Wasze odczucie co do odcinka 358 (Zwierze medialne).
Jak dla mnie odcinek był gorszy jedynie od tego sprzed tygodnia w 13 sezonie. Jednak do starszych odcinków nadal bardzo daleko. Ode mnie także ocena 6/10.
Jestem ciekaw jak ten "odcinek" może się komuś podobać...
Yoka chamsko zerżnął pomysły z odcinka "Żłopuś",który był kręcony pod nadzorem Khamidova.
Czas kończyć Kiepskich,jedyną szansą na jest dla ŚwK powrót Khamidova co graniczy z cudem...
Niby jest powrót Waldusia,a tak naprawdę na dłużej niż 2 minuty pojawił się tylko w 3 Tryptykach.Więc nie wiem po co został on zatrudniony z powrotem... Narzekają na jego sztuczną grę,a tak naprawdę to zagrałby bardzo dobrze tylko,że nie ma do tego okazji.Wystarczą banalne pomysły np.że zamknęli sklep u Stasia i Ferdynand wraz z Waldkiem wpadają na pomysł pędzenia bimbru,a Paździoch spróbuję zrobić wszystko by im w tym przeszkodzić.
I to udawanie Ferdka małpy... ŻE-NU-A !
I rozmowy Kiepskiego z Waldusiem... Zamiast przy telewizorku prawda z Mocnym Fullem wpadać na pomysły,to nie tylko darcie ryja na Waldusia w każdym odcinku...
Jedyny tekst,dzięki któremu pojawił mi się banan na mordzie to "Ja żem myślał na początku,że to nasz sasiąd Boczek Arnold,bo on tu się nielegalnie wypróżnia" czy jakoś tak
Time to the End...
I niestety mam smutną wiadomość,jak pewnie wszyscy wiecie powstanie 14 seria...
''I niestety mam smutną wiadomość,jak pewnie wszyscy wiecie powstanie 14 seria...''
Jak dla mnie to właśnie dobra wiadomość. A wgl jak ci sie nie podobają te nowe odcinki, to po jaką cholerę je oglądasz???
Ja natknęłam się na ten odcinek przypadkiem w telewizji i widzę że tego się już w ogóle nie da oglądać. Ja nie wiem jak te nowe odcinki mogą kogoś śmieszyć,jak przecież tam za grosz nie ma humoru... Ferdek przyjaźni się z Paździochem, a z Waldkiem się kłóci wtf? Ten serial sięga dna
to chyba właśnie dobrze że się Ferdek zaprzyjaźnił z Paździochem...
a o to że waldek się z ferdkiem kłóci, to miej pretensje do scenarzystów
a poza tym, oni powinni tego pieprzonego Waldka wypierdzielić z śwk!!! ten dziad się wgl nie nadaje (psuje wszystkie odcinki. No ale niestety, teraz go już na pewno nie wywalą, skoro sami zaproponowali mu powrót do Kiepskich. Debile...)
''Ja nie wiem jak te nowe odcinki mogą kogoś śmieszyć,jak przecież tam za grosz nie ma humoru...'' - a oglądałaś 'Trzy Ananasy'?
Że,że co ?
"to chyba właśnie dobrze że się Ferdek zaprzyjaźnił z Paździochem..."
No właśnie niezbyt dobrze... Paździocha uważałem za takiego krętacza,taką mendę,a teraz to zamiast wkurzać Kiepskiego i robić mu na złość to traktuję go jak przyjaciela.
"a o to że waldek się z ferdkiem kłóci, to miej pretensje do scenarzystów"
Jezus Maria... Nazwa tematu brzmi "odc358 - wasze oceny i opinie",więc mamy prawo wytykać błędy i pisać co nam się nie podoba.Mi z Tortugą nie podoba się,że Ferdek się kłóci z Waldusiem i szlus.Więc Ty tutaj nie ucz ojca dzieci robić.
"a poza tym, oni powinni tego pieprzonego Waldka wypierdzielić z śwk!!! ten dziad się wgl nie nadaje (psuje wszystkie odcinki. No ale niestety, teraz go już na pewno nie wywalą, skoro sami zaproponowali mu powrót do Kiepskich. Debile...)"
Nie no teraz walnąłem takiego Facepalm'a,że mnie aż głowa rozbolała.Ty w ogóle czytasz co napiszesz ? Walduś to esencja Kiepskich,bez niego serial by nie powstał.To właśnie jego postać odgrywa główną rolę w 3/4 starych odcinków.Kto pracował w pizzeri ? Kto śpiewał "Piwo lej" ? Kto sprzedał saturator Kiepskiego ? No właśnie,mógłbym to pisać w nieskończoność.Pierwszy raz spotykam się z fanem/ką Kiepskich,któremu ta postać się nie podoba... Taka osoba nie powinna tytułować siebie fanek Kiepskich !
"Jak dla mnie to właśnie dobra wiadomość. A wgl jak ci sie nie podobają te nowe odcinki, to po jaką cholerę je oglądasz???"
Coś mi się widzi,że zaczęłaś przygodę z Kiepskimi od 300 odcinka...
A tak poza tym to nie chcę,aby 14 seria powstała bo nie chce,aby ta cała ATM'owska banda z Yoką i Sobiszewskimi na czele zniszczyła jeszcze bardziej legendę tego bądź co bądź kultowego serialu.
Ja się na tym serialu wychowałem i nie pozwolę,aby zniszczono to co bawiło mnie przez tyle lat.Z resztą i tak już to się stało...
Bo moja droga ilość odcinków nie idzie w parzę z jakością tego genialnego niegdyś serialu,ale nie wiem dlaczego Ci tak to trudno pojąć...
