Jako zwycięsca 1 edycji zakładam nowy temat dotyczący drugiej.
Lista zwycięsców:
1 edycja - HaRdBucK
2 edycja - ?
Wyniki pierwszej edycji:
50,25 - HaRdBucK
43,5 - VisitorQ
30,5 - krol
26,75 - Demolka25
19 - Robert831231
16,75 - rog1201
12,25- polluma
Zasady te same co ostatnio. Jedyną nowością jaką wprowadzimy będzie podawanie w nawiasie w rankingu łącznego dorobku punktowego danej osoby ze wszystkich edycji. Dzięki temu nasze z trudem uzbierane punkty nie pójdą w zapomnienie, a w przypadku takiej samej liczby punktów u więcej niż jednego gracza w obecnej edycji, wyżej będzie ten, który łącznie ma ich więcej.
Przykład:
6 (48,5) - VisitorQ
5 (35,5) - lubiepiernik
5 (31,75)- demolka25
That`s right.
21 - HaRdBucK
18 - VisitorQ
13,75 - lubiempiernik
7 - Robert02141
6,75 - rog1201
2 - marekczeczot
1 - michal1790
Najpierw, że powie im wszystko co wie jeżeli uratują Behrooza któego trzymał Navi. Potem, że pomoże Jackowi w misji dotarcia do Marwana, jeżeli jej syn otrzyma immunitet i nie pójdzie do więzienia.
Wzorowo.
21 - HaRdBucK
---------------------------------- <- tej granicy proszę nie przekraczać! (Vis to szczególnie do Ciebie!:P)
19 - VisitorQ
13,75 - lubiempiernik
7 - Robert02141
6,75 - rog1201
2 - marekczeczot
1 - michal1790
No nie wiem, ale chyba podejmę wyzwanie!
Pytanie:
Wymieńcie wszystkie postacie które zostały uznane za zmarłe choć tak naprawdę żyły i podajcie przynajmniej jedną osobę która wiedziała, że te osoby żyją.
Fajne pytanie.
Victor Drazen (Andre)
David Palmer (Sherry)
Stephen Saunders (Jane)
Jack Bauer (Chloe O'Brian)
Tony Almeida (David Emerson)
*Kim Bauer (Nina Myers)
*Stokes (Greg Seaton)
To tak na szybko - mam nadzieję, że niewiele mi brakowało do poprawnej odpowiedzi :P
Na razie dopiszę jedną - Audrey Raines (Cheng Zhi).
PS
Renee chyba nie była uznana za martwą (FBI przechwyciło rozmowę, w której Nichols zlecał Emersonowi zabicie Walker, ale nie przypominam sobie, żeby zostało to podane do oficjalnej informacji [choć Larry wypalił tekst "jedna z naszych agentek poświęciła swoje życie])
Ha, O Mandy zapomniałem zupełnie - tą druga osobą był syn Sayeda Aliego o którym, że żyje wiedział Jack. Ale powiedziałem że dwie postacie to dwie postacie więc się zgadza. Natomiast co do Niny to już chciałem ją odpuścić bo jej przypadek jest niemal taki sam jak Renee a jej nie mieliśmy liczyć, choć po dłuższym zastanowieniu też powinna się znaleźć na tej liście. To tak słowem wyjaśnienia.
21,25 - HaRdBucK
19 - VisitorQ
13,75 - lubiempiernik
7 - Robert02141
6,75 - rog1201
2 - marekczeczot
1 - michal1790
Przypadek Niny jest taki jak Renee - fakt.
Czemu doliczyłeś mi tylko 0,25 punktu? Przecież dostałem tylko jedną podpowiedź od Ciebie, tj. "brakuje 4 osób". Sukcesywnie wraz z przypominaniem sobie kolejnych, zamieszczałem nowe nazwiska, żebyś wiedział, że wciąż nad tym myślę.
