Zasady sa proste - wygrywający zadaje zagadkę dotyczącą 24, a pod swoim postem wkleja aktualny wynik uczestników (który na bieżąco będzie się zmieniać). W przypadku, gdy więcej niż jedna osoba udzieli dobrej odpowiedzi, punkt dostaje osoba, która podała poprawną odpowiedź najwcześniej.
Przykład:
"Devil25:
-Kto po Jacku pojawia się w największej liczbie odcinków?
siwy:
-Tony Almeida
Devil25:
-Trafiłeś. Zadajesz pytanie.
siwy:
-Jak ma na imię bratanek Jacka?
1 - siwy
Lucky:
-Josh
siwy:
-dobra odpowiedź, kolej na Ciebie.
Lucky:
-nazwa wirusa, którego chęć sprzedaży udawał Michael Amador?
1 - siwy, Lucky
siwy:
-Cordilla
Lucky:
-Good answer. Zadajesz pytanie.
siwy:
-imię dziecka Kim Bauer
2 - siwy
1 - Lucky
Butcher:
-Teri
siwy:
-Dobrze. Punkt dla Ciebie
Butcher:
-jak nazywał się główny boss pewnego sezonu, który pojawiał się w danym sezonie przez najwięcej odcinków?
2 - siwy
1 - Lucky
1 - Butcher
(...) "
Wszystko powinno być już chyba jasne :) Zatem zaczynam:
Jak nazywał się człowiek, który zabił Davida Palmera?
Jak nazywał się mężczyzna zainfekowany wirusem Cordilli, który zdążył opuścić hotel przed jego zamknięciem oraz w jakim celu w ogóle się tam znalazł?
Wkleję od razu na nową stronę
11,75 - HaRdBucK
8 - Demolka25
5 - lubiepiernik,rog1201
4,75 - Robert831231
4 - polluma
3 - Visitor
William Cole spotkał się w hotelu z Kathy McCartney na sex po zapoznaniu się z nią w barze. Niedługo wrzucę swoje pytanie.
12,75 - HaRdBucK
8 - Demolka25
5 - lubiepiernik,rog1201
4,75 - Robert831231
4 - polluma
3 - Visitor
Zgaduje: Niemiecki Francuski i Chiński (pewnie tylko 1 jest dobrze ale co mi tam spróbować mogę :) )
Ja stawiam że to angielski (wiadomo) plus arabski (sezon drugi - samolot) i niemiecki (sezon pierwszy). W niemieckiej wersji serialu był jeszcze hiszpański ale pewnie się nie liczy :p
Moje typy:
-angielski
-arabski
-niemiecki
- i któryś z bałkańskich, stawiam na serbski
Coś się zastaliście...
a propos tego serbskiego to znalazłem na http://24.wikia.com/wiki/Main_Page
* Nina Myers: (speaking Serbian) It's Yelena.
* Andre Drazen: Why are you calling?
* Nina Myers: Palmer is not dead. It was a trick to keep the girl alive.
* Andre Drazen: Are you sure?
* Nina Myers: Yes I'm sure. (revelation that Nina was the mole)
12,75 - HaRdBucK
8 - Demolka25
5 - lubiepiernik,rog1201,polluma
4,75 - Robert831231
3 - Visitor
Moje pytanko, z kategorii "łatwiejsze" ;)
Poproszę o pełne imię i nazwisko pana co się nazywał Eli.
Elijah Timothy "Eli" Stram i wiem że tak więc odrazu punktacja i pytanko :)
12,75 - HaRdBucK
8 - Demolka25
5,75 - Robert831231
5 - lubiepiernik,rog1201,polluma
3 - Visitor
Co to była był Albatross?
12,75 - HaRdBucK
8 - Demolka25
6 - polluma
5,75 - Robert831231
5 - lubiepiernik,rog1201,
3 - Visitor
Oki, mam nadzieje że robert sie nie obrazi ;p
Jak się nazywała knajpa w której przesiadywał Ellis?
Tak, twoja kolej.
12,75 - HaRdBucK
8 - Demolka25
6 - polluma
5,75 - Robert831231
4 - Visitor
Ps. Almeida w avku był ładniejszy ;)
French Quarter to nazwa baru?
Bo ja znalazłem coś takiego: http://pl.wikipedia.org/wiki/French_Quarter
Dlatego, myślałem, że jest to część Nowego Orleanu, w którym ten bar się znajduje, ale właśnie nie mogłem znaleźć nazwy baru?
Wychodze ci na przeciw rog i podam odcinek w którym pada nazwa tego baru.
Sezon 1 Odcinek 16 w mojej wersji jest to 31min 10 sek. Zobacz sam ;)
@polluma
Dzięki, to miło z Twej strony. Mam ten odcinek, ale niestety lektor zagłusza słowa Milo, tak więc daje sobie spokój ze swoim dochodzeniem :D
To moje pytanie brzmi: ile lat w sezonie siódmym ma Jack?
