki poziom serialu taki poziom forum proste:)

użytkownik usunięty
kamil111_16

No bez przesady... tak tragicznie to (na szczęście) jeszcze nie jest.
No muszę z przykrością przyznać że 13 sezon jest dużo gorszy od poprzednich, ale (jeśli chodzi o mnie) to i tak będę Kiepskich oglądać.
Ale w tych nowych odcinkach nadal są takie fajne teksty i można się pośmiać, a więc jeszcze DOBRZE jest :D

ocenił(a) serial na 7
kamil111_16

Ja się zgadzam z autorem. Nowe odcinki to dno, już nie mam zamiaru żadnego więcej obejrzeć, to jest jakieś totalne nieporozumienie. Waldek to już nie to samo (nawet jego słynny śmiech brzmi jak wymuszony), Paździoch z mendy stał się kumplem Ferdka (wtf?),Boczek z sympatycznego i zabawnego grubasa przerodził się w irytującego debila. Najgorsza jednak jest zmiana Ferdka. Teraz to już nie ten sam sympatyczny, wesoły, optymistyczny i zabawny Ferdek, tylko jakieś wredne,ponure,stetryczałe stare dziadzisko. Jedynie tylko Halinka (chociaż ona też dużo ze swojego uroku zaczyna tracić) i Mariolka się nie zmieniły. Co do samych odcinków to nie podoba mi się w ogóle cały ten wątek z tą Jolasią (jakoś nie widzę Waldka w roli męża), no i fabuła i humor też leży i kwiczy. Przy starych odcinkach co po chwila się śmiałam, a przy tych nowych to nawet się nie uśmiecham. W ogóle z Kiepskich zaczyna się jakaś tania telenowela robić...

ocenił(a) serial na 6
Tortuga033

Jak dla mnie trochę położyli sprawę z Waldkiem, bo myślę, że większość fanów oczekiwała, że po powrocie będzie mniej więcej taki sam jak kiedyś - głupkowaty synek, pijący z tatusiem browary, oglądający mecza i realizujący z nim kolejnego plana:).A wymyślili inaczej, Waldek wrócił jako trochę inna osoba, już nie jest taki zidiociały, ma swoje zdanie, nie słucha Ferdka (kiedyś wcale nie myślał, tylko robił to, co wymyślił ojciec, teraz nie obchodzi go jego zdanie nawet w sprawie ślubu).Do tego nie spędza już czasu popijając browary przed telewizorem, tylko poszedł do pracy, a z tego, na co się zapowiada, będzie teraz kompletnym pantoflarzem.I większości ludzi ta zmiana się nie podoba, gdyby jeszcze dobrze rozwinęli wątek z tą całą Jolasią, może byłoby nieźle, ale jak narazie odcinki są przegadane, pełne niepotrzebnych, nieśmiesznych scen, takich zapychaczy.
Reszta postaci też całkiem straciła charakter, Ferdek nie ma już pomysła, nie jest zadowolonym z życia, leniwym pijaczkiem, tylko na ogół marudzi i narzeka przez cały odcinek.I faktycznie, ta przyjaźń z Paździochem nie jest dobrym pomysłem, przydałyby się jakieś wojny między nimi, jak kiedyś.
Oglądam i dam im jeszcze szansę, bo mam do serialu wielki sentyment.Nie oczekuje cudów, nie będzie już tak śmiesznie jak było, ale niech zatrudnią kogoś nowego, ze świeżymi pomysłami do pisania odcinków, bo aktualni scenarzyści zupełnie się nie nadają do pisania komedii.

_malena_

tutaj koleżanka ma rację.ślicznie napisane. ja dzisiaj wyłączyłem serial po 15 minutach bo już nie dałem rady.szkoda mi było czasu tracić. mogę jedynie dodać że nie da się w nieskończoność jechać na jednym patencie.czasem coś traci bezpowrotnie klimat.i lepiej odejść dobrze zapamiętanym niż ciągnąć coś na siłę i powodować jedynie niesmak.zobaczycie ludzie nie będą oglądać to i serialu nie będzie tak to się gorzko skończy.poprostu nie będzie to na tyle opłacalne.