Jako zwycięsca 1 edycji zakładam nowy temat dotyczący drugiej.
Lista zwycięsców:
1 edycja - HaRdBucK
2 edycja - ?
Wyniki pierwszej edycji:
50,25 - HaRdBucK
43,5 - VisitorQ
30,5 - krol
26,75 - Demolka25
19 - Robert831231
16,75 - rog1201
12,25- polluma
Zasady te same co ostatnio. Jedyną nowością jaką wprowadzimy będzie podawanie w nawiasie w rankingu łącznego dorobku punktowego danej osoby ze wszystkich edycji. Dzięki temu nasze z trudem uzbierane punkty nie pójdą w zapomnienie, a w przypadku takiej samej liczby punktów u więcej niż jednego gracza w obecnej edycji, wyżej będzie ten, który łącznie ma ich więcej.
Przykład:
6 (48,5) - VisitorQ
5 (35,5) - lubiepiernik
5 (31,75)- demolka25
Tak :)
8,75 - Pierniqowa Smerfetka
8 - nicpoń HaRdBum
7 - ojciec czas VisitorQ
6 - Smerf Weselnik :P Robert90210,
3 - Hogata roq1503
czesc i czolem, jako ze minelo 12h, pytanie zadaje ja !
dlaczego audrey byla torturowana w sitiju los andzeles ?
Audrey była torturowana, ponieważ została wskazana przez Collette Stenger jako osoba odpowiedzialna za sprzedaż schematu Wilshire Gas Company. Okazała się oczywiście niewinna.
kongratulejszyn mister potter.
9 - dominik grabowski hardbum
8,75 - joey starr&axe piernik
7 - rysiek andrzejewski VisitorQ
6 - amaru shakur robert89031502141,
3 - leszek kaźmierczuk roq1503
W tym gronie dominik to zdecydowanie najfajniejsze imię, zatem dzięki, kochany podlizuszku :* Nazwisko wpisałaś przypadkowe czy umieściłaś celowe akurat to i ma coś oznaczać? :----)
Kto wg Alberty Green manipulował Tonym?
Dobrze, smyku.
9,75 - lubiepiernik
9 - HaRdBucK
7 - VisitorQ
6 - Robert02141,
3 - roq1502
jakim narkotykiem i ile bylo, substancji przetrzymywanej przez kajla singera, ktora byla rzekomo zainfekowana cordilla.
Co to było?: kokaina
Ile jej było?: jedna paczka (tak żeby WC się nie zapchał <sorki nie mogłem się powstrzymać> :D)
Pierniczkowi chodzi o dokładną wagę niestety, a że nie udało mi się takiej informacji odnaleźć to milczę :(
Od tygodnia nic się nie dzieje, więc pozwolę sobie dodać 0,75 osobie, która podała przynajmniej częściową odpowiedź (i pomyśleć, że wierząc w powodzenie akcji "znajdź ile było kokainy" postanowiłem, że nie wypowiem się, dopóki nie znajdę pełnej poprawnej odpowiedzi... :/).
Roq gratulacje.
9,75 - lubiepiernik
9 - HaRdBucK
7 - VisitorQ
6 - Robert02141,
3,75 - roq1502
O przepraszam bardzo, ale dopiero teraz wszedłem. Dzięki Hardbuck za punkciki :) i żeby rozruszać towarzystwo to podajcie mi imiona wszystkich osób spokrewnionych z Davidem Palmerem
Wayne, Sandra, Keith i Nicole. Sherry chyba się nie liczy bo ona to była żoną Davida czyli nie spokrewniona.
Otóż to :)
9,75 - lubiepiernik
9 - HaRdBucK
8 - VisitorQ
6 - Robert02141,
3,75 - roq1502
Vis ostatnio w wyniku nieporozumienia związanego z pytaniem Pierniczka, popularność quizu trochę podupadła, więc miej litość i pozwól nam go rozruszać, zanim go zabijesz jakimś swoim hardkorowym pytaniem <prosi> <prezent>
No dobra, niech wam będzie - kto do jakich i dlaczego prezydentów celował z broni palnej?
Jack Bauer do Charlesa Logana - w ten sposób chciał wymusić na nim przyznanie się do odpowiedzialności za wydarzenia w 5 sezonie.
A pamiętacie jak Logan powiedział kiedyś do Palmera: "David, owszem przysługuje ci tytuł prezydenta, ale jest on tylko honorowy" <cytat z głowy> więc śmiem twierdzić, że prezydentem jest się do końca życia :) i nie myślcie sobie, że jesteście tacy mądrzy :D
Jakby prezydentem było się do końca życia, a jednocześnie wybierano nowych to wiesz jaki byłby zamęt? ;---------------)
Vis:
cholera, teraz widzę jak mnie podpuściłes :D Yuri Suvarow! Wziąłem pod uwagę tylko amerykańskich i wpadłem :D
Strasznie Cie podpuścił, skoro jest liczba mnoga w pytaniu. Poza tym kiedy i kto do niego celował ? Przypomnij mi bo nie przypominam sobie.
