PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38548}

24 godziny

24
2001 - 2010
7,4 19 tys. ocen
7,4 10 1 18624
7,4 8 krytyków
24 godziny
powrót do forum serialu 24 godziny

Jako zwycięsca 1 edycji zakładam nowy temat dotyczący drugiej.

Lista zwycięsców:
1 edycja - HaRdBucK
2 edycja - ?

Wyniki pierwszej edycji:
50,25 - HaRdBucK
43,5 - VisitorQ
30,5 - krol
26,75 - Demolka25
19 - Robert831231
16,75 - rog1201
12,25- polluma

Zasady te same co ostatnio. Jedyną nowością jaką wprowadzimy będzie podawanie w nawiasie w rankingu łącznego dorobku punktowego danej osoby ze wszystkich edycji. Dzięki temu nasze z trudem uzbierane punkty nie pójdą w zapomnienie, a w przypadku takiej samej liczby punktów u więcej niż jednego gracza w obecnej edycji, wyżej będzie ten, który łącznie ma ich więcej.

Przykład:
6 (48,5) - VisitorQ
5 (35,5) - lubiepiernik
5 (31,75)- demolka25

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

nie zmienaj tematu. napisz mi jak sie pisze od nowa i kiedy zalozysz farme i tu parle francais ?

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

No przecie napisałem nawet zanim o to się spytałaś - znów dziś piłaś? to może od tego te problemy z głową, co Pierniczku?

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

1. Pomyśle jeszcze, ale wiesz wszystko musi nabrać mocy urzędowej
2. Uwaga zdradzam magiczną sztuczkę z pisaniem postu od początku strony:
(notujecie?) (nadmieniam, że jest to bardzo niebezpieczne i ostrzegam byście tego nie robili w domu i bez opieki osoby starszej) :

Aby tego dokonać, należy odpowiedzieć nie na ostatniego posta a na posta jak najbardziej pierwszego czyli na tego który zaczyna temat :) proste i bez gadania.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

niezla proba myer.

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Znowu mnie od senatora przezywasz...

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Hardbuck poligloto Ty nasz, dlatego że wtedy wpisujesz w Wiki i tam jest wyszukiwarka cytatów. Sam kiedyś o tym wspominałeś gdy odpowiadałeś na 1 z moich pytań które było po angielsku. Plus znowu się tylko do mnie doczepiłeś. Pisz sobie pytania nawet po Rosyjsku nie obchodzi mnie to, chcesz to odpowiadaj nie to nie :)

Pytanie będzie UWAGA! po Polsku!:
Podaj dokładną datę urodzenia dawnego klasowego kolegi Pani Chloe O'Brian :)

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

swietne pytanie !

przypominam sobie ze swietowalismy to 17 maja, ale prawdziwe urodziny ma 15 maja 1980. pamietam ze byl tort czekoladowy i carskoje igriestoje.

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Brawo Pierniczek Rządzi i jej Mafia też ;)

5- VisitorQ
4,75 - lubiepiernik
4 hardbucK
3 - Robert90210 ;)
1 - roq1503

Twoja Kolej :)

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Robert na wiki masz może z max 5 cytatów danych osób, z resztą tylko niektórych :-------------)

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Tak czy siak, zadaje po Polsku a jak Ci tak zależy to sobie tłumacz w 2 stronę :)

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

No i Pierniczek słodko śpi, więc nici z pytania :(

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Dobra, to żeby smutno nie było to zadam pytanie jakieś: niech ktoś wymieni trzy fikcyjne państwa ze świata 24 godzin.

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

mialam awarie, ale juz jestem.

kto i w jakich okolicznosciach powiedzial jackowi o zwiazku jego jedynego potomka z jego partnerem ?

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

nienawidze cie wz :

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Dobra to nie liczmy mojego pytania :)
A odpowiedź na Twoje: Audrey powiedziała to Jackowi w piątym sezonie jak ten poprosił ją by zadzwoniła po Kim i jak ona już przyjechała to Odrej powiedziała Jackowi, że Kim nie jest sama i że ten facet to chyba jej chłopak ws. Kim chłopak.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

sprytnie. ale zadales pytanie pierwszy, wiec niech bedzie ono. zreszta twoja odpowiedz jest zla;p

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

No ok jak chcesz, a co do Twojego pytania to już wiem o co cho bo takie sytuacje były dwie w takim bądź razie... No ale ok, to dawaj odpowiedź i zaraz ja wrzucę swoją...

