PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38548}

24 godziny

24
2001 - 2010
7,4 19 tys. ocen
7,4 10 1 18624
7,4 8 krytyków
24 godziny
powrót do forum serialu 24 godziny

Jako zwycięsca 1 edycji zakładam nowy temat dotyczący drugiej.

Lista zwycięsców:
1 edycja - HaRdBucK
2 edycja - ?

Wyniki pierwszej edycji:
50,25 - HaRdBucK
43,5 - VisitorQ
30,5 - krol
26,75 - Demolka25
19 - Robert831231
16,75 - rog1201
12,25- polluma

Zasady te same co ostatnio. Jedyną nowością jaką wprowadzimy będzie podawanie w nawiasie w rankingu łącznego dorobku punktowego danej osoby ze wszystkich edycji. Dzięki temu nasze z trudem uzbierane punkty nie pójdą w zapomnienie, a w przypadku takiej samej liczby punktów u więcej niż jednego gracza w obecnej edycji, wyżej będzie ten, który łącznie ma ich więcej.

Przykład:
6 (48,5) - VisitorQ
5 (35,5) - lubiepiernik
5 (31,75)- demolka25

ocenił(a) serial na 10
rog1201

Jay.

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Tak :)

8,75 - Pierniqowa Smerfetka
8 - nicpoń HaRdBum
7 - ojciec czas VisitorQ
6 - Smerf Weselnik :P Robert90210,
3 - Hogata roq1503

ocenił(a) serial na 10
rog1201

czesc i czolem, jako ze minelo 12h, pytanie zadaje ja !

dlaczego audrey byla torturowana w sitiju los andzeles ?

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Audrey była torturowana, ponieważ została wskazana przez Collette Stenger jako osoba odpowiedzialna za sprzedaż schematu Wilshire Gas Company. Okazała się oczywiście niewinna.

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

kongratulejszyn mister potter.

9 - dominik grabowski hardbum
8,75 - joey starr&axe piernik
7 - rysiek andrzejewski VisitorQ
6 - amaru shakur robert89031502141,
3 - leszek kaźmierczuk roq1503

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

W tym gronie dominik to zdecydowanie najfajniejsze imię, zatem dzięki, kochany podlizuszku :* Nazwisko wpisałaś przypadkowe czy umieściłaś celowe akurat to i ma coś oznaczać? :----)

Kto wg Alberty Green manipulował Tonym?

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

dominik <do bani>.

ninson myers.

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Dobrze, smyku.

9,75 - lubiepiernik
9 - HaRdBucK
7 - VisitorQ
6 - Robert02141,
3 - roq1502

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

jakim narkotykiem i ile bylo, substancji przetrzymywanej przez kajla singera, ktora byla rzekomo zainfekowana cordilla.

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

no halo chlopcy, co z wami ?!

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Co to było?: kokaina
Ile jej było?: jedna paczka (tak żeby WC się nie zapchał <sorki nie mogłem się powstrzymać> :D)

ocenił(a) serial na 10
rog1201

Pierniczkowi chodzi o dokładną wagę niestety, a że nie udało mi się takiej informacji odnaleźć to milczę :(

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

zapraszam do obejrzenia 3 sezonu ;*

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Czy zaproszenie wciąż jest aktualne? ;---------)

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Od tygodnia nic się nie dzieje, więc pozwolę sobie dodać 0,75 osobie, która podała przynajmniej częściową odpowiedź (i pomyśleć, że wierząc w powodzenie akcji "znajdź ile było kokainy" postanowiłem, że nie wypowiem się, dopóki nie znajdę pełnej poprawnej odpowiedzi... :/).

Roq gratulacje.

9,75 - lubiepiernik
9 - HaRdBucK
7 - VisitorQ
6 - Robert02141,
3,75 - roq1502

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

O przepraszam bardzo, ale dopiero teraz wszedłem. Dzięki Hardbuck za punkciki :) i żeby rozruszać towarzystwo to podajcie mi imiona wszystkich osób spokrewnionych z Davidem Palmerem

ocenił(a) serial na 10
rog1201

Wayne, Sandra, Keith i Nicole. Sherry chyba się nie liczy bo ona to była żoną Davida czyli nie spokrewniona.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Otóż to :)

9,75 - lubiepiernik
9 - HaRdBucK
8 - VisitorQ
6 - Robert02141,
3,75 - roq1502

ocenił(a) serial na 10
rog1201

Vis ostatnio w wyniku nieporozumienia związanego z pytaniem Pierniczka, popularność quizu trochę podupadła, więc miej litość i pozwól nam go rozruszać, zanim go zabijesz jakimś swoim hardkorowym pytaniem <prosi> <prezent>

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

No dobra, niech wam będzie - kto do jakich i dlaczego prezydentów celował z broni palnej?

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Jack Bauer do Charlesa Logana - w ten sposób chciał wymusić na nim przyznanie się do odpowiedzialności za wydarzenia w 5 sezonie.

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Conrad Haas celował do Davida Palmera, w ten sposób chciał go zabić :)

ocenił(a) serial na 10
rog1201

David Palmer nie był prezydentem wtedy. :P

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

I tu masz rację Hard - jednak w Twojej odpowiedzi brakuje jednej persony.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

A pamiętacie jak Logan powiedział kiedyś do Palmera: "David, owszem przysługuje ci tytuł prezydenta, ale jest on tylko honorowy" <cytat z głowy> więc śmiem twierdzić, że prezydentem jest się do końca życia :) i nie myślcie sobie, że jesteście tacy mądrzy :D

ocenił(a) serial na 10
rog1201

Jakby prezydentem było się do końca życia, a jednocześnie wybierano nowych to wiesz jaki byłby zamęt? ;---------------)

Vis:
cholera, teraz widzę jak mnie podpuściłes :D Yuri Suvarow! Wziąłem pod uwagę tylko amerykańskich i wpadłem :D

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Strasznie Cie podpuścił, skoro jest liczba mnoga w pytaniu. Poza tym kiedy i kto do niego celował ? Przypomnij mi bo nie przypominam sobie.

