PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38548}

24 godziny

24
2001 - 2010
7,4 19 tys. ocen
7,4 10 1 18606
7,4 8 krytyków
24 godziny
powrót do forum serialu 24 godziny

24 QUIZ

ocenił(a) serial na 10

Zasady sa proste - wygrywający zadaje zagadkę dotyczącą 24, a pod swoim postem wkleja aktualny wynik uczestników (który na bieżąco będzie się zmieniać). W przypadku, gdy więcej niż jedna osoba udzieli dobrej odpowiedzi, punkt dostaje osoba, która podała poprawną odpowiedź najwcześniej.

Przykład:

"Devil25:
-Kto po Jacku pojawia się w największej liczbie odcinków?
siwy:
-Tony Almeida
Devil25:
-Trafiłeś. Zadajesz pytanie.
siwy:
-Jak ma na imię bratanek Jacka?
1 - siwy
Lucky:
-Josh
siwy:
-dobra odpowiedź, kolej na Ciebie.
Lucky:
-nazwa wirusa, którego chęć sprzedaży udawał Michael Amador?
1 - siwy, Lucky
siwy:
-Cordilla
Lucky:
-Good answer. Zadajesz pytanie.
siwy:
-imię dziecka Kim Bauer
2 - siwy
1 - Lucky
Butcher:
-Teri
siwy:
-Dobrze. Punkt dla Ciebie
Butcher:
-jak nazywał się główny boss pewnego sezonu, który pojawiał się w danym sezonie przez najwięcej odcinków?
2 - siwy
1 - Lucky
1 - Butcher
(...) "

Wszystko powinno być już chyba jasne :) Zatem zaczynam:
Jak nazywał się człowiek, który zabił Davida Palmera?

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

No właściwie chciałem bardziej dokładniej odpowiedzi (konkretnie palce wskazujący prawej ręki) ale co mi tam

28 - HaRdBucK
22 - VisitorQ
19,5 - Demolka25
15,75 - lubiepiernik :*
11,25- Polluma, Robert831231
9 - Rog1201

I czekamy PierniczQu :)

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Ja zaryzykuje i napisze tak: Abu Fayed chciał zabić Jacka, za to co zrobił z jego bratem. A co do obcinania, to chciał mu odciąć paluszka. Więc to chyba pełna odpowiedź na twoje pytanko.

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Ale mam dziś wyczucie czasu żeby pisać te odpowiedzi :(

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Zdarza się :p

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Ech co za dzień, znów zapomniałem o punkciku dla naszej zwyciężczyni:

28 - HaRdBucK
22 - VisitorQ
19,5 - Demolka25
16,75 - lubiepiernik :*
9 - Rog1201

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

No ale z moim wiekiem, to się pomyliłeś :) A co small talk to właśnie szkoda że nie dzieje się w samolocie :P

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Robercie z tego co wiem to Pierniczek również interesuje się grami akcji, więc może znajdzie wspólne poletko do dyskusji. <żartowniś>

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Ale co chcesz, od gier akcji, jak by Kojima napisał scenariusz do 24 The Game. To może zagrał, bym w nią więcej niż raz.

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

A bo to tak na szybcika strzeliłem...
No no Robercie co Ci tam za myśli siedzą w głowie na temat small talk w samolocie...

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Bardziej niż small talk, to mnie interesuje to co działo się po niej :P
Dobra lecę, będę później. Narka Chłopaki i Sympatyczna Koleżanko :)

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Czyli jednak... a już myślałem, że to tylko takie moje odczucie w stylu "głodnemu chleb na myśli" ...

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

jezeli myslisz ze odpowiedz 'to bylo latwe do ustalenia' mnie zadowoli, to moge powiedziec tylko: NIC BARDZIEJ MYLNEGO! no powiedzpowiedzpowiedz prooooszeeeeeeeeee.

co mial rozszyfrowac morris, zeby chloe nie poszla do wiezienia, i jaki byl wynik tej operacji ?

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Miał rozszyfrować treść mejla jaki wysłała Renee do Jacka. A w treści był adres senatora Mayera.

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Rozszyfrować plik z komputera Renaty zawierający informację dot. miejsca w które udał się Jack. Zakodowana była programem Blowfish 148 i tylko Morris mógł tą informacje odszyfrować. Zajęło mu to kilka sekund.

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

VisitorQ tak niewiele Ci brakowało - zapomniałeś napisać jaki był wynik tej operacji :P

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Ok uznaj odpowiedź Visitorka, żeby mu się ponownie podlizać. Zapomnij jednak o podpowiedziach ode mnie dotyczących odpowiedzi na pytania.

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

VisitorQ zadajesz :P Nie trafiłem jak zawsze z interpretacją pytania Piernika, więc to Ty odniosłeś zwycięstwo. Czekamy na pytanko (tym razem mi się uda :P).

