6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113048
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Oprócz wartkiej akcji z pointą, dobrego pomysłu, dowcipności główną zaletą odcinka "Szpital przemienienia" jest to, że nie została do niego wciśnięta Mularczyk dogadująca coś tym swoim monotonnym głosem przy stole. Jak widać, jest ona zupełnie zbędna.

nillvo

widzę,że stać cie tylko na to samo co magistra, czyli nieudolne odbijanie piłeczki.
eh jakie te pionki są przewidywalne^

ocenił(a) serial na 5
grande_fete

no właśnie z tego co widzę "nie bo Ty" to Twoja specjalizacja. Tak czy inaczej wypadasz wcześniej niż się spodziewałem, tak kończą internetowe płotki :)

nillvo

w takim razie polecam wizytę u okulisty.
no cóż z tego co mi wiadomo to płotki żywią się planktonem^ ;)

ocenił(a) serial na 9
grande_fete

Nie dyskutuj z nim to jest fan nowych odcinków . Odcinki 1 -100 były najlepsze a pan Smoleń bardzo dobrze gra pana Edzia .

ocenił(a) serial na 9
robokopo

tak,na pewno od 1 do 100 to szmira a nagle od 101 wszystko się zmieniło jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki i odcinki z poziomu amatorskiego stały się genialnymi arcydziełami.Ja akurat w tym okresie nie zauważyłem żadnej większej zmiany.Mogę stwierdzić natomiast fakta obiektywistycznego,że jeśli komuś nie podobały się pierwsze odcinki z Edziem gdzie były niezłe jaja to taka osoba jest nudziarzem i sztywniakiem.

ocenił(a) serial na 9
Znawca kina

Cóż, ja nie napisałem, że od 101 nagle wszystko się zmieniło. Gdzieś to widzisz? Odcinek 100 to taka "umowna granica" pomiędzy totalną amatorszczyzną a profesjonalnym serialem komediowym.

Pan Edzio to dobry komik, ale aktor FATALNY. Nigdy przenigdy nie zaśmiałem się, gdy coś z siebie wytaczał. To w ogóle nie jest śmieszne.

ocenił(a) serial na 10
grande_fete

"pointy ze świecą szukać"
no i od razu wiadomo, że albo nie wiesz, co pleciesz :]

manning

aha, albo nie wiem co plotę albo co? geniuszu

ocenił(a) serial na 9
grande_fete

Nie zwracaj na niego uwagi. Ten człowiek ma po prostu takie zadanie: wychwalać gniota. :)

ocenił(a) serial na 10
Dejmian_filmweb

Coś w tym jest bo wszędzie z każdym się kłóci

grande_fete

albo nie wiesz, co pleciesz, albo pleciesz coś, czego nie wiesz - pasuje taki wariant ?

a tyczy się on faktu, ze stosujesz cholernie irytującą manierę gnojenia całokształtu w jednym,
dwóch banalnych zdaniach.

temat pt "Pointa w Kiepskich", to jest rzecz do rozwinięcia w pokaźnych rozmiarów dyskusję, a ty
zamykasz ją w jednym zdaniu, ktore NIC nie znaczy, brzmi jak dziecinne tupanie nóżką, albo jak
wróżby Kononowicza.

w pierwszej serii, dziesiątej i każdej kolejnej, niezależnie od sporu o poziom tychże serii, pointa zawsze
jest mocnym punktem tego serialu. a'propos odcinków Yoki - chętnie posłuże się wieloma przykładami,
ale dopiero wtedy, kiedy ty uargumentujesz swoją tezę. tak się składa, ze ja jestem w wygodnej pozycji
kontrującej, a inicjatywa należy do ciebie.

2 sprawa - co to znaczy "w tym tasiemcu" ?
już pomijając, że twoja złośliwość jest strzałem kulą w płot, ze względu na kontekst i tematykę oraz język
serialu... widziałeś kiedyś "tasiemiec" w których każdy odcinek jest zamkniętą całością ?

myślę, ze jedynym tasiemcem, na którym sie znasz, jest to poczciwe żyjątko, i nim się powinieneś troskliwie
zajmować, zamiast łapać się za komentowanie czegoś, czego nie ogarniasz, na co stosownym dowodem jest
kompletna bezmyślnośc twojego wpisu.

