PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94311}

Żar tropików

Sweating Bullets
1991 - 1993
6,9 8,2 tys. ocen
6,9 10 1 8151
7,2 6 krytyków
Żar tropików
powrót do forum serialu Żar tropików

To były seriale...

użytkownik usunięty

"Żar tropików", "Policjanci z Miami", "Gliniarz i prokurator", " Na wariackich papierach"... - seriale z mojego dzieciństwa. Obiadek, cała rodzinka przed TV:-) no i klimat tych seriali... nie zapomnę nigdy... Wszystkie one leciały kiedyś na TVP 1 albo 2 i o przyzwoitych porach, a nie jak teraz porozrzucane po rozmaitych kanałach. A szkoda, bo bym sobie obejrzał i powspominał;-).

Zgadzam się totalnie

W latach 80-90 puszczali najlepsze seriale:)

Teraz chyba im się pomysły już skończyły;)

Mówię na poważnie

użytkownik usunięty
mister_Y

I jeszcze Grom W Raju i Mcgyver, Macgyver. Oddał bym wszystko żeby tamte czasy wrócily ;( albo wszystkie najlepsze seriale puścili w tv albo na dvd wydali :)
Zawsze z moim tatą (+++) oglądałem te seriale :(

A teraz to same Gorzkie zemsty :D Brazylijskie seriale :D
A w szczegolnośći Grom w Raju bo występował nasz ulubieniec HULK HOGAN!!! :(
Eh spadam bo sie rozpłacze ;-( Narqa ALl

ocenił(a) serial na 8

Drodzy filmwebowicze ! Przyłączam się do wszystkich powyższych postów , były to super czasy cały czas darze je wielkim sentymentem ,no i te seriale było cudnie .Dziś kończę 25 lat , ale te filmy z wielką chęcią bym jeszcze sobie kilka razy powtórzył...Czekam na powtórki

ocenił(a) serial na 9
adamno25

Tęsknię za tymi serialami ;-) Moje kochane hity ;-) Do tego ,,Nieustraszony'' ze swoim wypasionym autem mmm ;-) Teraz puszczają jakieś durne seriale. Ale ,Żar Tropików'' to bym sobie obejrzała - był na tele5, ale to czasy ,,prehistorii'' chyba ;-p

ocenił(a) serial na 8

zgadzam się w 100%....
to były czasy...

kivinka

wiecie co jak Tv ok wydaje drużynę A to możne wydadzą jeszcze jakiś??? czy to raczej jest niemożliwe?? Jak uważacie??

Jeden z ulubionych seriali mojego dzieciństwa...Wspaniałe to były czasy.

Lata 80. i 90. to były najlepsze czasy, również jeśli chodzi o seriale i programy nadawane w telewizroni. Szkoda, że już nie wrócą. Żadnych komórek, neta czy komputerów, w dzisiejszym rozumieniu, nie licząc oczywiście Commodore 64. Fajne mieliśmy dzieciństwo:O)

Mania_1987

Po stokroć wolałbym obejrzeć program całego dnia z tamtych lat niż ten, który aktualnie emitują w tv.

wspaniale czasy...szkoda ze juz nie wroca............
moze dlatego ze to czasy dziecinstwa
w latach 90-95 na tvp1 zawsze lecial porzadny serial
pamietam do dzis..........

ocenił(a) serial na 7

Jeszcze "Riptide" i "Bergerac" :-)

użytkownik usunięty

Druzyna A, macguywer, miami vice, renegat duzo rtego bylo az mi sie lezka w oku kreci

no własne, ah te lata 90ste, nie zapomniane klimaty wspanialych seriali i przebojow s tylu coco jambo i ace of base... jaa przez was posmutnialam :(