Podsumowując - do pełnej odpowiedzi doszedłem sam, zaliczyłem jedną podpowiedź (choć szczerze "brakuje 4 osób" uznałbym bardziej za doprecyzowanie treści pytania, ale o to kłócić się nie będę), nie podałem ani jednej złej odpowiedzi (Nina i Renee były uznane za martwe tyle że przez garstkę osób, ale to nie oznacza, że podanie ich jest błędem - ponownie kłania się kwestia doprecyzowania treści pytania), nie wykorzystałem czyjejś odpowiedzi do sformułowania swojej (nie raz już tak było, że osoba X pytała o 5 elementów, osoba Y podawała 4 poprawne i 1 niepoprawny, a osoba Z kopiowała 4 dobre elementy poprzednika i dodała tylko jeden swój, a otrzymywała pełny punkt), a otrzymałem 0,25 punktu. Uważam, że zostałem skrzywdzony taką decyzją i proszę o ponowne jej rozpatrzenie.
To jest moje odwołanie! :P
Dodam, że celowo przy Ninie, Kim, Stokesie dodałem gwiazdkę, żebyś wiedział, iż mam świadomość o pewnej różnicy pomiędzy nimi, a np. Audrey czy Jackiem.
Renaty w ogóle nie wymieniłem w odpowiedzi - dodałem ją extra dla Twojej wiadomości, że pamiętam o jej przypadku.
Ło, toś się rozpisał, że aż ze zmęczenia nie mam siły ogarnąć, więc powiedzmy, że wpadnie Ci 0,75 a następnym razem by nie było nie domówień to napiszę wszystkie postacie (chyba, że będę chciał konkretną liczbę) i nie podam podpowiedzi co najwyżej rzucę ogólnikowym "mało" tudzież "jeszcze" albo "to nie wystarczy" ;p
21,75 - HaRdBucK
19 - VisitorQ
13,75 - lubiempiernik
7 - Robert02141
6,75 - rog1201
2 - marekczeczot
1 - michal1790
I dawaj pytanie.
PS. Moje pytania są bardzo sprecyzowane.
Chyba Cię nie rozumiem - wydaje mi się, że 0,75 punktu w przypadku, gdy udzieliłeś mi 1 podpowiedzi, a sam nie podałem ani jednej błędnej odpowiedzi, to sprawiedliwa nagroda.
A co do precyzji to przypominam treść ostatniego pytania:
"Wymieńcie wszystkie postacie które ZOSTAŁY UZNANE ZA ZMARŁE choć tak naprawdę żyły i podajcie przynajmniej jedną osobę która wiedziała, że te osoby żyją.
Wyrażenie, które zaznaczyłem nie jest zbyt ostre - przez to można było wymienić np. Renee (została uznana za zmarłą przez Emersona), Kim (została uznana za martwą przez czy Jacka) czy Ninę (została uznana za martwą przez Gainesa).
PS
Twoje pytania są zazwyczaj precyzyjne - to jednak pozostawiło jedną niefortunną lukę interpretacyjną ;)
Która osoba uważała, że należy się jej awans i podwyżka o 33%, nie licząc premii?
Szczerze mówiąc to nie mam pojęcia bo takie tekst to tylko mi się z Sara kojarzył, a że nie chce mi się sprawdzać to strzelę: Chloe.
A wracając do pytanie o martwych ale nie do końca bo w końcu wszystko ogarnąłem - pytanie było mega precyzyjne. Skoro napisałem wszystkie postacie to chodziło o wszystkie, a Ty w pierwszej odpowiedzi nie podałeś wszystkich czyli odpowiedź nie była pełna czyli nie była prawidłowa. I stąd taki osąd, no ale już się o to nie kłóćmy.
Przecież się zgadzam, że moja 1 odpowiedź była niepełna :P Chodzi mi o to, że zgodnie z treścią pytania można było wymienić Renee albo Ninę :P
DOBRA ODPOWIEDŹ!!!11
21,75 - HaRdBucK
19,75 - VisitorQ
13,75 - lubiempiernik
7 - Robert02141
6,75 - rog1201
2 - marekczeczot
1 - michal1790
Ok. To teraz powiedzcie mi kto kiedy i w jaki sposób potwierdza to iż Logan przeżył dźgnięcie nożem przez swoja żonę.
Przesłuchanie Tonego, z którego pochodzi jeden z Twoich avatarów:
Tony: Money's the only reason I have left for doing anything. The government took care of that.
Jack: The government did not kill Michelle. Charles Logan did.
Tony: Charles Logan IS a product of his environment!
Słówko "is" świadczyło o tym, że Charlie żyje.