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

ale ja nie wiem;p no ale sytuacja ktora opisales, nie pasuje do pytania, poniewaz ten psycholog nie byl partnerem jacka;p

dzis jest dzien, w ktorym zakladasz farme;*

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Aaaaaaaaa takim partnerem... a ja myślałem, że tu o coś innego chodzi... ok teraz wszystko kapidisz :)
To dawaj odpowiedź na moje ja dam na Twoje Ty dasz na moje i tak będziemy się ścigać jak na sankach...

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Ale namieszaliście :)

ocenił(a) serial na 10
rog1201

jack nie mial chyba partnera o jakim mysle ze ty myslisz;]

powtorze: nie znam odpowiedzi !

ZAKLADAJ FARME, ALE JUZ !

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

To o kim ja w końcu myślę bo już sam się pogubiłem... a jeszcze dziś nic nie piłem...

I co to znaczy Beautés désespérées ?

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

dzien dobry moj maly szpiegu. musze zmienic tozsamosc chyba;d powiedz co za zdjecie ja nie chce tak ! i zaloz farme.

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Lubierpierniku odpowiedź to oczywiście Kim Bauer.

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

fajnie, ale jak wiesz odpowiadamy na pytanie wizy :)

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

No zajebiście! Vis napisał "ok to odpowiadamy na pytanie Pierniczka", ale ponieważ wiedziałaś, że znam odpowiedź na Twoje, bo Ci jej udzieliłem 5 godzin temu to uznałaś, że jednak ważne jest jego. Pogratulować uczciwości <spoko> <oklaski>

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

tak wlasnie o to chodzi. wiza napisal ze juz wie o co chodzi, ale jako ze minelo 12h od czasu kiedy uznal robert moja odpowiedz, a kiedy pisalam to pytanie, to zadzwoniles i zajales mnie na 45 minut, to kiedy wkleilam, pytanie wizy juz bylo, wiec zadecydowalam, zeby jego pytanie funkcjonowalo, co napisalam dawno temu. nie poplacz sie.

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Pierniczek napisał zaraz pod tym że odpowiadamy na pytanie Vi. Poza tym w myśl zasady że po 12 godzinach pytanie przepada i zadaje je ktoś inny to czemu odpowiedziałeś na pytanie Pierniczka a nie Vi?

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

http://24.wikia.com/wiki/Special:Search?search=Country&go=1 a to nie wygląda na cytaty 5 osób :)

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Sangala
Islamic Republic of Kamistan

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Robert:
1) bo Vis napisał, że jednak ważne jest pytanie Piernika?
2) Nigdzie nie napisałem, że na wiki są umieszczone cytaty 5 osób - przestudiuj ponownie tamtą moją wypowiedź, to może wyłapiesz, że cyfra 5 odnosiła się do czego innego :-)

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Skoro Vis podał już odpowiedzi na pytanie Pierniczka, a nikt nie zajął się jej pytaniem to widać czyje pytanie się przyjęło ;-)

Powodzenia w szukaniu trzeciego państwa :D

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

"...) a nikt nie zajął się jego* (...)"

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

gdzie jest wiza?!

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Aleście bałaganu narobili ludziska :) A Kamistan to też już liczymy? Bo on jest, ale to, jakoby go nie było jeszcze?

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Robert na wiki masz może z max 5 cytatów danych osób, z resztą tylko niektórych :-------------)

Jeżeli uważasz że cytaty prawie wszystkich to cytaty niektórych osób, i że jest ich po 5 od każdej to fajnie :)

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

viświntorq jestem na ciebe oficjalnie i dozywotnio obrazona.

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Ale o co chosi?