ocenił(a) serial na 8

Żar Tropików, Gliniarz i prokurator czy Renegat to było coś. W ogóle telewizja kiedyś była bardziej bogata, częściej emitowali dobre filmy te znane i te mniej znane, rano był czas na bajki, wieczorynki były takie żywe, a nie jak teraz latają na ekranie jakieś kaczory z plasteliny z trzema cycami. Jak miło powspominać te produkcje. Przychodziło się do domu specjalnie na te seriale, a teraz w tej naszej telewizji nic nie ma (polityka, powtórki tandetnych polskich seriali obyczajowych, w przerwach reklamy i wiadomości, tandetne polskie seriale, programy publicystyczne, raz na tydzień przereklamowany film, raz na pół roku koło północy ciekawy film)

ocenił(a) serial na 8
Szymmm

Zgadzam się z wami wszystkimi. Lata 80' i 90' to były najpiękniejsze czasy. Super muzyka, seriale, filmy, programy tv i wszystko wszystko inne. Gdy było lato to człowiek w domu siedział tylko po to żeby obejrzeć ulubioną bajkę czy serial, a tak to non stop na mieście. Teraz niestety ludzie wolą spędzić czas przed kompem, czy konsolą niż gdzieś wyjść. Nawet kontakt miedzy ludźmi jest zupełnie inny. Wszyscy tylko dzwonią na komórki i wysyłają maile. Gdzie te czasy jak człowiek chciał się umówić na wieczór z kumplem, to musiał lecieć przez pól miasta do niego pod dom, wyłożyć sprawę i się umówić o konkretnej godzinie w konkretnym miejscu? Niech przynajmniej zaczną puszczać powtórki tych świetnych seriali, żebyśmy mogli choć na chwile poczuć ten wspaniały klimat sprzed lat.

Valmont_3

Przyjemnie wspomina się tamte lata,oprócz oglądania telewizji spędzaliśmy przecież więcej wolnego czasu na powietrzu,biegaliśmy,graliśmy w ringo,piłkę nożną,w "kapsle",bawiliśmy się w zbijaka,w państwa na piasku...

użytkownik usunięty

Sentyment do tych wszystkich seriali pewnie w nas pozostanie. Zgaduję, że wszyscy autorzy tych postów jesteśmy mniej więcej w tym samym wieku i seriale te kojarzyć się będą nam z dzieciństwem. Ja oprócz "Żaru tropików" i "Na wariackich papierach" ciepło będę też wspominać "Przygody Tarzana".

nie zapominajmy również o Renegat , Drużyna A, Nieustraszony, MacGyver... nie sposób wszystkich wymienić. Achhh to były czasy jestem z 88' i takich seriali już nie puszczają niestety... A obejrzało by się, obejrzało.

użytkownik usunięty
misiax

Ja jestem rocznik 86':)

Dokładnie, uwielbiałem oglądać seriale takie jak Żar tropików, Nieustraszony, Drużyna A, McGyver, Magnum, Grom w raju, Policjanci z Miami czy Na wariackich papierach. Jak już ktoś wspomniał nie było wtedy internetu, komórek czy PCtów, ale świetne seriale, dziś niestety sama nędza w TV.

Shah

Tak ja również bardzo tęsknie za latami 90- tymi. Jeśli chodzi o telewizję to wtedy faktycznie program był bardziej dostosowany do widza. Z perspektywy dziecka o każdej porze dnia można było coś obejrzeć. Dla maluchów w tygodniu domowe przedszkole od rana, a po południu np. ciuchcia. Dla starszych popołudniu Tik-Tak a w sobotę niezapomniane 2 godziny z bajkami Walta disneya a zaraz potem film przyrodniczy. Wieczorynka była zawsze o 19 i nikomu nie przyszło do głowy by ja przesuwać nawet o parę minut. Teraz nawet do końca nie wiadomo kiedy usiać z dzieckiem przed telewizorem bo raz się zaczyna o 19.05 a raz o 19.10.
Jeśli chodzi o muzykę to również lata 90-te dawały dużo możliwości. Pamiętam jak zawsze biegłem ze szkoły by zdążyć na Clipola bo tam leciały naprawdę fajne piosenki zespołow Blenders, Big Day czy Golden Life . Po południu muzyczna jedynka a w niedziele sztandarowa lista przebojów 30 ton. Teraz żeby zobaczyć jakieś fajne teledyski z tamtych lat trzeba się posilać Internetem lub kanałami cyfrowymi.
Co do moich seriali które bym obejrzał ponownie to listę otwierałby serial Dzień za dniem. Gdzie teraz można spotkać serial który w tak subtelny sposób uczyłby ludzi tolerancji dla ludzi upośledzonych.
A co do kwestii bawienia się na podwórku to kiedyś przeczytałem takie zdanie „świat z trzepaka był tak prosty i piękny". Ja pokolenie lat 80- tych Mogę się tylko pod tym podpisać obiema rękami i współczuć dzisiejszym dzieciakom że nigdy nie zrozumieją do końca tego zdania.

