Zasady sa proste - wygrywający zadaje zagadkę dotyczącą 24, a pod swoim postem wkleja aktualny wynik uczestników (który na bieżąco będzie się zmieniać). W przypadku, gdy więcej niż jedna osoba udzieli dobrej odpowiedzi, punkt dostaje osoba, która podała poprawną odpowiedź najwcześniej.
Przykład:
"Devil25:
-Kto po Jacku pojawia się w największej liczbie odcinków?
siwy:
-Tony Almeida
Devil25:
-Trafiłeś. Zadajesz pytanie.
siwy:
-Jak ma na imię bratanek Jacka?
1 - siwy
Lucky:
-Josh
siwy:
-dobra odpowiedź, kolej na Ciebie.
Lucky:
-nazwa wirusa, którego chęć sprzedaży udawał Michael Amador?
1 - siwy, Lucky
siwy:
-Cordilla
Lucky:
-Good answer. Zadajesz pytanie.
siwy:
-imię dziecka Kim Bauer
2 - siwy
1 - Lucky
Butcher:
-Teri
siwy:
-Dobrze. Punkt dla Ciebie
Butcher:
-jak nazywał się główny boss pewnego sezonu, który pojawiał się w danym sezonie przez najwięcej odcinków?
2 - siwy
1 - Lucky
1 - Butcher
(...) "
Wszystko powinno być już chyba jasne :) Zatem zaczynam:
Jak nazywał się człowiek, który zabił Davida Palmera?
A już wiem - przecież do Krzyśka to powiedział w 5 sezonie! Zaraz znajdę odcinek <cwaniak2>
Agata nie kłóć się ze mną, bo powiem tej brzyduli, której zdjęcia sobie przypisujesz, że ją ośmieszasz i będziesz miała sprawę w sądzie i nawet Arkadiusz Momomot Ci nie pomoże. <cwaniak2>
Ok, a te o papierosa, też było niezłe :P Dajesz pytanko :)
30 - HaRdBucK
25 - VisitorQ
21 - Demolka25
16,75 - lubiepierniki :*
13,25 - Robert831231
11,25- Polluma,
9 - Rog1201
O to w wiki można wpisywać cytaty i znajduje autora? :-) Przy okazji coś z Twoją przeglądarką jest naprawde nie tak, bo nie dość, że wysłałeś 2 posty to drugi jest inny od pierwszego :-)
Który palec i której dłoni Jack odciął jednego z zabójców nasłanych na swojego przyjaciela?
30 - HaRdBucK
25 - VisitorQ
21 - Demolka25
16,75 - lubiepierniki :*
13,25 - Robert831231
11,25- Polluma,
9 - Rog1201
nie, bede z, toba rozmawiac ty zlodzieju, avatarkow. jakie, zdjecie? eskuzemua, nie wiem o, czym mowisz.
Nie wiedziałem, że to kiedyś napiszę, ale wiem, o co hurdbuckowi chodzi. Ładnie to tak mnie wkręcać :P
no jeszcze wyzej trzeba bylo to napisac.
przeszperalam 1 sezon, i jezeli tym przyjacielem byl walsh, to jack obcial zlemu czlowiekowi kciuka prawej reki.
Congratulations. <szperacz>
30 - HaRdBucK
25 - VisitorQ
21 - Demolka25
17,75 - lubiepierni
13,25 - Robert831231
11,25- Polluma,
9 - Rog1201
Szukajcie a(ż) znajdziecie ;)
A poza tym co tu się musiało wczoraj dziać - normalnie legalnie wchodzę sobie tu bez masła i wszyscy mają inne avy...
No to czekamy na pytanie naszego kochanego Pierniczka :)
PS. Hardi - tak Cię wczoraj długo nie było że już myślałem, że szalejesz na mieście :p (mówiłem, że Ciebie też to stwierdzenie dopadnie;)
czas najwyzszy, zebys ty tez zmienil;]
ile razy, kiedy i z kim, jack sie calowal tak, zeby bylo widac.;p
No nie wiem zastanowię się - w końcu pierwsze mojego skromnego autorstwa...
Co do pytania:
Sezon 3: z Claudią u Salzarów i potem z Niną jak go skuła
Sezon 4: z Audrey na początku sezonu
Sezon 5: Z Audrey w ostatnim odcinku jak już aresztowali Logana na chwile przed porwaniem Jacka
Prawdopodobnie jeszcze w sezonie pierwszym z Teri chyba jak byli w safe hause.
nie, z teri by sie nie calowal, to byloby obrzydliwe. ale poza tym, zaslugujesz na poklepanie po placach:)
30 - HamBuRcK
26 - VoldemorQ
21 - Dekoratorka25
17,75 - lubiesernik
13,25 - Robert831231
11,25- Pollena,
9 - Rog120
Oj Pierniczku jak cię tu nie lubić :p
Z iloma prezydentami i w jakich okolicznościach Jack spotkał się twarzą w twarz?
