6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113089
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Ja już wprawdzie pisałem tutaj o zmianach, ale po tym jak napisaliście, że powstanie nowa seria postanowiłem poprawić nieco swoją wiadomość i wysłać do twórców z prośbą o nieignorowanie, ale była ona długa i boję się, że zostanie oznaczona jako spam :( Piszmy co można zmienić, chociaż Wasze podpisy!! O to moje propozycje(mogą być przerwy, bo teraz edytuję jeszcze):

- mniej wulgaryzmów

- należy przywrócić stare śmiechy w tle oraz dźwięki podczas przejść wideo

- zmiana czołówki (ta najnowsza, animowana, jest beznadziejna). Pasowałaby teraz ta co była od 245 do bodajże 282 odc.

- zmiana różowej koszulki Ferdka na tę co kiedyś miał (czyli biała lub zielona bluza). Przywrócenie starej piżamy Ferdka na tę z niebiesko białymi paskami oraz zamiana niebieskich klapek na zwykłe kapcie + czerwone skarpety.

- całkowicie zrezygnować z przybliżeń, jazdy kamerą itp. Również, gdy ktoś idzie, kamera moim zdaniem powinna Z DALEKA to obserwować, niż "iść w raz z aktorem" jak w tych nowych odcinkach.

- usunąć pomarańczową podstawkę pod nogi, a na jej miejsce dać zwykły taboret (jak kiedyś).

- przywrócić brudne ściany na korytarzu, dodać jakieś graty, napisy sprayem itp. Teraz jest za czysto, Kiepscy wyglądają jak bogacze.

- Słabsza jakość + format 4:3 (dzięki temu choć trochę wróci klimat starych odcinków).

- Mniejsza ilość makijażu na twarzach aktorów.

- Może dodatkowi scenarzyści?

- Czasem dodawać jakieś muzyczki ze starych odcinków, a nie jakieś nowe.

- Ciekawi aktorzy, tak wiem, Walduś raczej nie wróci, ale np. Mariusz Czajka.

- Zrezygnować z powtarzających się stale tekstów typu "Arrivederci Roma".

- Dużo Edzia, mniej Mariolki.

- Bardziej przemyślane zakończenia odcinków.

- Nie robić z Kiepskich jakiś bogatych... proszę też przywrócić stare przedmioty, m.in taboret o którym wyżej pisałem, firanki w pokoju zmienić na stare, a nie jak teraz jest: złota (czysta). Jeżeli scenariusz wymaga postawienia komputera, niech to będą stare komputery z dużymi monitorami jak np. w odcinku Krytyk, a nie jakieś nowoczesne laptopy!

- Mniej efektów specjalnych.

waligurcha

Metyl, jak ty coś napiszesz...

Co do 4:3 jest stare, więc na pewno nie zmienią.

ocenił(a) serial na 7
waligurcha

Stworzyłem ankietę o ŚwK proszę brac udział jak będzie dużo głosów to wyślemy do ATM-u i Polsatu wyniki.
http://www.ankietka.pl/ankieta/index/id/32929/ankieta-o-swiecie-wedlug-kiepskich .html

waligurcha

Ja tam jej nie widze. :Oza krótki <br/>

ocenił(a) serial na 10
raffi1510

waligurcha ja mysle ze jestes zbyt sentymentalny chciałbyś zeby było wszystko po staremu
a rezyserowie kiepskich idą zbiegiem czasu i korzystają z nowej grafiki komputerowej
dawne czasy i aktorzy juz raczej do kiepskich nie wrócą czeba sie z tym pogodzić

jak powiadał Gajusz Juliusz Cezar przetrwa tylko ten kto nie będzie sie przeciewstawiał biegowi nowych czasów

ocenił(a) serial na 7
waligurcha

ja jestem za, tylko nie wiem czy to wypali

ocenił(a) serial na 9
kucin_mc

Wypełniłem ankietke:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

ocenił(a) serial na 10
waligurcha

Uważam, że wysyłanie maili nic nie da. Wiecie dlaczego ? Bo reżyserem Świata według Kiepskich jest Patrick Yoka. Nawet jakbyście wysłali 10000 takich maili, to Yoka i tak by was nie posłuchał, bo on uważa, że robi najlepiej. Gdyby Okił był reżyserem, to może by przywrócił te dawne zmiany, ale Yoka niestety nie zmieni, bo on chce po swojemu wszystko robić.