manning

synuś już na prawdę nie mam siły dalej cię dokształcać na niemal każdej płaszczyźnie, która jest poruszana na tym forum. oszczędź mi nerwów i czasu i zdaj sobie sprawę,że uskutecznianie teorii o pointach, gombrowiczyźnie tryskającej z każdego odcinka oraz znakomitej gry ilczuk bo są to jedynie brzydkie oksymorony a nie rzeczowa argumentacja.dlatego będąc na twoim miejscu nie zaprzątałbym już sobie główki dalszą chęcią wymiany poglądów.

grande_fete

"synuś" ? własnego nie masz, bo żadna baba nie chce z tobą zajśc, ewentualnie jesteś bezpłodnym wałachem, więc leczysz kompleksy w necie ?

reszta twojego postu, to bełkot nie wart splunięcia.

manning

chyba wyciągasz zbyt daleko idące wnioski,bąbel.jak przestaniesz ujadać i nieudolnie mi dogryzać to się zgłoś po kolejne lekcje, tym razem płatne.

grande_fete

podaj adres, to osobiście przyjadę i ci zapłacę - wygrasz darmową wycieczkę do Disneypiąchy.

manning

hehe anonimowy plebs szykuje się na ustawkę.pewnie elektorat pisiorski albo co gorsza korwinista, tak czy inaczej grzeczniej synek bo możesz się czasem przeliczyć.

grande_fete

zmień majtki.

manning

masz rację, jak czytam twoje komentarze to sikam ze śmiechu;D

grande_fete

te brązowe plamy z tyłu twoich majtek, to od sikania ? ciekawe...

manning

ciekawe (a w zasadzie niepokojące) to jest twoje zaglądanie w męską bieliznę, myślałem czujesz pociąg do otyłych kobiet a tu takie niespodzianki.

polecam wizytę u specjalisty,może jest jeszcze w stanie wyleczyć cię z tych dewiacji,którymi nas raczysz.

grande_fete

przynajmniej wiadomo, że sikasz tyłkiem :]
czy National Geografic już o tym wie ?

manning

urojenia to kolejny problem na którym specjaliści powinni zaradzić.

grande_fete

nie tylko sikasz tyłem, ale i język ci się plącze :}

manning

czysty masochizm,żeby po tygodniu od sprowadzenia cie do parteru zgłaszać się po kolejny łomot.

grande_fete

wytłumacz lepiej, jak to jest ze "plamisz majtki na brązowo" z przodu :]

manning

twoje zboczenie to powód do zmartwień.ponawiam propozycję wizyty u lekarza, przy okazji zahacz o monopola i kopsnij mi zimnego browara.

dodam,że wstawianie emot, które mają świadczyć o twoim luzie do forum to również nietrafiony pomysł.wszyscy użytkownicy przejrzeli na oczy twój ból dupska.nie dziękuj,

grande_fete

dlaczego się ociągasz z objasnieniem własnej fizjologicznej przypadłości ? :}]

manning

chyba trzeba to wyjaśnić łopatologicznie-zagrywki w stylu odwracania kota ogonem w niczym ci nie pomogą, jedynie dobitnie podkreślają brak ogłady.
na twoim miejscu dalej bym się nie kompromitował nudnymi wstawkami o fizjologii również tej obejmującej pojęcie kobiecego piękna bo chyba braki w wiedzy nt filmu czy polemiki masz już dawno stwierdzone.po co się pogrążasz dalej?
niestety wniosku nie wyciągnąłeś również z niewłaściwego zastosowania emot.
czym jeszcze nas zaskoczysz?

grande_fete

tyle słów napisałeś, a nie powiedziałeś ani słowa :]]

wyjaśnij jak to jest, że "plamiesz majtki na brązowo z przodu".
to jedyne co zaciekawia w twoim portrecie osobowościowym, że użyję tak
ryzykownego w twoim przypadku kwantyfikatora.

manning

w 7 wersach opisałem twoje zachowanie i twoją osobę, nie widzę powodu rozpisywać się bardziej.
reszta to standardowa procedura - czytaj ze zrozumieniem i przestań błaznować.polecam też ograniczenie trudnych słów zwłaszcza w niewłaściwym kontekście.

grande_fete

jesteś wyjątkowo małomówny jak chodzi o twoje własne fiksacje, a nad wyraz gadatliwy w projektowaniu ich na mnie :]]

manning

trudno wypowiadać się obszernie na tematy,które w jednym zdaniu zostały zdementowane.

