PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38548}

24 godziny

24
2001 - 2010
7,4 19 tys. ocen
7,4 10 1 18624
7,4 8 krytyków
24 godziny
powrót do forum serialu 24 godziny

Jako zwycięsca 1 edycji zakładam nowy temat dotyczący drugiej.

Lista zwycięsców:
1 edycja - HaRdBucK
2 edycja - ?

Wyniki pierwszej edycji:
50,25 - HaRdBucK
43,5 - VisitorQ
30,5 - krol
26,75 - Demolka25
19 - Robert831231
16,75 - rog1201
12,25- polluma

Zasady te same co ostatnio. Jedyną nowością jaką wprowadzimy będzie podawanie w nawiasie w rankingu łącznego dorobku punktowego danej osoby ze wszystkich edycji. Dzięki temu nasze z trudem uzbierane punkty nie pójdą w zapomnienie, a w przypadku takiej samej liczby punktów u więcej niż jednego gracza w obecnej edycji, wyżej będzie ten, który łącznie ma ich więcej.

Przykład:
6 (48,5) - VisitorQ
5 (35,5) - lubiepiernik
5 (31,75)- demolka25

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

O ja, jak oficjalnie "VisitorQ", dobrze że jeszcze nie dorzuciłeś Pan VisitorQ ;) poczułem się jak wtedy kiedy przysyłają mi z Orange info o treści: "właściciel numeru ... wzywany do wysłania smsa o treści BMW na numer...".

Co do samego pytanie to jest ono proste i tyle mogę Ci tylko podpowiedzieć :)
Poza tym może zaczekajmy z quizem do końca ósmego sezonu co by nowe pytania móc układać lub te same ale teraz z dodatkowymi odpowiedziami?

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Vis daj mi podpowiedź do każdej osoby, która należy wymienić, to odpowiem poprawnie i przydzielisz mi symboliczne "0,25", a dzięki temu ruszymy wreszcie z quizem. Pytań mam w głowie jeszcze wiele, więc spokojnie damy radę pograć przed zakończeniem 8 sezonu.

To tych smsów z Orange nie wysyłają tylko do mnie?! Czułem się tak wyjątkowo :(

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

DEMOLKA 25 MA SCHIZE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 10
londontown

Po kilku miesiącach postaram się zmierzyć z tym pytaniem po raz kolejny...

ODP:
Nina Myers; Tony Almeida; całokształt ("Wrócisz do więzienia. Jest duża szansa, że zostaniesz stracona jako zdrajczyni. Wiesz, że jesli będziesz współpracować to możesz uratowac własne życie, więc po co ta gra na zwłokę?" s03e14)
Tony Almeida; Brad Hammond; pomoc Saundersowi
Colette Stenger; Jack Bauer; wrobienie Audrey ("Masz 3 sekundy na powiedzenie mi co jest celem ataku albo Cię zabiję." <- Vis, czy to jest grożenie karą śmierci?)

Proszę o podpowiedź ilu osób nie wymieniłem :-)

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

V I S I T O R Q

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

A więc - Tony i Brad się zgadza, powiedzmy, że Nina i Tony też (choć to było takie gdybanie) ale ten ostatni to już decydowanie nie (tak to by trzeba wrzucić niemal wszystkie groźby Jacka). Brakuje przynajmniej trzech osób.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Vis możesz mi dać 0,1 pkt i ruszymy dalej? Przez X miesięcy nikt tego nie odgadł, a ja nie mam pojęcia (za dużo osób mi przychodzi do głowy - nie umiem wyselekcjonować trzech).

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Nie trzeba nikogo selekcjonować, naprawdę to jest super proste pytanie i aż się dziwię, że TAKI znawca serialu nie zna odpowiedzi. Możliwe, że szukasz zbyt głęboko podczas gdy odpowiedzi są bardzo blisko Ciebie.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

W porządku. Zaczynam zatem strzelać.

Marie - Jack
Gael - Ryan
Mary Anne - Curtis

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

To napisane przeze mnie słowo "zwycięsca" mnie prześladuje za każdym razem jak tu wchodzę :(

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Hop hop.

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Żaden z tych - chyba, że coś pominąłem przy sprawdzaniu, w takim razie podaj dokładnie odcinek i scenę a w tedy uznam :)

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Tony - Jack (sezon 7)
Colette - Jack (sezon 5)

W obu tych przypadkach Jack zażądał odpowiedzi na jego pytań pod groźbą śmierci.

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Takiego grożenia to było "od zajebania i jeszcze trochę" - w moim pytaniu chodzi o karę śmierci tzn. że jedna z postaci zostanie aresztowana, oskarżona i skazana na karę śmierci (czyli wszystko według litery prawa). Teraz chyba powinno być łatwo.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Kolejne strzały:
Sherry - Jack
Logan - Jack

To jest najtrudniejsze pytanie w historii naszego quizu i oczywiście ja muszę na nie odpowiadać :(

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Bywały trudniejsze ;p co do powyższych odpowiedź - ja takowych zdarzeń nie kojarzę ale jak podasz dokładnie scenę w której to jest to sprawdzę, nie mniej mnie ciągle chodzi o inne.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Ja takowych zdarzeń również nie kojarzę.

