Zasady sa proste - wygrywający zadaje zagadkę dotyczącą 24, a pod swoim postem wkleja aktualny wynik uczestników (który na bieżąco będzie się zmieniać). W przypadku, gdy więcej niż jedna osoba udzieli dobrej odpowiedzi, punkt dostaje osoba, która podała poprawną odpowiedź najwcześniej.
Przykład:
"Devil25:
-Kto po Jacku pojawia się w największej liczbie odcinków?
siwy:
-Tony Almeida
Devil25:
-Trafiłeś. Zadajesz pytanie.
siwy:
-Jak ma na imię bratanek Jacka?
1 - siwy
Lucky:
-Josh
siwy:
-dobra odpowiedź, kolej na Ciebie.
Lucky:
-nazwa wirusa, którego chęć sprzedaży udawał Michael Amador?
1 - siwy, Lucky
siwy:
-Cordilla
Lucky:
-Good answer. Zadajesz pytanie.
siwy:
-imię dziecka Kim Bauer
2 - siwy
1 - Lucky
Butcher:
-Teri
siwy:
-Dobrze. Punkt dla Ciebie
Butcher:
-jak nazywał się główny boss pewnego sezonu, który pojawiał się w danym sezonie przez najwięcej odcinków?
2 - siwy
1 - Lucky
1 - Butcher
(...) "
Wszystko powinno być już chyba jasne :) Zatem zaczynam:
Jak nazywał się człowiek, który zabił Davida Palmera?
No właściwie chciałem bardziej dokładniej odpowiedzi (konkretnie palce wskazujący prawej ręki) ale co mi tam
28 - HaRdBucK
22 - VisitorQ
19,5 - Demolka25
15,75 - lubiepiernik :*
11,25- Polluma, Robert831231
9 - Rog1201
I czekamy PierniczQu :)
Ja zaryzykuje i napisze tak: Abu Fayed chciał zabić Jacka, za to co zrobił z jego bratem. A co do obcinania, to chciał mu odciąć paluszka. Więc to chyba pełna odpowiedź na twoje pytanko.
Ech co za dzień, znów zapomniałem o punkciku dla naszej zwyciężczyni:
28 - HaRdBucK
22 - VisitorQ
19,5 - Demolka25
16,75 - lubiepiernik :*
9 - Rog1201
No ale z moim wiekiem, to się pomyliłeś :) A co small talk to właśnie szkoda że nie dzieje się w samolocie :P
Robercie z tego co wiem to Pierniczek również interesuje się grami akcji, więc może znajdzie wspólne poletko do dyskusji. <żartowniś>
Ale co chcesz, od gier akcji, jak by Kojima napisał scenariusz do 24 The Game. To może zagrał, bym w nią więcej niż raz.
A bo to tak na szybcika strzeliłem...
No no Robercie co Ci tam za myśli siedzą w głowie na temat small talk w samolocie...
Bardziej niż small talk, to mnie interesuje to co działo się po niej :P
Dobra lecę, będę później. Narka Chłopaki i Sympatyczna Koleżanko :)
Czyli jednak... a już myślałem, że to tylko takie moje odczucie w stylu "głodnemu chleb na myśli" ...
jezeli myslisz ze odpowiedz 'to bylo latwe do ustalenia' mnie zadowoli, to moge powiedziec tylko: NIC BARDZIEJ MYLNEGO! no powiedzpowiedzpowiedz prooooszeeeeeeeeee.
co mial rozszyfrowac morris, zeby chloe nie poszla do wiezienia, i jaki byl wynik tej operacji ?
Miał rozszyfrować treść mejla jaki wysłała Renee do Jacka. A w treści był adres senatora Mayera.
Rozszyfrować plik z komputera Renaty zawierający informację dot. miejsca w które udał się Jack. Zakodowana była programem Blowfish 148 i tylko Morris mógł tą informacje odszyfrować. Zajęło mu to kilka sekund.