kozlowski6

To jest 100% racja, i podpisuję się pod tym, teraz to tylko "Hausy", CSI, czy Losty, nie wierzę w to że stacje nie mają już tych seriali, one na 100% gdzieś są w magazynach, tylko jak wszystko w tych czasach TV chce iść do przodu, i niestety dla nas widzów nie ogląda się za siebie i nawet nie próbuje wyemitować starych seriali, czy przywrócić dawne programy w nowych odsłonach. Jak by powstała stacja z serialami lat 70-80-90 to przyrzekam i zarzekam się iż byłbym gotów wykupić pakiet na jakiejś kablówce czy satelicie.

użytkownik usunięty
misiax

A teraz drodzy filmwebowicze całe nasze ulubione programy i seriale z dzieciństwa "zgniły" z niedbalstwa :/ (VHS'y bądź inne nośniki) :/

Żar Tropików, Grom w raju, Pacific Blue, Macgyver, Drużyna A to są moje ulubione seriale z tamtych młodzieńczych lat ;) Teraz w tvp 1 rządzi Moda na sukces i nie rozumiem co w niej jest takiego że emitują ją już ładne parę lat.

Matas69

A ja uwielbialem: Żar tropikow, Grom w raju, Renegat, Viper, JAG wojskowe biuro sledcze, Nash Bridges i pewnie kilka by sie jeszcze znalazlo!!:D

ocenił(a) serial na 10
Maldrin

szkoda że nie ma s kąt tych starych seriali ściągnąć

ramzes05

Z ubiegłej dekady oprócz wyżej wymienionych mile wspominam następujące tytuły:
Partnerzy ,Robin z Sherwood ,Niebezpieczna zatoka ,Po tamtej stronie,Zaginiony ląd - Dolina Jurajska,Eerie Indiana, czyli Dziwne Miasteczko ,Niebezpieczne ujęcia ,Randall i duch Hopkirka,Zdarzyło się jutro ,Doogie Howser, lekarz medycyny,Dzień za dniem,Nietykalni,Cudowne lata,Gwiezdne wrota,Herkules,Przystanek Alaska,Allo Allo!,SeaQuest ...

ocenił(a) serial na 8
kozlowski6

Jakbyś opisał mój plan dnia z tamtych lat ;)

Zapomniałeś o Dempsey i Makepeace na tropie :) Leciał w czwartki hehe.

ocenił(a) serial na 8

Wlasnie zaczelam sobie odswiezac Zar Tropikow - sciagam i ogladam odcinek za odcinkiem - to jak podroz w czasie... Mimo tego ze mialam kilkanascie lat wtedy i byla 'laska' to byly to moje ulubione seriale! Renegat, Policjanci z Miami, Gliniarz i Prokurator na czele z Nickiem Slaughterem oczywiscie!!! Boskii!!!

ocenił(a) serial na 8

LUDZIE !!

Przecież te seriale można ściągnąć z neta , policjanci z miami z lektorem są na rapidzie ,drużyna A i macgyver z lektorem na torrentach inne seriale napewno też ,chociaż już nie całe serie tylko pojedyncze odcinki.

Jeśli się chce to wystarczy dokładnie poszukać a napewno coś fajnego się znajdzie.

