6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113089
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

W tym temacie zamieszczajcie wpadki jakie zauważyliscie w "Świecie wg Kiepe
skich". Troche rozrywki na tym forum :)

ocenił(a) serial na 10
david123lost

Pod koniec odcinka "Niewidzialna kanalia" gdy waldus paraduje na golasa, najpierw zasłania, no wiecie co, w sposób: prawa reka na lewej, a gdy po chwili jest ujecie z innej dalszej kamery, lewą rękę trzyma na prawej. Nie mógł tak szybko zmienic ułozenie rąk! To taki drobiazg, ale da sie go zauważyć

david123lost

W odcinku 1. Umarł odbiornik, niech żyje odbiornik! Halina mówi, że z okien szpitala w którym pracuje widać ich mieszkanie, a w odcinku Barek Ferdek mówi jej, ze do pracy może dojechać kilkoma autobusami i wymienia je wszystkie. Taka daleka droga? czy co odcinek ten szpital się oddala, bo już nie wiem. ;P niby tez szczegol ale ja to zauwazylam.

Kendra15

Jeszcze jedno mam ;)
W odcinku ,, Sztuka Latania" Ferdek mówi do Paźdizocha, że on z balkonu patrzy i widzi i coś tam o gołębiach a przecież oni balkonu nie mają ciekawe ;)

ocenił(a) serial na 10
Kendra15

Rolki czyli total gigant;] Boczek mówi że ma żone ale dobrze ze nie ma dzieci;] a jak wiadomo w reszcie odcinków boczek jest kawalerek nieżeniatym;p

MastaBlasta

Dodam ze w jednym odcinku okazuje sie ze Boczek to kobieta LOL

ocenił(a) serial na 10
david123lost

Chetnie zapraszam do udziału w grze!

LINK: http://www.filmweb.pl/serial/Świat+według+Kiepskich-1999-87947/discussion/Najlep szy+odc.+10+sezonu+%22Świata+wg+Kiepskich%22,1390715

david123lost

W odcinku 16-tym Babka podaje datę urodzenia inną niż ta, z którą zapoznajemy się w odcinku 100.

david123lost

Najważniejsza rzecz:
W każdym odcinku w którym pokazywane są drzwi od Paździochów na tabliczce jest napisane: J.W. Paździochy a powinno być M.H. Paździochowie...

Kendra15

To ma być żart z PRL-u. ;D

david123lost

Przypomniała mi się jeszcze jedna - w odcinku z śpiewającymi sałatami(czy kapustami?) przez chwilę na ekranie widać mikrofon z planu.

ocenił(a) serial na 10
david123lost

Hej, ludziska! Zapraszam do wzięcia udziału w grze!!!
http://www.filmweb.pl/serial/Świat+według+Kiepskich-1999-87947/discussion/Najlep szy+odc.+10+sezonu+%22Świata+wg+Kiepskich%22,1390715

ocenił(a) serial na 3
david123lost

W odcinku Tożsamość Marjana też widać mikrofon, kiedy Boczel pyta się Ferdka czy Pażdzioch jest gojem.
Poza tym Malinowska, która umiera w odcinku 306, a odziwo pojawia się jeszcze potem w dwóch innych odcinkach min. w 335.

david123lost

Odcinka nie pamiętam, ale kiedyś źle scene zrobili w kuchnii bo zdaje się Halinka mówiła a nie ruszała ustami :] Następne ujęcie już dobre, ale błąd mały jest

david123lost

Jeszcze może jedna - w odcinku ,,Cegła Gutenberga" piwo nie ma piany!