VisitorQ tak niewiele Ci brakowało - zapomniałeś napisać jaki był wynik tej operacji :P
Ok uznaj odpowiedź Visitorka, żeby mu się ponownie podlizać. Zapomnij jednak o podpowiedziach ode mnie dotyczących odpowiedzi na pytania.
VisitorQ zadajesz :P Nie trafiłem jak zawsze z interpretacją pytania Piernika, więc to Ty odniosłeś zwycięstwo. Czekamy na pytanko (tym razem mi się uda :P).
28 - HaRdBucK
23 - VisitorQ
19,5 - Demolka25
16,75 - lubiepiernik :*
9 - Rog1201
Hmmm, czy mnie coś ominęło czy jak czy czasem nie powinniśmy zaczekać na Pierniczka?
No ja dla mnie to wynikiem tej operacji był właśnie adres senatora co też zawarłem w odpowiedzi...
Ustaliliśmy przecież dawn temu, że w przypadku gdy odpowiedź jest na 100% dobra, można ją od razu uznać i nie czekac na odpowiedź autora ;)
Niby tak ale wiesz, nigdy nie wiadomo jak to jest i w ogóle... dobra to teraz pytanko: ile razy i kto komu groził wydłubaniem oczu?
Tak na szybko to przypominam sobie tylko Jume który groził wydłubaniem oczu Olivii Taylor. Ale pewnie było tego więcej ;p
No jeszcze kilka było, a Schectorowi to chciał po tych jego bliznach długopisem przejechać.
hardburek, jak zapowiedzial 'teraz mi sie uda;P', ale ma atak zlosci i miota sie po podlodze machajac rekami. <usprawiedliwiam>
Byłem w sklepie. Co tam?
Rezygnuję z odpowiedzi na to pytanie - nie chce mi się przeglądać 7 sezonów, Redemption i wszystkich prequeli w poszukiwaniu gróźb wydłubania oka..........................
Eeee no myślałem, że taki znawca to nie musi przeglądać nic tylko od razu wie :ppp
Tyle jeszcze kwestą podpowiedzi mogę rzec by zwrócić bacznie uwagę na to o co chodzi w pytaniu.
Wujku Adamusie czy masz na myśli zwrócenie uwagi na to, że pytasz o groźby wydłubaniem oka, a nie same fakt wydłubania oka? Gdzieś między wierszami zawarłeś jakiś sprytny kruczek, a ja nie wiem co to może być! :P
Może jeszcze podać jakaś podpowiedź? <oczy pełne nadziei>
Mój Drogi Hardi - kruczek rzeczywiście jest ;) Tyle kwestią podpowiedzi rzec mogę, że chodzi mi o (tu ważne) groźby. Samego tego czynu nigdy nie widzieliśmy.
Ja nie jestem zbyt mocny w tych pytaniach "ilościowych" (ile razy X, Y czy Z), więc się poddaję :P
Mistrzu, prosimy o podpowiedź bo kicha xD Jak byś napisał w których sezonach i ogólnie ile tego było to może by pomogło coś. <----- To nie taka duża podpowiedź psecies ^^
Dobrze moi mili nie będę taki okrutny i podpowiem: wszystkie te sytuacje zliczylibyście na palcach jednej ręki, o! A teraz liczydła w dłoń i do roboty :p
jack cummingsowi
juma obrzydlivce
i jeszcze ktos jackowi bo pamietam jak wybaluszal oko;]
i dalej nie pamietam
1. dokładnie
2. troszkę inaczej - ws. o groźbę mi chodzi a niekoniecznie komu kto to chciał zrobić
3. nie Jack
:)
Hmmm, trochę się zamotałem xD Czyli jeśli chodzi o 2 punkt to powinno być: Juma groził Allison, że wydłubie oczy jej córce. Ło to chodzi ? xD
Demolka25 - o to to to :) choć myślałem, że nie wpadniecie na to tak szybko :P
HaRdBucK - zaraz tam sadysta ot może ino osoba ze spaczoną przez azjatyckie filmy psychiką...
olaboga ! to takie oczywiste <glupiaagatka>
no pamietam wybaluszone oko !
no dobrze to jeszcze jack ninie ?