Jako zwycięsca 1 edycji zakładam nowy temat dotyczący drugiej.
Lista zwycięsców:
1 edycja - HaRdBucK
2 edycja - ?
Wyniki pierwszej edycji:
50,25 - HaRdBucK
43,5 - VisitorQ
30,5 - krol
26,75 - Demolka25
19 - Robert831231
16,75 - rog1201
12,25- polluma
Zasady te same co ostatnio. Jedyną nowością jaką wprowadzimy będzie podawanie w nawiasie w rankingu łącznego dorobku punktowego danej osoby ze wszystkich edycji. Dzięki temu nasze z trudem uzbierane punkty nie pójdą w zapomnienie, a w przypadku takiej samej liczby punktów u więcej niż jednego gracza w obecnej edycji, wyżej będzie ten, który łącznie ma ich więcej.
Przykład:
6 (48,5) - VisitorQ
5 (35,5) - lubiepiernik
5 (31,75)- demolka25
Christopher Henderson w piątym sezonie udawał, po czym dźgnął Tonego i uciekł. Podobnie udawała Nina w trzecim na stole operacyjnym a następnie zabiła wszystkich i uciekła.
Bardzo dobrze. Poza nimi podać można było jeszcze np. Jacka w 7 sezonie czy Curtisa w 4.
17,5 - HaRdBucK
14 - VisitorQ
10,75 - lubiepiernik
7 - Robert02141
4,75 - roq1502
1 - marekczeczot
James Heller. Za to, że Jack chcial ujawnic nagranie rozmowy Logana z Hendersonem ;)
Zgadza się. Zadajesz.
17,5 - HaRdBucK
14 - VisitorQ
10,75 - lubiepiernik
7 - Robert02141
4,75 - roq1502
1 - marekczeczot, michal1790
Nie wiem czy nie było juz kiedys takiego pytania bo nie sledzilem pierwszej edycji quizu, ale nic innego nie przychodzi mi do glowy.. ;) wiec: jakie postacie wystapily w kazdym z 7 sezonow 24 ?
Chyba jeszcze nie było, ale pytanie prościutkie: jedyne postacie to Jack Bauer i Aaron Pierce.
Tak jest ;) nastepnym razem pomysle nad czyms trudniejszym.. =)
17,5 - HaRdBucK
15 - VisitorQ
10,75 - lubiepiernik
7 - Robert02141
4,75 - roq1502
To moje pytanie brzmi: Jak nazywał się kontrkandydat Davida Palmera na urząd Prezydenta Stanów Zjednoczonych Ameryki w pierwszym sezonie i jaki procent głosów uzyskał podczas Super Czwartku?
Jesteś pewny, że czwartku, a nie wtorku?
Ale odpowiadam. stawiam na dziwnie znajomo nam brzmiącego Hodgesa, który zdobył 37 % głosów :)
Jaaaa, Thursday/Tuesday zawsze mi się myliły stąd ten błąd, ale oczywiście masz rację, swoją droga zastanawiam się czy to nie ten sam Hodges, w końcu Jonas też należał do republikanów.
17,5 - HaRdBucK
15 - VisitorQ
10,75 - lubiepiernik
7 - Robert02141
5,75 - roq1502
hmmm, ciężko jest wymyślić już coś nowego :)
ale spróbujmy:D Pewnego dnia Nina Myers była przesłuchiwana w CTU. Przesłuchujący ją Tony Almeida opowiadał jej o pewnym facecie (nazwijmy go X). W pewnej chwili Ninie podskoczył puls. Pytanie: Jaka informacja spowodowała skok ciśnienia oraz jak nazywał się Pan X?
Panem X był Marcus Alvers.
A skok ciśnienia spowodował fakt o tym, że Nina najprawdopodobniej uprawiała z nim seks bez zabezpieczenia a on był nosicielem wirusa HIV.
17,5 - HaRdBucK
16 - VisitorQ
10,75 - lubiepiernik
7 - Robert02141
5,75 - rog1201
I znowu wkleiłem samą punktację bez pochwały :) oczywiście odpowiedź prawidłowa :)
Ależ nic nie stoi na przeszkodzie byś spróbował zagrać z nami a nóż jakiś punkt gdzieś Ci tam wpadnie :p
A pytanie będzie teraz takie na szybko wymyślone bo nie mam pomysłu na jakieś wymyślne: wymieńcie wszystkie osoby które zabił Tony Almeida. Dla ułatwienia by nie było, że wymagam jakiś jedno scenowych postaci to jeżeli były to osoby, które zginęły w jakieś większej potyczce (czyt. strzelanina z udziałem większej liczby osób) to wystarczy podać co to była za potyczka plus co to byli za ludzie. Chyba wszystko raczej jest jasnej w tej zagmatwanej wypowiedzi.