Robert co ma piernik do wiatraka? Moim błędem było wzięcie pod uwagę jedynie amerykańskich prezydentów, a nie pominięcie liczby mnogiej w pytaniu, którą dostrzegłem już za pierwszym razem ;-) Jestem zdziwiony, że tak wytrawny gracz jak Ty zapomniał, że nie raz już w pytaniach pojawiała się liczba mnoga, a należało wymienić tylko jedną osobę, zdarzenie, itp. czy też pytanie dotyczyło pojedynczej kwestii, a w odpowiedzi należało wymienić ich kilka ;-)
Specjalnie dla Ciebie: do rosyjskiego prezydenta strzelał jeden z ludzi Vladimira Bierko podczas ataku na limuzynę, w której znajdował się Yuri z żoną oraz Martha Logan. Zaspokoiłem Twoją ciekawość? ;-)
Hard - ja Ciebie wykiwałem a Ty mnie ;) ja miałem na myśli prezydent Taylor do której celowali ludzie Jumy a o Yurim zapomniałem, ale skoro napisałem, że chodzi to jeszcze jedną personę to oczywiście uznaję :)
9,75 - lubiepiernik, HaRdBucK
8 - VisitorQ
6 - Robert02141
3,75 - roq1502
Myślałem o niej, ale oglądałem przedwczoraj 12 i 13 odcinek 7 sezonu i nie zauważyłem, żeby do niej celowali, dlatego jej nie wymieniłem :-)
Co Sherry Palmer chciała otrzymać w zamian za wydanie Alexa Hewitta?
Chciała wszystkie nagrania rozmów na których była ona oraz później w koloseum jeszcze dorzuciła, że chce oryginalne cypryjskie nagranie.
Zaiste.
9,75 - lubiepiernik, HaRdBucK
9 - VisitorQ
6 - Robert02141
3,75 - roq1502
W serialu zdarzyły się dwie sceny bardzo, bardzo podobne do siebie: Jack biegnie w ciemnościach, nagle wypada z owych ciemności wprost na wschodzące słońce a ekran zalewa rażąca jasność. Pytanie: w których sezonach to było oraz czego dotyczył bieg Jacka?
W 7 uciekał przed Carą i Tonym, a w 2 gonił Alexa Hewitta. Jako ciekawostkę dodam, że obie sytuacje miały miejsce w epizodach nr 23.
O to chodziło.
10,75 - HaRdBucK
9,75 - lubiepiernik
9 - VisitorQ
6 - Robert02141
3,75 - roq1502
Dlaczego Nina miałaby nie zrobić wszystkiego co w jej mocy, żeby powstrzymać wybuch bomby?
Nigdy nie poznaliśmy w pełni potencjału Niny Myers, więc wątpię, żeby do pomocy CTU potrzebowała zrobić naprawdę WSZYSTKO co w jej mocy. W pytaniu celowo zawarłem słowa "co w jej mocy", ponieważ (podpowiem) jest to cytat :P Zatem w odpowiedzi też chcę widzieć cytat ;-) Jesteś bardzo blisko.
Bo jest gorsza niż zdrajczyni, nie ma nawet motywacji, w nic nie wierzy, sprzeda każdego i wszystko temu kto da więcej.
Nina Myers: I'll only get the pardon if I stop the bomb. Why wouldn't I do everything I can?
Jack Bauer: Because you're worse than a traitor, Nina. You don't have a cause. You don't believe in anything. But you would sell anyone and anything out to the highest bidder. So, stop wasting my time! Give me a name!
Dobra robota.
10,75 - HaRdBucK
9,75 - lubiepiernik
9 - VisitorQ
6 - Robert02141
4,75 - roq1502
"Moi ludzie nie opuszczą mnie tak jak twoi opuścili ciebie" Kto i do kogo to powiedział?
To powiedział Cheng Zhi do Bill Buchanana, ale jeżeli to o to chodzi to teks chyba szedł tak: "Moi ludzie nie opuszczą mnie tak jak wasi opuścili Jacka Bauera".
10,75 - HaRdBucK
10 - VisitorQ
9,75 - lubiepiernik
6 - Robert02141
4,75 - roq1502
No to teraz będzie mega proste bo jakoś nie mam pomysłu a tego hardkora nie chce jeszcze wrzucać bo dopiero co rozbujaliśmy troszkę kłiz. Oto pytanie: Jakie dwie postacie w "w poprzednim odcinku" zostały opisane na aż trzy różne sposoby oraz jakie to były opisy i co łączy te dwie postacie.
Masz na myśli "Previously on 24" ? Tam przecież postacie nie są w żaden sposób opisane, jedynie pokazana jest jakaś scena z daną osobą i podpis np "Alan Wilson".