PS. Wiadomo Tony rulez (i jego mafia też:) ale jak przypadkiem się natknąłem na to zdjęcie to tam mi się spodobało, że... No i poza tym czas na zmiany ;)
Jack urodził się 18 lutego 1966 roku, a wydarzenia 7 sezonu mają miejsce około dnia 26 marca 2009, zatem Jack ma dokładnie 43 lata i ponad miesiąc.
Przypominam, że za każdą błędną odpowiedź na dane pytanie, osobie która odpowie w końcu poprawnie, odejmuje się po 0,25 od 1 punktu.
Hmmm... Według moich informacji ma on więcej lat także szukajcie dalej (żeby nie było podpieram się tu wypowiedzią producenta Howarda Gordona).
Dobra z innego źródła wynika, że w 1 sezonie miał 36 lata, więc po dodaniu do nich 14 lat, ma teraz 50.
Swoją drogą odpowiedź 43, którą podałem, była nieco absurdalna, bo wtedy w 1 sezonie musiałby mieć 29, a to by było sprzeczne z wiekiem Kim.
Dokładnie to ma już 51 (dzień siódmy to przełom kwietnia i maja 2017 roku a Jack urodził się w lutym) - także HaRdBucK zgarniasz 0,75 punkta i zadajesz
13,5 - HaRdBucK
8 - Demolka25
6 - polluma
5,75 - Robert831231
4 - Visitor
PS. Fakt Jack trzyma się wyśmienicie :)
Jesteś pewny, że dzień siódmy dzieje się na przełomie kwietnia i maja 2017? Wg moich informacji to jest koniec marca 2009, ale głowy za to nie dam. Przyznam, że zaintrygowało mnie to i chętnie poznam Twoje źródło. BTW ja napisałem 50, a nie 51, więc chyba moja odpowiedź nie jest poprawna.
Rok 2009 raczej jest niemożliwy. Z prostych obliczeń możemy dojść do tego cofając się latami od tyłu. Jack urodził się w 1966 roku. Gdyby sezon 7 był osadzony w 2009 roku to:
sezon szósty działby się w 2005
sezon piąty w 2003
sezon czwarty w 2002
sezon trzeci w 2000
sezon drugi w 1997
sezon pierwszy w 1996
czyli wynikałoby z tego, że Jack został dyrektorem CTU w wieku 30 lat (albo i mniej) - mogłoby być jednak troszkę naciągane, jednak wtedy Kim musiałaby się urodzić kiedy miał on lat 14, bo z tego co kojarzę to w pierwszym sezonie ma 16 lat (jeżeli ma mniej to by się nie zgadzało z jej późniejszą historią, a jak więcej to znów wiek Jack podczas jej narodzin by odwrotnie proporcjonalnie malał).
A oto moje źródło:
http://www.imdb.com/title/tt0285331/faq#.2.1.12
Co do punktacji to uznajmy, że byłeś najbliżej tym bardziej, że widzę iż pytanie chyba nie było najłatwiejsze ;)
To jeżeli to 2017 to kolejny sezon powinien zacząć się od walki Jacka ze Skynetem :P Trochę przesadzili z tym czasem.
Który mastermind pojawił się najwięcej razy i ile miał dzieci?
13,5 - HaRdBucK
8 - Demolka25
6 - polluma
5,75 - Robert831231
4 - Visitor
Stawiam na mojego ukochanego Logana - występuje przez cały sezon 5 plus jeszcze w 4 i 6 (chociaż nie wiem czy można go tak policzyć w tamtych sezonach) a co do dzieci to powiedziałbym, że brak a przynajmniej żadnej takowej informacji nie znalazłem.
Nina Myers 36 odcinków brak dzieci, Prezydent Charles Logan 36 odcinków brak dzieci. Jak by było dobrze i się nie pojawię do 1 w nocy z pytaniem to niech ktoś zada pytanie za mnie bo ja mam problemy techniczne z kompem i nie wiem czy go odpalę.
Źle.
Od kiedy Logan albo Nina byli mastermindami? Logan był pionkiem w rękach Alana i Graema... A Nina była powiązana m.in. z Maxem. Poza tym oni nie mają dzieci.
Źle.
Pora na podpowiedź.
Masterminds:
Andre Drazen, Max, Stephen Saunders, Habib Marwan, Graem Bauer, Abu Fayed, Alan Wilson.
polluma: dobra odpowiedź! 0,75 punktu dla Ciebie. Zadajesz.
13,5 - HaRdBucK
8 - Demolka25
6,75 - polluma
5,75 - Robert831231
4 - Visitor