Zasady sa proste - wygrywający zadaje zagadkę dotyczącą 24, a pod swoim postem wkleja aktualny wynik uczestników (który na bieżąco będzie się zmieniać). W przypadku, gdy więcej niż jedna osoba udzieli dobrej odpowiedzi, punkt dostaje osoba, która podała poprawną odpowiedź najwcześniej.
Przykład:
"Devil25:
-Kto po Jacku pojawia się w największej liczbie odcinków?
siwy:
-Tony Almeida
Devil25:
-Trafiłeś. Zadajesz pytanie.
siwy:
-Jak ma na imię bratanek Jacka?
1 - siwy
Lucky:
-Josh
siwy:
-dobra odpowiedź, kolej na Ciebie.
Lucky:
-nazwa wirusa, którego chęć sprzedaży udawał Michael Amador?
1 - siwy, Lucky
siwy:
-Cordilla
Lucky:
-Good answer. Zadajesz pytanie.
siwy:
-imię dziecka Kim Bauer
2 - siwy
1 - Lucky
Butcher:
-Teri
siwy:
-Dobrze. Punkt dla Ciebie
Butcher:
-jak nazywał się główny boss pewnego sezonu, który pojawiał się w danym sezonie przez najwięcej odcinków?
2 - siwy
1 - Lucky
1 - Butcher
(...) "
Wszystko powinno być już chyba jasne :) Zatem zaczynam:
Jak nazywał się człowiek, który zabił Davida Palmera?
A mam takie 1 pytanie, może by wprowadzić że jak będziemy pewni odpowiedzi na 10000000%, to wtedy odrazu zadawać kolejne pytanie? A tak to czekamy i czekamy a roq może się pojawić dopiero za 5 godzin. Wydaje mi się, że tak było by troszkę szybciej.
Dobra, poddaję się, a właściwie muszę przyznać rację HaRdBucK'owi. A wszystko chyba przez to że prawdopodobnie źle to rozumowałem. Brałem pod uwagę jedynie odział CTU w L.A i tak też zrozumiałem pytanie :P
Ale ok, zamknijmy ten rozdział i wróćmy do quizu. Jeszcze nie jedna kłótnia będzie :P (no, ale oby nie).
Robert: przecież juz wprowadziliśmy coś takiego. A teraz VisitorQ uznał jużo odpowiedź Roga, więc musimy czekać na jego pytanie. Nudno niewątpliwie nie jest.
Demolka: Cieszę się, że mogłem Ci pomóc.
Adamie co Ty masz z tym szaleństwem - wczoraj szalał Śliwkowy PierniczeQ, dziś RożeQ :P
Parę minut temu minęło równo 12 godzin od odpowiedzi Roga, więc zgodnie z naszą zasadą, można zadać pytanie za niego. Tym razem to ja wstrzeliłem się w ten moment <szyderczy śmiech pełen satysfakcji [specjalnie do Roberta: ;-) ]>, więc uwaga pytam!
Coś prostego - kto z grona czarnych charakterów (uwaga interesuje mnie wymienienie tylko jednego najdłużej pozostawał na wolności?
Coś się źle wysłało, więc poprawiam:
Kto z grona czarnych charakterów (uwaga interesuje mnie wymienienie tylko jednego) najdłużej pozostawał na wolności?
Nina miała pecha i ją w każdym sezonie łapali, a prawie rok spędziła nawet w więzieniu, zatem NIE :*
Wujek Adaśko jak zawsze bezbłędnie!
28 - HaRdBucK
21 - VisitorQ
19,5 - Demolka25
14,75 - lubiepiernikzczekoladą
11,25- Polluma,
10,25 - Robert831231
9 - Rog1201
A tak z ciekawości, jaka była różnica lat, w pozostawaniu na wolności pomiędzy Mandy i Panem Cheng Zhi?
Jaaa przez tego "Adaśkę" to zacznę snuć podejrzenia, że nie jesteś z Warszawy tylko z mojej małej i wesołej mieściny... a poza tym Hardi zwinąłeś mi pomysła na kolejnego ava! Nieładnie, nieładnie...
A teraz pytanie:
Kto powiedział o Tonym, że "niewiele może" ?
PS. Nie martw się Hard - i na Ciebie przyjdzie czas szaleństwa :p
Ano tak :)
28 - HaRdBucK
21 - VisitorQ
19,5 - Demolka25
14,75 - lubiepiernikzczekoladą
11,25- Polluma, Robert831231
9 - Rog1201
No to mam pytanie,że nie zaśniecie ;)
Jaki nr pokoju <apartamentu jak kto woli> zajmował wraz z rodziną. Podczas 1 sezonu Senator David Palmer?