Nowe typy:
Gael - Ryan
Spencer - Bill

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Też nie ;(

Uwaga podpowiedź - groźby owe wypowiedziały osoby pełniące ważne funkcje.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

I will never surrender!

Jack Bauer - Wayne Palmer
Reed Pollock - Tom Lennox

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

As You wish!

Pierwszy odpada - jakoś nie kojarzę by Wayne groził Jackowi, że go pośle na krzesło elektryczne...
Drugie prawie dobrze - to nie był Tom, tylko Karen która jednak nie groziła Reedowi tylko wspomniała Lennoxowi, że Polloc zostanie skazany na karę śmierci.

Także może po prostu troszkę przystopuje i przybądź w chwale z poprawnymi odpowiedziami? ;p

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Miałem na myśli rozmowę Wayne'a z Jackiem w 06x01. Z tego co pamiętam to Palmer powiedział Bauerowi, że nie ma innej opcji niż oddać go Fayedowi i przeprasza go za to, bo główny bohater nie zasłużył na taki los. Wayne przystając na warunki Abu, posłał Jacka na (nie)pewną śmierć. Pomyślałem, że może o to Ci chodzi.

Lisa - Tom
Rob - wiedźma Allison

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Nie, nie chodzi mi dokładnie jak już wspomniałem wcześniej o karę śmierci w typowo prawym wymiarze.

Pierwsza para - nie przypominam sobie, poza tym Lisa chyba nie miała by nawet być za co skazana.
Druga para - w końcu poprawna odpowiedź :) resztę znajdziesz idąc tym tropem.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Wydawało mi się, że może przed podjęciem współpracy z Lennoxem dot. Bishopa, Lisa została poinformowana, że czego ją kara śmierci (za przekazywanie poufnych informacji agentowi) i jej jedyną szansą jest pomoc w odkręceniu tego.

6 sezon oglądałem najmniej razy, więc słabo pamiętam.

Generał Brucker - wiedźma Allison

BTW Twoje pytanie padło przed emisją 8 sezonu, jeśli dobrze pamiętam ;----)

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Kurcze z tego co ja pamiętam to ona nie przekazywała informacji Bishopowi, a przynajmniej nie celowo i umyślnie, także...

Ha, powiadasz, że szósty sezon widziałeś najmniej razy - czyli jednak 8 nie jest najgorszy skoro już go (przynajmniej) dwa razy obejrzałeś ;p

Generał odpada - mimo, że też pewnie by dostał czapę, to Taylor groziła tylko Robowi.
Ano padło przed ósmym, jednak pozostałe znajdują się w wcześniejszych sezonach że tak jeszcze delikatnie podpowiem.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Szósty sezon oglądałem najmniej razy z tych serii, które widziałem więcej niż jednokrotnie. Ósmy widziałem raz i mi wystarczy...

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Dobra dobra nie tłumacz się już tak i tak wszyscy wiedzą, że ósmy jest Twoim ulubionym a w pokoju masz nad łóżkiem wisieć ogromny plakat z Madame President!

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

I z Loganem ;>

Uwaga mówię:
Jonas - wiedźma Allison

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

I to jeszcze w namiętnym uścisku!

Jonas nie, ale jesteś coraz bliżej...

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

WIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BURNETT - WIEDŹMA ALLISON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PAMIĘTAM JEJ ROZMOWĘ Z BURNETTEM PO JEGO PRZYGODZIE Z JACKIEM I TAM COŚ CHYBA TAKIEGO PADŁO!

JESTEM TAKI PODEKSYTOWANY, ŻE NIE MOGĘ NAWET TEGO SPRAWDZIĆ!

ADAMIE ZAPRASZAM NA FILMWEB W CELU POTWIERDZENIA MOJEJ POPRAWNEJ ODPOWIEDZI!

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

"BRAVO!" - Tako rzecze VisitorQ!

To teraz została już tylko jedna para więc boju!

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Myślałem, że to już wszyscy...................................................

Na razie nikt mi nie przychodzi do głowy, ale mam złe przeczucia, że chodzi o sezon szósty...

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Nic nie podpowiadam - ten ostatni przypadek jest już bardzo prosty tym bardziej, że dotyczy jednej z Twoich ... postaci.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

W takim razie muszę odpowiedzieć!

Niedawno podpowiedziałeś, że brakujące (wtedy dwie) odpowiedzi dotyczą zdarzeń z sezonów, które miały miejsce przed ósmą serią. Zastosowana przez Ciebie liczba mnoga dowodzi, że ostatnia brakująca odpowiedź nie może dotyczyć akcji również sezonu 7, czyli w grę wchodzą serie 2-6 (w 1 nie było żadnego ważnego urzędnika państwowego).

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Hmmm, cóż tu rzec... dobrze kombinujesz, jeszcze będą z Ciebie ludzie ;p

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Jakaś podpowiedź?

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Dobra. Niech Ci będzie. Ostatnia ostateczna podpowiedź. W tym sezonie zginał ktoś kto tak naprawdę nie zginął.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Wystarczyły 3 miesiące, żebyś podał podpowiedź ;---)

Jak wstanę to pogłówkuję i dam znać!

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Twoje pytanie utrzymuje się od 27 listopada 2009!

Ja chcę 9 sezon :(