Jeśli chcą mieć chociaż jeszcze trochę honoru i szacunku dla widza niech skończą to jak najprędzej.Przecież i tak prawdziwy fan Kiepskich do którego się zaliczam zapamięta tylko te najlepsze czasy dla serialu... Czasy Okiła...
"to chyba właśnie dobrze że się Ferdek zaprzyjaźnił z Paździochem..."
O Boże to jest najgorsze co może być. Nie wiem, jak innym ale mi Paździoch bardziej się podobał w roli mendy, która uprzykrza życie Ferdkowi, niż jako serdeczny i przemiły sąsiad- przyjaciel.
"a o to że waldek się z ferdkiem kłóci, to miej pretensje do scenarzystów"
A do kogo mam mieć? Jak pretensje to tylko do nich.
''Ja nie wiem jak te nowe odcinki mogą kogoś śmieszyć,jak przecież tam za grosz nie ma humoru...'' - a oglądałaś 'Trzy Ananasy'?
Jak do tej pory oglądałam większość nowych odcinków i momenty przy których się zaśmiałam mogę policzyć na palcach jednej ręki...Po prostu mi te nowe odcinki się nie podobają, stare biją je na głowę. Swoją drogą mam nadzieję że we wakacje będą emitować właśnie stare odcinki.
Zgadzam się. Nowe odcinki są mało śmieszne lub totalnie nie śmieszne! Przede wszystkim NIE śmieszą! Po drugie odcinki często są nudne, zawierają nudne, ciągnące się rozmowy o niczym i do tego nie śmieszne. Ferdek ciągle przeklina, głupio się zachowuję, to jest nie do zniesienia i nie śmieszne. Często powstają także odcinki typu "Łonderpoland" czy coś o opowieści erotycznej. Tańce, przebieranki, jakieś niesamowite rzeczy. Gdyby to chociaż śmieszne było...
''Walduś to esencja Kiepskich,bez niego serial by nie powstał.''
a powiedz mi, niby dlaczego by nie powstał? przecież w końcu w Kiepskich to Ferdek jest najważniejszą postacią, a nie ten idiota
''Pierwszy raz spotykam się z fanem/ką Kiepskich,któremu ta postać się nie podoba''
wiesz, szczerze mówiąc to oprócz mnie, ja też się nie spotkałam z osobą która by tej postaci nie lubiła. Ale cóż... ja Waldka nie cierpię i tyle!!!!!!!!
''Coś mi się widzi,że zaczęłaś przygodę z Kiepskimi od 300 odcinka''
W takim razie, źle ci się widzi, ponieważ ja oglądałam WSZYSTKIE odcinki (bez wyjątku)
''Jezus Maria... Nazwa tematu brzmi "odc358 - wasze oceny i opinie",więc mamy prawo wytykać błędy i pisać co nam się nie podoba.Mi z Tortugą nie podoba się,że Ferdek się kłóci z Waldusiem i szlus.Więc Ty tutaj nie ucz ojca dzieci robić.'' a czy ja wam zabraniam ''wytykać te błędy''????
Ja również jak ty wychowałam się na tym serialu, ale wcale nie chcę żeby się kończył, ponieważ ja oglądam tylko to (jeśli chodzi o polskie seriale), a kiedy by zakończyli kręcić Śwk, to zostało by mi tylko oglądanie powtórek....
Ja też Waldka nie lubię. Co prawda odcinki, w których występował w początkowych seriach były świetne (poza paroma wyjątkami), jednak kiedy zrezygnował ucieszyłam się. A ostatni odcinek słaby i podobny do tych co już kiedyś były ("Żłopuś" i jeszcze jak wszyscy byli na pierwszych stronach różnych gazet, a później nie pisali o Kiepskich tylko o Paździochu, nie pamiętam tytułu).
Zauważcie jakie przemiany zaszły w grze głównych bohaterów:
1 Ferdek w pierwszych odcinkach był głupkowaty ale pocieszny, a teraz stał się mendą za którą zawsze uważany był Paździoch. Aktualnie Kiepski najlepiej potrafi drzeć morde i wygłaszać swoje gorzkie żale na temat sytuacji Polski: górnictwa, hutnictwa, służby zdrowia etc.
2. Waldek - zauważcie w pierwszych odcinkach był całkiem inteligenty: przede wszystkim nie gadał jak poparzony i wiedział co to jest Tadżykistan (odcinak Rekord Guinessa), potem stawał się coraz większym debilem. Od odcinków 150 wzwyż, osiąga poziom upośledzenia, teraz wraca i nagła przemiana.
3. Boczek na początku - normalny facet, wesoły ale nie idiota, teraz to czubek, może to przez ten kapuśniak na świńskim ryju.
Jedynie Paździoch trzyma poziom, choć kiedyś był większą mendą, która szukała tylko sytuacji żeby na kogoś donieść na milicje albo do administracji.
Odnośnie ostatniego odcinka. Ferdek naśladujący małpe - masakra.
Paździoch jest świetny, zawsze trzyma poziom. A tak prywatnie on ma 79 lat! Trzyma się chłopisko, pogratulować formy. Paździochowa też jest świetna, te jej teksty w stylu "czego" albo "do domu łysa pało" są boskie.
nie czaje dziewczyn które wyżej cały czas nadają na Waldka. Odcinki bez Niego (no może było parę wyjątków np. Bo dziś Andrzeja) były kapitalne. stare odcinki znam na pamięć i bywają tygodnie (zwłaszcza podczas pisania pracy bo lubię jak coś w ucho wpada przy okazji), ze jeden odcinek w 7 dni ogladałem nawet okolo 10 razy. do tych nowych to nie chce mi się nawet wracać bo to bida z nędza