Żar tropików

Sweating Bullets
1991 - 1993
6,9 8,2 tys. ocen
6,9 10 1 8189
7,0 5 krytyków
Żar tropików
powrót do forum serialu Żar tropików

DLA MNIE KULTOWY! :]

ocenił(a) serial na 10

Kojarzy mi się z czasami podstawówki - czwartkowe wieczory - pamiętam jak dziś - zawsze przed TV w oczekiwaniu na kolejny odcinek:-) Nick i jego udane akcje (te sensacyjne, ale i te z coraz to nowymi dziewczynami również:P) Barman Spider i Ian oraz przede wszystkim Sylvie - rudowłosa(eh, jak ja lubię rude;-)) - miss cegły i zaprawy murarskiej (ponoć zdobyła tą nagrodę jako nastolatka:D) No i oczywiście nie sposób nie wspomnieć o muzyce tytułowej (-----) mmmmm aż człowiekowi się wydaje, że jest gdzieś na plaży pod palemką na gorących piaskach Miami:D 10/10!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 10
te_be

Siemka!
Zgadzam się w 100% :D Świetny serial, poza "the a-team" mój ulubiony :D

ocenił(a) serial na 10
te_be

uwielbiam ten serial, mialam zaledwie kilka lat jak po raz pierwszy emitowano go u nas :) to jeden z niewielu obrazkow jakie pamietam z dziecinstwa - i zarazem jeden z najmilszych :)

ocenił(a) serial na 8
te_be

Dołączam do grona czcicieli. ;) Wyczekiwało się za młodych lat każdego nowego odcinka. Ech, co to były za czasy...

Ecnelis

Wychowałam się na tym serialu xD Upierałam się, że chce go oglądać... chociaż byłam maluutka. Pamiętam, że na pikantnych scenach kazano mi zamykać oczy :D Hah... 10!!

ocenił(a) serial na 7
Sylwusss

Jestem kolejna osobą, która uważa, że do tego serialu pasuje wyrażenie: kultowy.
Od siebie dodam jeszcze "Na wariackich papierach" :)

ocenił(a) serial na 10
te_be

Ja też uwielbiałam ten serial i ucieszyła bym się bardzo jak by go powtórzyli zamiast tych kretyńskich telenoweli na polsacie lub tvn.

ocenił(a) serial na 10
te_be

zgadzam sie z wszystkim :D:Dten serial jest zajefajny , tak jak wieszkosc tez mialem kilka lat jak go oglądałem i nie zapomnie go do konca życia :D:D

te_be

popieram przedmowcow - ten serial to KULTOWE DZIELO POCZATKU LAT 90-tych, ale zamiast w TVN czy Polsacie powinni to powtorzyc w publicznej zeby reklamy nie zjadaly polowy czasu kazdego odcinka, a potem dodatkowo wydac wszystkie odcinki wszystkich serii na DVD... Jak ja chcialbym to miec w calosci i na wlasnosc, cena nie gra roli. podobnie zreszta jak "Quantum Leap" - tez niezapomniany serial o podrozach w czasie... te dwa seriale i wiecej juz nic do szczescia mi nie trzeba.

ocenił(a) serial na 9
te_be

Ten serial to także i moje dzieciństwo, pamietam te czwartkowe wieczory:). Nie wiem co było w nim takiego fascynującego że przyciągałeo niezykła siła dzieciaka z 2 klasy podstawówki. NIesamowita rzecz.

ocenił(a) serial na 8
jamesbond007

Cóż , to ja też do Was się dołączam .Oczywiście to też są moje szkole lata ( początki podstawówki ), pamiętam wszystko doskonale , szkoda ,że dziś nie ma już takiego klimatu jak wtedy ....Dzisiejsze seriale to już nie to .Skonczylem 2 dni temu ,25 lat , ale nadal jest we mnie tamten czas i te filmy dzieki

ocenił(a) serial na 10
adamno25

Boże jak sobie przypomnę te czasy kiedy chciałem mieć taką kitkę i nosić rozpięte hawajskie koszule tak jak Nick. genialny serial, zwłaszcza dla kilkunastoletniego chłopaka, a dziś sobie o nim przypomniałem dzięki wam i ściągnąłem piosenkę z niego. Z chęcią bym obejrzał jeszcze raz w czwartek o 20.

ocenił(a) serial na 10
mino87

Zgadzam sie z przedmówcami. Serial kultowy. Czwartek, tvp, godzina 20.05 i Żar Tropików, znowu plaza, znowu piekne dziewczyny, co dla mnie wtedy było czymś niesamowity, wszak uczeszczalem tylko do podstawówki ;d

Moze tak maila do tvp, zeby wyemitowali go znowu?? ;d

ocenił(a) serial na 10
te_be

A ja miałam wtedy jakieś 5 lat i uwielbiałam "Żar tropików':) I Nicka:P Wszystkie się w nim kochały:D Niewiele z dzieciństwa pamiętam ,ale to dokładnie.
A skłonność do długowłosych mi została:P

ocenił(a) serial na 8
te_be

te_be
zgadzam się ze kultowy jak słyszę muzyczkę z tego filmu to ma uśmiech od ucha do ucha :D

uwielbiam i z przyjemnością bym obejrzała w TV "Żar tropików":)
(tylko ważne żeby był dobry lektor)"

super serial
kojarzy mi się z wakacjami....aj....:P:P
:):):)

10/10

ocenił(a) serial na 8
kivinka

Nick Slaughter=== oczywiste że byłam nim zachwycona :)

przystojniak :DDDD

ocenił(a) serial na 10
te_be

Świetny, kultowy serial! :D
Jeden z moich ulubionych, wspominam go z sentymentem :)
Czasy podstawówki i oczekiwanie na kolejny odcinek - to było to! :D
Tak jak pozostali chciałabym móc go oglądać w TV zamiast tej chały, którą puszczają teraz.. Jeżeli pojawi się w TV jakimś cudem to proszę dajcie znać :)
Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 10
te_be

mam takie pytanie: wie może ktoś, gdzie w internecie można znaleść ten serial, bo przeszukalam już trochę stron i nigdzie niemogę znaleść, a chciałabym bardzo bardzo bardzo go mieć w swojej kolekcji seriali!!:) z góry dziękuję za podpowiedż:)

ocenił(a) serial na 10
kaczuszka00700

tu coś jest:
http://peb.pl/seriale/189004-rapidshare-tropical-heat-zar-tropikow-sezon.html
:)

ocenił(a) serial na 8
kate87pl

oj ja tez by z chęcią sobie znowu kilka odcinków obejrzała, serial mojego dzieciństwa, uwielbiałam go ;-) i jeszcze one west waikiki (czy podobnie) :-)

ocenił(a) serial na 10
kate87pl

kate87pl - dziękuje, jesteś wielka!!! już się biorę za ściąganie!!! gorące dięki raz jeszcze:):):):):):):)