Przepraszam bardzo, że tyle musieliście czekać, obiecałem sobie, że po dłuższej przerwie już tu wrócę, ale akurat mi 2 imprezy wypadły i nici :)
1439. a przy okazji obejrzalam sobie, jedna z lepszych scen w 1 sezonie, jak david zwolil ta mala pinde patty. <3
Prawidłowo więc, teraz Ty :)
28 - HaRdBucK
21 - VisitorQ
19,5 - Demolka25
15,75 - lubiepiernik
9 - Rog1201
A co lepiej się podobało? Niż avatar, 1 z moich ulubionych Bohaterów, Gier Akcji :)
tak, lepiej mi sie podobalo.
moje pytanie: ile robert9105372 ma lat?
moje prawdziwe pytanie brzmi: co waznego znajdowalo sie w air force 1, i co tam bylo zapisane?
wersja dla robsona: co za przedmiot <chodzi o potoczna nazwe> znajdowal sie w samolocie prezydenta<nie chodzi o silnik, smiglo, skrzydla itp>, ktorego to<przedmiotu> po rozbiciu sie <samolotu> szukali zli ludzie <terrorysci> i jack. oraz jakie informacje byly zapisane <w tym przedmiocie>.
no mam nadzieje, ze zrozumiales, robciu:*
Wiek Roberta: 21-22
Co było w Air Force One: znajdowała się tam nuklearna walizka z kodami oraz miejscami połażenia wszystkich głowic atomowych należących do USA.
Obstawiam że Robert w grudniu skończy 26 lat ^^
A jeśli chodzi o prawdziwe pytanie, to w samolocie znajdowała się walizka, w której było zapisane rozmieszczenie wszystkich głowic nuklearnych US i chyba kody do nich.
o;] skoro tak ochoczo odpowiadacie na moje pytania, to moze wiecie, czy jezeli siedze w domu, a jest burza i pioruny trzaskaja na lewo i prawo, to moze taki piorun sobie wleciec, do mnie przez okno na przyklad i mnie zabic?
28 - HaRdBucK
22 - VisitorQ
19,5 - Demolka25
15,75 - lubiepiernik
9 - Rog1201
ktorys adam zaraz dogoni drugiego. <mętlik>
a w ogole, to byl nuclear football ! sama nnie wiem teraz dlaczego, ale jak ogladalam to mnie to niesamowicie rozbawilo.
cholera, z tego wszystkiego zapomnialam dodac czegos przy nazwie:
Jestem 5 minut, za późno cholera :( Demolka ma racje z wiekiem, ale mogę nie dożyć :)
Poza tym czuje się jak bym miał 17 :) Dzięki za całuska :*:* A ile lat, ma Pierniczek?
Chociaż jak bym miał odpowiadać, napisał bym że to czarna walizka zawierająca książka dzienne kody do odpalenia głowic z nukamia.
tez sie czue jakbys mial 17:* no wezcie, wiem ze wiecie, a moje zycie jest zagrozone !
Jaki podlizuchu, stwierdziłem tylko fakt :) A ma ktoś, pustą płytę dvd sprzedać? Chcę nagrać grę, a nie mam jak :(
ja mam, 67zl. spotkajmy sie w centrum, od kiedy przestanie padac, za 20minut.
Ja, nie chcę płyty, blu-ray z filmem, 1961 roku Breakfast at Tiffany's. Chcę pustą, no ale dzięki za propozycje <przytul>
Człowiek se wyjedzie na chwilę a tu takie small talk się rozwijają jak podczas lotu 221...
No wiesz Robert kobiet się nie pyta o wiek także nie mogę powiedzieć, że Pierniczek ma 3 lata więcej niż tyle na ile Ty się czujesz...
PS. Piorun raczej taki zwykły nie, chyba że kulisty ale to inna przypadłość...
PS2. Zaraz wracam z pytaniem.
Dobhra oto question:
Co (dokładnie) Abu Fayed chciał odciąć Jackowi i dlaczego?
No cóż od dawna twierdzę że nadawałbym się do wywiadu jakieś jako analityk czy coś... to chyba lepsza fucha niż przynoszenie pączków lub bieganie z torbą Jacka... ale wracając do kwestii powiem tak: to było bardzo łatwe do ustalenia Pierniczku
sypiesz przecinkami jak z rekawa.
moze nie uwierzysz, ale to byl zart. chcialam tym zasugerowac, ze moze latwiej bedzie isc do sklepu, niz szukac jej na lbie.