6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113089
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Generalnie mam kilka refleksji z którymi chciałbym się podzielić odnośnie Świata Według Kiepskich.

Od kiedy zmienino reżysera, scenarzystów serial w oczach wielu bardzo dużo stracił.
Porzucono motywy które powodowały, że doprowadzał do łez, ja sie pytam gdzie jest Ferdek, który zawsze miał pomysł na biznes? Kibicowanie z sąsiadami , bieganie w szaliczku, generalnie zajmowanie się różnymi śmiesznymi pierdołami, a nie życiowymi rozkminami, jakie teraz mają miejsce.

O zmianach w scengorafii, dodanych śmiechach, zmianach "charakteru" czy pseudo-zabawnych dialogach nawet sie nie wypowiadam, przeszło to przez to forum pewnie tysiące razy, aż szkoda patrzeć jak to wszystko leci na łeb na szyję, bo serial mimo swoich lat i zmniejszonej obsadzie, nadal ma potencjał, szczególnie teraz, gdy powraca Cyc.

Niestety mam obawy, że nawet genialny Bartek Żukowski nie zmieni już tego marazmu

Zastanawia mnie w sumie jeszcze jedno, jak to możliwe, że tak wiele osób wytyka błędy obecnemu trendowi, wręcz domaga się powrotu do starego stylu, a mimo wszystko konwencja pozostaje ta sama? Czyżby producenci i pan Yoka naprawdę tego nie widzieli ? Pan Grabowski mimo upływu lat nadal świetny, jedynie charakteryzacja musi dłużej nad nim posiedzieć, pani Marzena i Basia prawie nic się nie zmieniły, więc oszukuje sie ze jeszcze jest jakaś "szansa"

A co o tym wszystkim sądzą szanowni forumowicze?

ocenił(a) serial na 6
magiczny7

Najgorsze są sztuczne śmiechy. Kiedyś były puszczane po śmiesznym dialogu lub wydarzeniu. Teraz mam wrażenie, że włączają się same co kilka sekund. Ferdek idzie korytarzem(sztuczne śmiech), mówi dzień dobry panu, do Boczka(śmiechy), albo trwa rozmowa z Paździochem i Ferdek mówi: "spotkajmy się o północy w piwnicy"(sztuczne śmiechy).To jest nie do wytrzymania

ocenił(a) serial na 10
matimat17

-Halinka Śpisz? (zwykły śmiech)
-Śpie bo co ( Głośny śmiech
-bo ja kurde... (zwykły śmiech0
-Śpij jełopie wąsaty ( strasznie głośny śmiech)

ocenił(a) serial na 7
kondzio969

Napisałem już o kiepskich napisze znowu Patrick Yoka do domu!

ocenił(a) serial na 9
kondzio969

To dobry przykład, że twórcy serialu gdy nie mają nic dobrego do zaoferowania to robią z widzów debili i sugerują, że nawet z byle czego powinni się śmiać jak głupki. Żenada!

użytkownik usunięty
magiczny7

Zgadzam się z Tobą:)

magiczny7

Niestety muszę się zgodzić z autorem tematu, niestety bo jako fana tego serialu przykro się robi gdy patrzy się jak ŚWK się zmienia (tu znak zapytania czy na lepsze).
Na pewno powrót Waldusia to duży plus, lecz przez te parę lat jego nieobecności serial bardzo się zmienił i troszkę z obawą wyczekuję jak będą wyglądały nowe odcinki.
Po sporej radości gdy dowiedziałem się o jego powrocie coś nieco zmąciło ten stan. To coś to ślub Waldka, nie jestem pewny czy to dobry pomysł, jak to wszystko się będzie kupy trzymać. Ale już horrorem była dla mnie informacja kto zagra jego wybrankę!!!
Anna Ilczuk czyli Emilka z Pierwszej Miłości, tragedia! Nie dość że nie przepadam za tym serialem i tą aktorką to jeszcze ją wkręcili do Kiepskich, jak dla mnie już na ten moment to błąd. Dla przykładu przytoczę serial Daleko od Noszy 2, nowa seria czyli szpital po remoncie, wprowadzenie Kryszaka i Koroniewskiej plus zmieniony scenariusz odbiły się mocno na tej produkcji którą wg. mnie już tak fajnie się nie ogląda...
To samo z Kiepskimi, jestem przeciwny wprowadzaniu amatorszczyzny z tej tandetnej telenoweli do bądź co bądź ale zasłużonego serialu, mającego miliony fanów w Polsce.
Ale tak jak mówię, "nowe" ŚWK już nigdy nie będzie miało zbliżonego klimatu do najlepszych odcinków, czyli tak do 2003 lub 2004 roku.