Ja też uwielbiam te seriale , bo to moje dzieciństwo , lata 90 to były wspaniałe czasy ,nie to co teraz , wtedy wszystko było takie kolorowe , ale to zapewne dlatego że byliśmy dziećmi ,gdybyśmy teraz byli dziećmi to lubilibyśmy takie badziewia jak kryminalne zagadki miami,los angeles,lost ,herosi itp , a o wszystkich "serialach starociach" nawet byśmy nie słyszeli

Ja oglądałem Airwolf ,Brygada acapulco ,Na celowniku ,Nieustraszony , Niebezpieczne ujęcia , Cobra, Magnum, Macgyver ,Drużyna A, Żar tropików, Gliniarz i prokurator, Policjanci z Miami, Renegat, Na wariackich papierach ,Colombo, Kojak - chyba o niczym nie zapomniałem

Magnuma puszczali wszystkie odcinki w tamte wakacje na tvp2 bodajże o 11:15

Chciałbym aby ruszyła stacja na której byłyby te wszystkie cudowne seriale , ehhh aż łezka się w oku kręci :(

wariatos1986

W takim razie podaj mi stronkę z której można zassać Żar tropików :)
Szukam już dobre kilka miesięcy i nic.

ocenił(a) serial na 8

Ahh dzieciństwo ;) Pamiętam jak byłam na wakacjach u przyjaciółki i się pożarłyśmy bo chciałam oglądać Żar tropików ;p
Na wariackich papierach- jak mnie skręcało żeby się wreszcie pocałowali ;D
Gliniarz i prokurator- ten pies heh
Grom W Raju- ogl. ale nie pamiętam czy mi się podobał
Macgyver- ten odcinek z morderczymi mrówkami ;D
Drużyna A
Renegat
Nieustraszony
Dzień za dniem- za każdym razem przeżywałam tę czołówkę- niech ktoś nakarmi wreszcie tego psiaka! ;p
Robin z Sherwood
Zaginiony ląd - Dolina Jurajska
Cudowne lata - HA! to było coś ;)
Herkules
Allo Allo- dzis widziałam na comedy family ale z francuskim dubbingiem :/
Brygada acapulco- zupełnie inny świat
Kojak - trochę się go bałam ;p

Jestem rocznik '88 ;)

ocenił(a) serial na 8
m_a_c_88

Jeszcze "Na Południe" ;)

ocenił(a) serial na 8
m_a_c_88

Aaa na południe i grom w raju też się oglądało :)

Przypomniało mi się dzień za dniem - to przez ten serial dzieci w szkole i na podwórku czasem przezywały się "korki taczer"

Allo allo z polskim lektorem jest na torrentach - a więc ściągaj ;]

wariatos1986

A jeszcze nikt nie wspomniał o typowo familijnych serialach jakimi nie wątpliwie były Pełna chata i Dzieciaki,kłopoty i my. Pierwszy miał fajną czołówkę na początku i do tego pewnie rodzice mogli się z niego nauczyć jak postępować w pewnych sytuacjach z dzieciakami. Drugi pamiętam trochę słabiej ale też się oglądało z samego ranka bodajże w czwartki:)

ocenił(a) serial na 8
kozlowski6

Pamiętam Pełną chatę ale tylko z tytułu;p no może ze dwie postacie ;)

ocenił(a) serial na 8
wariatos1986

My (ja i siostra, i mama czasami;p) do dzisiaj na brata mówimy Korki ;D

m_a_c_88

Jak jak byłem w szpitalu w wieku ok 9-10 lat to podobno takiego szumu i krzyku narobiłem że szok, a chodziło oczywiście o serial Żar Tropików leciał wtedy bodajże na RTL7, a ja przyzwyczajony musiałem go po prostu obejrzeć.