grande_fete

pomijając twoją kaleką polszczyznę, nie możesz zdementować czegoś, co sam potwierdziłeś.

manning

mocne słowa jak na osobę, która nie potrafi poprawnie sklecić zdania.
co do twoich urojeń, odsyłam do komentarzy wyżej.

grande_fete

na razie nie udowodniłeś mi żadnego błędu, więc nie pyskuj :]
za to sam piszesz o "zdementowanych tematach".

manning

proponuję pobrać lekcje u zaprzyjaźnionego polonisty a następnie udzielać się na forum.
lista twoich gaf jest obszerniejsza niż książka telefoniczna,więc na twoim miejscu nie wyrywałbym się do wyciągania tych smrodków.

na marginesie,jak znowu masz zamiar zbierać siły przez kilka dni na odpisanie w podobnej nudnej konfiguracji to od razu możesz sobie odpuścić ;)

grande_fete

czekam na dowody :]
udowodnij mi choćby jeden błąd :]
JEDEN.

wskaż ten "błąd", a potem nazwij go i udowodnij, że jest "błędem".

skoro znalazłeś "listę obszerniejszą niż ksiązka telefoniczna", to udowodnienie JEDNEGO nie powinno być dla ciebie problemem.

udowadniaj, ciotunia :]

manning

twoje

"polecam ograniczenie trudnych slow zwlaszcza w niewlasciwym kontekście"

stylistyka na pałę z minusem :]
z tego, co napisałeś wynika, że polecasz ograniczać się w niewłaściwym kontekście :]

jak udowodnisz mi JEDEN błąd, to obiecuję, ze nauczę cię, jak to twoje powyższe zdanie należy sformułować, by było ono poprawne. bonusowo obiecuję, ze nie będę się nad tobą znęcał. zanadto. wystarczy ze udowodnisz mi JEDEN "błąd", który mi zarzucasz. i te wszystkie wspaniałości będą twoje. ruszaj, ciotek :]

ocenił(a) serial na 5
grande_fete

dostałeś baty aż miło.

nillvo

chyba źle się podpiąłeś synek.

ocenił(a) serial na 9
manning

Widzę,że dyskusja na bardzo wysokim poziomie.Ale skoro ktoś jest magistrem to nie może być inaczej.

Znawca kina

jako magister posiadłem w stopniu doskonałym sztukę bycia lustrem dla mojego rozmówcy - jak on jest mądry, to ja z nim mądrze, jak on jest chamem, to ja z nim po chamsku, jak on jest głupi, to ja z nim po głupiemu :] w ten sposób z mojego stylu wypowiedzi każdy z was może się wiele dowiedzieć o sobie.

ocenił(a) serial na 9
manning

Jeśli trafiasz na głupca to czy magistrowi przystoi dyskutować z nim na jednym poziomie?Czy jeśli profesor uniwersytetu zostanie zagadnięty przez żuli,którzy piją tanie wino to czy on przystanie,porozmawia z nimi i dostosuje się do poziomu ich rozmowy? Wątpię...

Znawca kina

widocznie nigdy nie rozmawiałeś z żulami pijącymi tanie wino. nierzadko są to ludzie bardzo kulturalni, którzy nawet na niezłym wcięciu operują - może trochę niezdarną - bardzo wykwitną polszczyzną. powinieneś posłuchać rozmów profesorów uniwersyteckich - żule to przy nich prawdziwa oaza subtelności słowa. nie mierz ludzi za pomocą ich papierków szkolnych, bo się bardzo pomylisz. nie znasz życia :]

ocenił(a) serial na 9
manning

Nie mam nic do żuli.Chodziło mi tylko o to,że taki profesorek nie będzie chciał z nimi gadać...

Znawca kina

chcesz odczłowieczyć profesora czy kopać leżących żuli ? bo nie wiem :]

ocenił(a) serial na 9
manning

To był tylko taki przykład,porównanie.Powtórzę pytanie:
Jeśli trafiasz na głupca to czy magistrowi przystoi dyskutować z nim na jednym poziomie?

Znawca kina

magister tym się rózni od żula, że umie przemawiać wieloma językami i z każdym się dogadać.

ocenił(a) serial na 10
manning

Heh ty to wszędzie z każdym prowadzisz jakiś spór,żal mi ciebie