PS. Też Cie lubię :)

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Tony Almeida
Michael Amador
Graem Bauer
Jack Bauer
Phillip Bauer
Teri Bauer
Anton Beresch
Bill Buchanan
Ryan Chapelle
Cheng Zhi
Noah Daniels
Michelle Dessler
Mike Doyle
Erin Driscoll
Chase Edmunds
Robert Ellis
Abu Fayed
Ira Gaines
Karen Hayes
James Heller
Jonas Hodges
Tom Lennox
Charles Logan
Marta Logan
Mandy
George Mason
Lynn McGill
Nina Myers
James Nathanson
Mike Novick
Chloe O`Brian
Morris O`Brian
David Palmer
Sherry Palmer
Wayne Palmer
Audrey Raines
Stephen Saunders
Edgar Stiles
Allison Taylor
Richard Walsh
Marie Warner
Nadia Yassir

No jak dla Ciebie to są prawie wszyscy... ;-) Z resztą nie wiem czy sobie zdajesz sprawę, ale pytania dotyczące cytatów układa się (a przynajmniej robi tak VisitorQ, Pierniczek i ja) nie na podstawie wiki, a na podstawie serialu, więc wikipedia nic nie da (chyba, że akurat ktoś trafi np w jeden z kilku zamieszczonych na wiki cytatów Mandy - mi na szczęście udało się tego nie zrobić), zatem tłumaczenie po angielsku nie jest ułatwieniem, a w przeciwieństwie do cytatów w języku polskim, ma ścisły związek z 24 (tak, przypominam, że jest to serial amerykański) i wygląda bardziej profesjonalnie.

Uściski.

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

O jej wymieniłeś, nie trzeba było! A to jak by nie patrzeć prawie wszyscy główni bohaterowie.
Guzik mnie obchodzi jak wygląda zadaje po Polsku, chcesz to nie odpowiadaj proste :)

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

A to jak by nie patrzeć, to prawie wszyscy główni bohaterowie" tak miało być :)

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

A jednak zrobiłem to - dla Ciebie! ;----)

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

no to nikt nie zna odpowedzi na pytanie ?

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Czyli znowu moja wina, że zadałem takie trudne pytanie? Ja naprawdę nie chciałem, przysięgam! Jak się nic nie ruszy to wieczorem dam dużą podpowiedź.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Oto duuuuża podpowiedź: trzeciego państwa możecie poszukać w sezonie <tadam> 5 <tadam2>
To teraz do dzieła.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

to faktycznie DUZA podpowiedz;p to tylko 16h szukania

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Dooooobhra to żeby jeszcze wam ułatwić i zawęzić krąg poszukiwań to powiem, że odpowiedź znajduje się w pierwszej połowie tego 5 sezonu.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Proponuję aby wprowadzić coś takiego, że jak długo nie potrafimy odpowiedzieć na pytanie (już chyba trzeci dzień), to osoba zadająca podaje odpowiedź, przyznaje sobie punkt, a osoba do zadania kolejnego pytania wyłaniana jest jakimś sposobem (osobiście proponuję, że kolejny zadający, to osoba, która zadawała pytanie wcześniej od tej osoby, której pytania nie można odgadnąć. Jeśli ta osoba nie zada pytania w ciągu 12 godzin prawo do zadawania wędruje do kolejnego poprzednika itd. Co wy na to? Chcę wprowadzić coś takiego bo już spać nie mogę przez te fikcyjne kraje, MAM DOŚĆ :D

Post ten umieszczam również w komentarzach do quizu :)

ocenił(a) serial na 10
rog1201

Odpowiedziałem Ci w temacie z komentarzami.

Vis: nikt nie ma pojęcia jaka jest pełna poprawna odpowiedź na Twoje ostatnie pytanie, więc proponuję, żebyś podał nowe pytanie lub przyznał mi 0,75 pkt za najbliższą prawdzie odpowiedź (oczywiście jesli 2 wymienione przeze mnie państwa są poprawne i nikt nie podał ich wcześniej). W przeciwnym razie w końcu podasz nawet numer odcinka i wtedy o zwycięstwie zdecyduje jedynie czas, a przecież nie o to chodzi ;-)

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Dobra, oto ostateczna podpowiedź ostatecznej podpowiedzi - za prawdę powiadam wam, że trzeciego państwa, szukać będziecie na lotnisku Ontario.

A jak nie, to wrzucę jutro jakieś mega super ultra hiper łatwe pytanie.

Nie zawiedźcie mnie.

Liczę na was.

To do dzieła!