Rewelacyjny serial, ciekawi mnie czy ktos go w ogóle ma??? Bo nie ma chyba co liczyc ze zostanie wydany na DVD w naszym kraju....JA nie rozumiem dlaczego wydaja jakieś totalne dna a kultowych seriali lub filmów sprzed lat nie??? Dziwne to jest...
"Żar Tropików" to dla mnie najlepszy serial jaki kiedykolwiek powstał. Zagadki kryminalne, poczucie humoru Nicka i plażowa sceneria to niektóre atuty tego wspaniałego serialu.Pamiętam jak zawsze wyczekiwałem z niecierpliwością na czwartkowy wieczór w wakacje, aby zobaczyć przygody Nicka Slaughtera i Sylvie Girard w TVP1.
à propos TVP. Ta telewizja woli produkować nędzne seriale jak "Blondynka", "Duch w dom" czy "Licencja na wychowanie" oraz emitować takie szmiry jak "Klan', "M jak miłość" czy "Barwy szczęścia " a Tropical Heat nawet nie raczą powtórzyć (o wydaniu na dvd nie wspomnę). A najgorsze jest to , że w wakacje emitują powtórki zamiast odświeżać zapomniane seriale jak choćby "Żar Tropików" czy "Niebezpieczne ujęcia"
Aha i jeszcze jedno jak nie było tych polskich telenowel to "Żar Tropików" leciał w TVP. Na szczęście później Polsat i TV4 go wyemitowali. Ostatnio jak się nie mylę to leciał na Tele5 jakieś pięć lat temu.