28 - HaRdBucK
23 - VisitorQ
19,5 - Demolka25
16,75 - lubiepiernik :*
9 - Rog1201

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Hmmm, czy mnie coś ominęło czy jak czy czasem nie powinniśmy zaczekać na Pierniczka?

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Tej Hardi, jakby to powiedział mój znajomy: "nie lotej" :pp

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

No ja dla mnie to wynikiem tej operacji był właśnie adres senatora co też zawarłem w odpowiedzi...

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Ustaliliśmy przecież dawn temu, że w przypadku gdy odpowiedź jest na 100% dobra, można ją od razu uznać i nie czekac na odpowiedź autora ;)

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Niby tak ale wiesz, nigdy nie wiadomo jak to jest i w ogóle... dobra to teraz pytanko: ile razy i kto komu groził wydłubaniem oczu?

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

hardbureck=robert30922012
wynik=tresc zawarta w zaszyfrowanej wiadomosci.

lubiepiernik

Tak na szybko to przypominam sobie tylko Jume który groził wydłubaniem oczu Olivii Taylor. Ale pewnie było tego więcej ;p

Demolka25

Aha, jeszcze chyba Jack Gabrielowi Schectorowi.

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

No jeszcze kilka było, a Schectorowi to chciał po tych jego bliznach długopisem przejechać.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

hardburek, jak zapowiedzial 'teraz mi sie uda;P', ale ma atak zlosci i miota sie po podlodze machajac rekami. <usprawiedliwiam>

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Aaaaaaaaa bo właśnie o to się chciałem nawet pytać...

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Byłem w sklepie. Co tam?

Rezygnuję z odpowiedzi na to pytanie - nie chce mi się przeglądać 7 sezonów, Redemption i wszystkich prequeli w poszukiwaniu gróźb wydłubania oka..........................

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Eeee no myślałem, że taki znawca to nie musi przeglądać nic tylko od razu wie :ppp

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Chylę czoła :)

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

A może jakaś, mała podpowiedź np ile takich scen było?

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Nie dużo

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Tyle jeszcze kwestą podpowiedzi mogę rzec by zwrócić bacznie uwagę na to o co chodzi w pytaniu.

VisitorQ

Ja tam idę oglądać 24 na Polsacie :P Powodzenia życzę =)

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

Wujku Adamusie czy masz na myśli zwrócenie uwagi na to, że pytasz o groźby wydłubaniem oka, a nie same fakt wydłubania oka? Gdzieś między wierszami zawarłeś jakiś sprytny kruczek, a ja nie wiem co to może być! :P

Może jeszcze podać jakaś podpowiedź? <oczy pełne nadziei>

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Mój Drogi Hardi - kruczek rzeczywiście jest ;) Tyle kwestią podpowiedzi rzec mogę, że chodzi mi o (tu ważne) groźby. Samego tego czynu nigdy nie widzieliśmy.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Ja nie jestem zbyt mocny w tych pytaniach "ilościowych" (ile razy X, Y czy Z), więc się poddaję :P

HaRdBucK

Mistrzu, prosimy o podpowiedź bo kicha xD Jak byś napisał w których sezonach i ogólnie ile tego było to może by pomogło coś. <----- To nie taka duża podpowiedź psecies ^^

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

o to to.

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Dobrze moi mili nie będę taki okrutny i podpowiem: wszystkie te sytuacje zliczylibyście na palcach jednej ręki, o! A teraz liczydła w dłoń i do roboty :p

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

jack cummingsowi
juma obrzydlivce
i jeszcze ktos jackowi bo pamietam jak wybaluszal oko;]
i dalej nie pamietam

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

1. dokładnie
2. troszkę inaczej - ws. o groźbę mi chodzi a niekoniecznie komu kto to chciał zrobić
3. nie Jack

:)

VisitorQ

Hmmm, trochę się zamotałem xD Czyli jeśli chodzi o 2 punkt to powinno być: Juma groził Allison, że wydłubie oczy jej córce. Ło to chodzi ? xD

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

Moim zdaniem tak ;]

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Ten cały VisitorQ to trochę taki sadysta, co? :P

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Demolka25 - o to to to :) choć myślałem, że nie wpadniecie na to tak szybko :P
HaRdBucK - zaraz tam sadysta ot może ino osoba ze spaczoną przez azjatyckie filmy psychiką...

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

olaboga ! to takie oczywiste <glupiaagatka>
no pamietam wybaluszone oko !
no dobrze to jeszcze jack ninie ?

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

czemu zawsze zadajesz takie pytania, ze nie da sie na nie odpowiedziec?;]

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Ej no Pierniczku kochany da się da na nie odpowiedzieć :p ale nie Jack Ninie co więcej nic związane z Jacusiem :)