6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113068
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Kiedyś ŚWK było serialem bardzo sympatycznym, śmiesznym, wciągającym a teraz.... nudny,
nieśmieszny i nie da się oglądać. Odcinki kręcone na siłę i to widać na kilometr, beznadziejna
Pupcia i równie beznadziejny Kozłowski. Wątki bez sensu a odcinki są pozbawione zabawnych i
zaskakujących jak niegdyś puent. Ferdek z sympatycznego pijaczka stał się chamem żłopiącym
wódę a powrót Bartosza Zukowskiego czyli Waldka wcale nie poprawił sytuacji serialu. No cóż
widać że twórcom skończyły się pomysły i na siłę robią z tego satyrę czy coś takiego aleim nie
wychodzi. Podsumowując, Patrick Yoka zniszczył, zdewastował i ogólnie rozwalił to czym niegdyś
byli Kiepscy. Daje 8/10 ale z sentymentu do starych odcinków, nowe dostają soczystą pałe.
Pozdro.

użytkownik usunięty
pionas666

no wiesz, co do waldka i pupci to się zgadzam. Pupcia jest beznadziejna, a Waldek też nie lepszy, on był, jest i będzie zawsze do dupy! (oczywiście wiem że z tym się ze mną nie zgodzicie, bo wy w tym waldku to chyba jesteście zakochani).
A jeśli chodzi o odcinki, to przecież 356 i 357 jest fajny, więc JA uważam że będą jeszcze ciekawsze i śmieszniejsze odcinki niż to co było...

ocenił(a) serial na 6

Wszystko to święta prawda jednak co do kwestii Waldka mogę się zgodzić jedynie w 50% Waldek jest (obecnie) i z pewnością będzie (widząc to po poziomie obecnych odcinków) do DUPY ! Ale nie zawsze tak było, kiedyś to była jedna z moich ulbionych postaci, i zawsze mnie rozśmieszał. A skoro twierdzisz że tak nie jest to porównaj stare odc. z nowymi a na pewno zauważysz dużą różnicę. Nie można również winić za to samego Waldka/Żukowskiego za to że jest tak a nie inaczej, należy winić reżysera za pisanie tak beznadziejnych scenariuszy !

użytkownik usunięty
kamil111_16

wiesz, ja nie będe nic porównywać, bo mi osobiście postać Waldka nigdy sie nie podobała, więc dla mnie nie ma żadnej różnicy.

ocenił(a) serial na 10
kamil111_16

Reżyser nie pisze scenariuszy. W Kiepskich akurat jest taka sytuacja, że Yoka (reżyser) pomaga Sobiszewskim (scenarzyści) w tworzeniu scenariuszy, ale nie można winić Yoki w 100% za to, co jest obecnie przedstawiane..

david123lost

Oczywiście ale chodzi mi o to że on tylko niepotrzebnie ciągnie ten serial. Sobiszewscy to jacyś partacze bo piszą tak bezsensowne i totalnie lipne (pozbawione humoru) scenariusze że aż zęby swędzą. Polsat powinien znieść ten serial z ramówki i zrobić coś innego a nie niszczyć dalej to co kiedyś było dobre.

P.S
Waldek jak dla mnie był GŁUPI ale ŚMIESZNY i można było się nieźle rozerwać ogladając jego głupoty. teraz jest tylko GŁUPI. Pozdrówka

ocenił(a) serial na 10
pionas666

Scenariusze piszą po równo Yoka i Sobiszewski. Temu 3 pomaga żona. Widać, że serial oddycha rękawami. Powinni go skończyć już w 2010 r.

pionas666

Ach zapomniałem powiedzieć że totalnie spieprzyli czołówkę. Z zabawnego filmiku przedstawiającego w skrócie dzień naszych Kiepskich zrobili jakąś gównianą, komputerową wyklejankę z rzeczonym filmikiem gdzieś w tle. Do tego nazwiska aktorów są tak małe że ledwo idzie je odczytać.

ocenił(a) serial na 10
pionas666

Yoka nie ciągnie tego serialu. To Polsat zamawia kolejne serie, a on z ekipą serialową działa na ich zlecenie. Czołówka uległa zmianie w 2008 roku, te latajace laczki i papierosy jeszcze idzie przeżyć, ale to co zrobili z początkiem 13 serii, to normalnie.. za przeproszeniem.. dupa swędzi! Kompletnie nie umiejętnie wklejona postać Waldka w czołówkę. Z resztą, co ja będę tutaj gadał, zobaczcie sami:

SYTUACJA 1: Popatrzcie w zaznaczone miejsce
zdj1http://img806.imageshack.us/img806/5496/czowka1.png
zdj2 http://img10.imageshack.us/img10/9057/czowka2.png

SYTUACJA 2: Popatrzcie na kształt i kolor telewizorów.
zdj1http://img543.imageshack.us/img543/9059/czowka3.png
zdj2 http://img189.imageshack.us/img189/6753/czowka4.png

Zaznaczam, że czas zrobienia screenów to dosłownie ułamek sekundy. Najlepiej jednak zauważyć to oglądając czołówkę.

david123lost

Interesujące

ocenił(a) serial na 6
pionas666

Tak sezony 1-4
Ocena : 8/10

Sezony 5- 7

Ocena : 9/10

Sezony 8-13
Ocena : 5/10

To moje zdanie.

ocenił(a) serial na 8
pionas666

Popieram!

użytkownik usunięty
pionas666

Rok później nic się nie zmieniło. Jest tylko gorzej. Popieram!

Och, widzę że temat się rozwija. No cóż, po roku wracam i mówię znowu że Polsat nie powinien dalej kręcić tego serialu. To co się dzieje (czasem obejrzę jeden czy dwa odcinki na kwartał, te nowe znaczy) udowadnia że produkcja straciła swoją formułę i ciągną to na siłę.

pionas666

Yoka to pseudoromantyk, co widać po wielu, zwłaszcza jego najnowszych, produkcjach.
Wtajemniczeni wiedzą, o co biega.

ludek_kiepski

Pseudoromantyk. Ciekawe, muszę obczaić o co c'mon.

ocenił(a) serial na 10
pionas666

W górę!