Pamiętne czwartki w TVP1 z kryminałem - coś cudownego :)

P.S. ja też rocznik '88

misiax

Dokładnie... czwartek - kryminał, piątek - sci-fi (pamiętam Star Trek), niedziela - Dynastia !!! (i to obowiązkowo, cała rodzina oglądała :))
PS. Jestem z '83

m_a_c_88

Moje ulubione seriale z tamtych lat to:

Polnoc-Poludnie
Przygody Blacky'ego
Zawod: Policjant
Zar Tropikow
SeaQuest
Odyseja
Policjanci z Miami
Dr. Quinn
Ucieczka do raju
Na wariackich papierach (Bruce Willis jeszcze z wlosami ;)
Kojak
Sloneczny Patrol ;))))
Alf

Z pozniejszych:

Nash Bridges
JAG
Viper
Gliniaz z dzungli
Po tamtej stronie
Mroczne Dziedzictwo
Z Archiwum X :DDDD
Zdarzylo sie jutro
Klan McGregorow

Polsatu niestety w domu nie mialam (nie wiedziec czemu odbieral tylko zima kiedy bylo ponizej 0 :D ) wiec seriale typu MacGyver, Druzyna A pamietam tylko troche.

Nikita (La Femme Nikita) do dzisiaj uwielbiam - jeden z najlepszych seriali jakie kiedykolwiek widzialam

Rocznik '86 jestem

EvilBadger

o własnie !! zdarzyło sie jutro !! teraz jak tak czytam ten wątek to przypomniał mi sie ten serial. jak byłam smarkata i z otwarta buzią oglądałam każdy odcinek.
tak jak teraz sobie myslę, kojarzy mi sie taki serial, którego tytułu nie pamietam - kojarze tylko, że był w nim facet, który z jakiejś przyczyny wcielał się w innych ludzi, a dokładniej w ich ciała.w kazdym odcinku był kim innym. my go widzielismy normalnie ale w odbiciach np w lustrze był Murzynem albo coś w tym stylu. miał też takiego kumpla, który podróżwał razem z nim. kojarzycie coś takiego ? ja mam tylko takie pojedyncze flaszbaki.

UpTrinity

To byl serial Zagubiony w czasie (Quantum Leap) :)

EvilBadger

dzieki wielkie !! :)

ocenił(a) serial na 8
EvilBadger

aaa pamiętam ;) nie oglądałam do końca, ale wyczytałam, że - SPOJLER - nie skończyło się happy endem; głównemu bohaterowi nigdy nie udało się wrócić do domu:( do końca życia "przeskakiwał"...

m_a_c_88

MacGyver, Drużyna A, Robin z Sherwood, Herkules, Renegat, Strażnik Teksasu, Z archiwum X, Buffy postrach wampirów, Rodzina Soprano, Dr. House, Dr. Quinn, Legendy Kung Fu, Rzym, Tajemnice Smalvile, Detektyw w sutannie, Nieśmiertelny, Nieustraszony, Xena: Wojownicza księżniczka, Zorro (1957)

ocenił(a) serial na 9

kiedyś było inaczej... jakoś człowiek sie bardziej zżywał z serialem, utożsamiał itp. to chyba dlatego, że ulubiony serial leciał raz na tydzień o określonej porze i człowiek wyczekiwał na na stępny odcinek, bardziej zapamiętywał itp. A teraz ? czasem mnie najdzie to odświeżę sobie jakiś serial z młodszych lat, oglądam to na tych stronkach z serialami online.. i wiecie co wam powiem to już nie jest ten sam klimat jak mogę sobie pod rząd obejrzeć trzy odcinki, a nie ten jeden raz na tydzień !
Rocznik `85 pamięta!

Rastan_2

masz 100% rację. Ale jak nie było ŻARU TROPIKÓW na żadnym kanale tak i nie ma do tej pory, inne seriale powtarzają, a ten jakiś ''felerny'' czy coś ?

ocenił(a) serial na 7
misiax

Mam 32 lata ten serial ogląałem za małolata
Lista moich seriali
Zar tropików
Mc Gyver
Drużyna A
Łowca przygód
Z Archiwum X
Ostry dyżur
Airwolf
Adam 12
Autostrada do nieba
Więzniarki
Zawód policjant
Bergerac
Dempsey i Makapece na tropie
Ekstradycja
Gliniarz i prokurator
Misteczko Twin Peaks

ocenił(a) serial na 7

Z mojego dzieciństwa również. Żar tropików, Na wariackich papierach, Mc gyver, itp. Ech, wspomnień czar =)