Czy mi się wydaje czy tych spotkań nie było tak wiele jak się może wydawać ? :P Pewnie jak zawsze przy wyliczankach o czymś zapomnę, więc:
1. Z Davidem Palmerem - gdy miał doręczyć mu telefon w 1 sezonie. Takie cuś jak "spotkanie" w elektrowni się chyba nie liczy nie ?
I tu mi się wydaje że było tego więcej, choć Jack dużo z Davidem rozmawiał przez telfon.
2. Z Charlesem Loganem w 5 sezonie Jack spotkał się z nim bodajże, gdy dowiedział się o Walt'cie Cummings'ie i później gdy go porwał i próbował zmusić go do przyznania się.
3. Z Allison Taylor w Białym Domu w 7 sezonie.
Nie wiem czy z Waynem też ale nie przypominam sobie jak na razie. Hmmm pewnie i tak mnie ktoś wyprzedził :P
Hmmm, nie mogę wyszukać :P Może chodzi Ci o tę część: "i później gdy go porwał i próbował zmusić go do przyznania się."
Miałem na myśli porwanie i przesłuchiwanie Logana. Choć napisałem to tak że można by źle zrozumieć.
Nie nie to jest dobrze o coś innego chodzi, ale nie wiem jak podpowiedzieć by to już nie było odpowiedzią...
Więc może spotkanie w elektrowni ? :P Dawno temu oglądałem 1 sezon może jednak tam się spotkali "trochę bliżej".
Nie nie tam się nie spotkali ale nie o to chodzi jednakże związane to jest z Davidem - przyjrzyj się jeszcze raz pytaniu :)
O właśnie o to chodziło :)
30 - HamBuRcK
26 - BizitaQ
21,75 - Dekoratorka25
17,75 - lubiesernikpiernikiciekawecojeszcze? ;)
13,25 - Robert831231
11,25- Pollena,
9 - Rog120
Adamie Pierniczek najbardziej na świecie kocha szarlotkę (na zimno, z kruszonką - jabłko antonówka, szara reneta lub bojken), podobnie jak ja, więc koniecznie dodaj to do swojej listy.
Rożek francuski z jabłkiem <rzygi>
Niech żyje szarlota!!!11
wiec wez gruby mazak i skresl to mocnym ruchem. przetworzone jablka, toleruje jedynie w rozku francuskim, ktory nawiasem mowiac jest deserowym krolem. <3
za to nawet jakbym umierala z glodu, nie zjadlabym szarlotki i torletki <rzygi> o !
<przytul> no daj spokoj, chyba juz dawno zauwazyles, ze on wszystko co mowi, mowi po to, zeby zrobic mi na zlosc;]
rozek francuski z jablkiem - krol
szarlotka - <rzygi>
Eee myślałem, że to takie tylko przekomarzanie się dwójki ... (?) "brak słowa"
Ale dobrze wiedzieć - następnym razem poprawię się z wpisem :)
zanim bureck wroci i powie cos glupiego, dodam, ze jedyna sluszna ryba jest tunczyk, ktorego wtranzalam w kilogramach<3;p
a w ogole to JAK MOGLES UWIERZYC, ZE ZJADLABYM COS TAK OBRZYDLIWEGO JAK SZARLOTKE ?!
szarlotka=teri
tunczyk>losos
mam nadzieje ze wyrazilam sie jasno;d a gdzie deskorolka z pytaniem ?
No Demon chyba poszedł (uwaga tu specjalne stwierdzenie dla Hardiego) szaleć na mieście... albo w cieście ;)
Hi, na piwku byłem =) Nie mam ciekawego pomysłu na pytanie więc coś z prostszych:
Podać godziny w których rozpoczynała się akcja wszystkich sezonów, wliczając 24: Redemption.
Sezon 1: o północy
Sezon 2: o 8 rano
Sezon 3: o 13
Sezon 4: o 7 rano
Sezon 5: o 7 rano
Sezon 6: o 6 rano
Redemption: o 15
Sezon 7: o 8 rano
Sezon 8: o 16
Dobrze, 8 o 16:00 sie zacznie ? ;p Nawet nie wiedziałem, ale jeszcze zapewne tyle nowinek będzie że wole nie czytać njułsuf xD
30 - HamBuRcK
27 - BizitaQ
21,75 - Dekoratorka25
17,75 - lubiewszystko ~~
13,25 - Robert831231
11,25- Pollena,
9 - Rog120
Ehmmm ;p Wydaję mi się że chodziło po prostu o to, że nie chciał tego robić bezprawnie, bał się konsekwencji ?? Był zestresowany chłop że przejął nagle takie obowiązki i musi podejmować takie decyzje.
Można chyba dopisać, by odpowiedź była pełniejsza, że chciał najpierw zgodę z Departamentu Sprawiedliwości. Jeśli dobrze pamiętam :P
Dobrze :)
30 - HamBuRQ
27 - BizitaQ
22,75 - Dekoratorqa25
17,75 - lubiepierniksaernikorazrożekfrancuskizjabłkiem
13,25 - Robert831231
11,25- Pollena,
9 - Rog120
I tak jakoś się nam temat powoli kończy... Jeśli nie macie nic przeciwko to założę zaraz drugi temat :)