Bardzo ładnie.
22,75 - HaRdBucK
19,75 - VisitorQ
13,75 - lubiempiernik
7 - Robert02141
6,75 - rog1201
2 - marekczeczot
1 - michal1790
Kto wypowiedział zdanie "Nie rozmawiam z Tobą, bo Ciebie przecież tutaj nie ma"?
:D:D:D:d;]awr[ld;;awr;d;;d;d
a;wr;;d;d;d żorż mejson do dzaka w lazience ;];d;da;d;d;d;
Punkt dla Alcesto-Ananiasza.
22,75 - HaRdBucK
19,75 - VisitorQ
14,75 - lubiempiernik
7 - Robert02141
6,75 - rog1201
2 - marekczeczot
1 - michal1790
Agata nie kwapi się do zadania pytania, więc czynię to sam.
"You`re very impressive man, Jack, but you see everything as good or bad -
just like David - and the world is so much more complicated".
Kto skierował te słowa do Jacka i w którym odcinku miało to miejsce?
Sherry Palmer oczywiście w moim ulubionym sezonie drugim w finałowym odcinku.
Nina, you win.
Agatka Salazar przegrała. Adam Myers FTW!!!11
22,75 - HaRdBucK
20,75 - VisitorQ
14,75 - lubiempiernik
7 - Robert02141
6,75 - rog1201
2 - marekczeczot
1 - michal1790
"Masochizm – rodzaj zaburzenia preferencji seksualnych, w którym jednostka odczuwa podniecenie seksualne w sytuacjach, kiedy zadawany jest jej fizyczny i psychiczny ból lub gdy jest poniżana. Przeważającą część masochistów (jak i sadystów) stanowią mężczyźni".
Nic mi nie wiadomo o zapędach masochistycznych Jacka. Współpracując z Diną Araz czy Eddim zranił się, żeby jego przykrywka była bardziej autentyczna. Zatem moja odpowiedź = BRAK :P
Niby dla przykrywki a jednak mógł udawać, że ma coś złamanego czy coś, więc coś musi się za tym kryć... Więc czekam na odpowiedź.
W sensie jakiego oczekuje Vis: praca w CTU
W sensie jaki podaje Hard: brak
Pytanie zbyt ogólne :)
Jack udawał ćpuna, kiedy rozpracowywał Salazarów. Nie widze jednak związku pomiędzy masochizmem, a udawaniem czegokolwiek przez Jacka :P
No bo związku żadnego nie ma, ja o czym innym pisałem. Chciałem by pytanie było troszkę urozmaicone bo już sam nie wiem o co pytać, zostaje już tylko wyliczanie różnych sytuacji albo co kto powiedział (jakiś prostych czy mega ultra szczegółowych nie liczę). mogłem jedynie to w cudzyslów wziąć jednak myślałem, że będzie wiadomo o co chosi... dobra jak tak to inne pytanie:
Wymieńcie wszystkie osoby którym grożono karą śmierci oraz kto im groził i za co.
Nina Myers; Tony Almeida; całokształt
Tony Almeida; Brad Hammond; pomoc Saundersowi
Vis skoro poziom trudności pytań jest już tak wysoki, że praktycznie tylko Ty odpowiadasz na moje, a ja na Twoje, to może wprowadzimy możliwość powtarzania pytań z poprzednich edycji? Wątpię, żeby ktokolwiek pamiętał odpowiedzi na kilkaset pytań z poprzedniej, a przeglądac topiki komu by się chciało.
Jeszcze brakuje kilku osób, no i jakbyś mi powiedział kiedy Tony grozi Ninie bo przyznaję się bez bicie, że tego kompletnie nie kojarzę (pewnie to był sezon 3 nie mniej jednak pewności nie mam).
No właśnie zauważyłem, że od kilku tygodni tylko my gramy... ech... jeszcze kilka pytań mam w zanadrzu (plus ciągle niewykorzystany killer), ale moim zdaniem lepiej będzie chyba odłożyć go na jakiś czas, potem od stycznia ekscytować się sezonem ósmym i wrócić w maju z nowymi siłami.
Wydaje mi się, że informował ją o tym, że grozi jej kara śmierci za zdradę odczas przesłuchania Niny w 3 sezonie w siedzibie CTU.