Skoro mówisz, że łatwe, to spróbuję odpowiedzieć bez przeglądania 7 sezonów i wertowania wikipedii :D
1 sezon:
Jovan Myovic (ten, który chciał zabić Teri, a Tony mu przeszkodził [sic!])
4 sezon:
ludzie Marwana ścigających Jacka i Audrey
7 sezon:
-ochroniarze Motobo (podczas ataku na rezydencję)
-ludzie Dubaku i Nicholsa (przy ataku na kryjówkę)
-ludzie Hodgesa (podczas odbierania przesyłki z bronią biochemiczną)
-ludzie Hodgesa#2 (na terenie Starkwoodu)
-Larry Moss
-2 agenci FBI stojący przy samochodzie, który Tony zamierzał ukraść i pojechać nim na spotkanie z Robertem Galvezem
-Robert Galvez
-ludzie Wilsona (podczas strzelaniny FBI vs Tony vs ludzie Wilsona na ich kryjówki)
-Cara Bowden:( [*] <beczy>
Dużo mi zabrakło? :D
Z tego co ja pamiętam to ochroniarzy Motobo tam nie skasował, ale za to zastrzelił jeszcze Emersona i jego ludzi jak już przyjechali do kryjówki i czekali na wymianę i potem jak już wymiana nastąpiła. Ale niech będzie ;)
18,5 - HaRdBucK
16 - VisitorQ
10,75 - lubiepiernik
7 - Robert02141
5,75 - rog1201
Pamiętam, że przy ataku na rezydencję Motobo miała miejsce strzelanina i wszyscy ochroniarze premiera zgineli (poza tym ostatnim), dlatego ich wymieniłem. Zapomniałem, że zabił Litvaka i Emersona, fakt ;]
Kto skierował Renatę Walker do Ethana Kanina, od którego później udało się jej zdobyć zgodę na pewną akcję, której sprzeciwiał się wcześniej agent Moss?
Tak. Zadajesz pytanie.
18,5 - HaRdBucK
16 - VisitorQ
10,75 - lubiepiernik
7 - Robert02141
5,75 - rog1201
2 - marekczeczot
1 - michal1790
http://www.filmweb.pl/contrib/settings
Tu masz na co jak długo się czeka. Ja do 24 godzin dodaję jakoś już od roku ale wtedy były inne długości czasu oczekiwania jeśli chodzi głownie o obsadę.
Dziwię się, że tego nie wiecie :D W sumie Piernikow to zrozumiałe, bo próbuje wymazać tą postac z głowy, ale Vis?!
Piernik patrz i płacz B)
Claudia Salazar
Nina Myers
Audrey Raines
oraz...
TERI BAUER!!!11 :D
Mareczku dobrze?
ale, że usta usta? bo jakoś sobie Teri nie przypominam :/ ... ble... wyobraziłem sobie to xD
W 1 sezonie takie sytuacje miały miejsce nie raz, sorry xD Dobra odpowiedź, więc dodaję punkciora.
19,5 - HaRdBucK
16 - VisitorQ
10,75 - lubiepiernik
7 - Robert02141
5,75 - rog1201
2 - marekczeczot
1 - michal1790
Nieźle, Bęben! Zadajesz.
19,5 - HaRdBucK
16 - VisitorQ
11,75 - lubiepiernik
7 - Robert02141
5,75 - rog1201
2 - marekczeczot
1 - michal1790
No siema :) ale ja tu cały czas byłem i czuwałem nad Wami :) tylko Vis zadał jedno ze swoich pytań w stylu "ile razy w serialu Jack trzymał w ręku pistolet" i nie miałem pomysłu na odpowiedź :( pzdr Vis ;p ale proszę proszę mamy tu jakiś nowych graczy, którzy mnie nie długo dogonią, nie dam się :P
Kiedy Jack chciał wyprowadzić Kate Warner z CTU, Tony próbował ich zatrzymać w wyniku czego Jack musiał użyć siły i tak nieopatrznie w całej szamotaninie Tony skręcił nogę.
19,5 - HaRdBucK
17 - VisitorQ
11,75 - lubiepiernik
7 - Robert02141
5,75 - rog1201
2 - marekczeczot
1 - michal1790
Podziękował za to, że ten pomógł mu odstąpić od regulaminu.
Ewentualnie jeszcze mógł mu podziękować za kulkę prosto w czoło..., wiem wredny jestem :)