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Robert co ma piernik do wiatraka? Moim błędem było wzięcie pod uwagę jedynie amerykańskich prezydentów, a nie pominięcie liczby mnogiej w pytaniu, którą dostrzegłem już za pierwszym razem ;-) Jestem zdziwiony, że tak wytrawny gracz jak Ty zapomniał, że nie raz już w pytaniach pojawiała się liczba mnoga, a należało wymienić tylko jedną osobę, zdarzenie, itp. czy też pytanie dotyczyło pojedynczej kwestii, a w odpowiedzi należało wymienić ich kilka ;-)

Specjalnie dla Ciebie: do rosyjskiego prezydenta strzelał jeden z ludzi Vladimira Bierko podczas ataku na limuzynę, w której znajdował się Yuri z żoną oraz Martha Logan. Zaspokoiłem Twoją ciekawość? ;-)

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Hard - ja Ciebie wykiwałem a Ty mnie ;) ja miałem na myśli prezydent Taylor do której celowali ludzie Jumy a o Yurim zapomniałem, ale skoro napisałem, że chodzi to jeszcze jedną personę to oczywiście uznaję :)

9,75 - lubiepiernik, HaRdBucK
8 - VisitorQ
6 - Robert02141
3,75 - roq1502

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Myślałem o niej, ale oglądałem przedwczoraj 12 i 13 odcinek 7 sezonu i nie zauważyłem, żeby do niej celowali, dlatego jej nie wymieniłem :-)

Co Sherry Palmer chciała otrzymać w zamian za wydanie Alexa Hewitta?

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Chciała wszystkie nagrania rozmów na których była ona oraz później w koloseum jeszcze dorzuciła, że chce oryginalne cypryjskie nagranie.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Zaiste.

9,75 - lubiepiernik, HaRdBucK
9 - VisitorQ
6 - Robert02141
3,75 - roq1502

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

W serialu zdarzyły się dwie sceny bardzo, bardzo podobne do siebie: Jack biegnie w ciemnościach, nagle wypada z owych ciemności wprost na wschodzące słońce a ekran zalewa rażąca jasność. Pytanie: w których sezonach to było oraz czego dotyczył bieg Jacka?

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Podpowiedź: w tych sezonach nie występuje Audrey.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

2 i 7.

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

W 7 uciekał przed Carą i Tonym, a w 2 gonił Alexa Hewitta. Jako ciekawostkę dodam, że obie sytuacje miały miejsce w epizodach nr 23.

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

O to chodziło.

10,75 - HaRdBucK
9,75 - lubiepiernik
9 - VisitorQ
6 - Robert02141
3,75 - roq1502

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Dlaczego Nina miałaby nie zrobić wszystkiego co w jej mocy, żeby powstrzymać wybuch bomby?

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Bo w przeciwnym razie nie dostałaby uniewinnienia od Prezydenta?

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Nigdy nie poznaliśmy w pełni potencjału Niny Myers, więc wątpię, żeby do pomocy CTU potrzebowała zrobić naprawdę WSZYSTKO co w jej mocy. W pytaniu celowo zawarłem słowa "co w jej mocy", ponieważ (podpowiem) jest to cytat :P Zatem w odpowiedzi też chcę widzieć cytat ;-) Jesteś bardzo blisko.

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Bo jest gorsza niż zdrajczyni, nie ma nawet motywacji, w nic nie wierzy, sprzeda każdego i wszystko temu kto da więcej.

Nina Myers: I'll only get the pardon if I stop the bomb. Why wouldn't I do everything I can?
Jack Bauer: Because you're worse than a traitor, Nina. You don't have a cause. You don't believe in anything. But you would sell anyone and anything out to the highest bidder. So, stop wasting my time! Give me a name!

ocenił(a) serial na 10
rog1201

Dobra robota.

10,75 - HaRdBucK
9,75 - lubiepiernik
9 - VisitorQ
6 - Robert02141
4,75 - roq1502

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

"Moi ludzie nie opuszczą mnie tak jak twoi opuścili ciebie" Kto i do kogo to powiedział?

ocenił(a) serial na 10
rog1201

To powiedział Cheng Zhi do Bill Buchanana, ale jeżeli to o to chodzi to teks chyba szedł tak: "Moi ludzie nie opuszczą mnie tak jak wasi opuścili Jacka Bauera".

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

10,75 - HaRdBucK
10 - VisitorQ
9,75 - lubiepiernik
6 - Robert02141
4,75 - roq1502

ocenił(a) serial na 10
rog1201

Tak oczywiście :)

ocenił(a) serial na 10
rog1201

No to teraz będzie mega proste bo jakoś nie mam pomysłu a tego hardkora nie chce jeszcze wrzucać bo dopiero co rozbujaliśmy troszkę kłiz. Oto pytanie: Jakie dwie postacie w "w poprzednim odcinku" zostały opisane na aż trzy różne sposoby oraz jakie to były opisy i co łączy te dwie postacie.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Masz na myśli "Previously on 24" ? Tam przecież postacie nie są w żaden sposób opisane, jedynie pokazana jest jakaś scena z daną osobą i podpis np "Alan Wilson".

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

O taki właśnie podpis mi chodzi - dwie postacie zostały w trzy różne sposoby podpisane.