PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668019}

Agenci T.A.R.C.Z.Y.

Agents of S.H.I.E.L.D.
2013 - 2020
7,4 29 tys. ocen
7,4 10 1 28541
5,9 8 krytyków
Agenci T.A.R.C.Z.Y.
powrót do forum serialu Agenci T.A.R.C.Z.Y.

4x16 What If...

ocenił(a) serial na 9

Co za odcinek. Hydra rzadzi swiatem. Ward jest z powrotem, Ward nie jest zly. Dziewczynka ktora uratowala May jest odpowiedzialna za nienawisc do Inhumans. Coulson przypomina sobie Daisy, dziwnie go widziec nie jako agenta, od czasu utworzenia MCU od pierszego filmu to zawsze był agent. Fitz jest zlym wysokopostawionym doktorkiem w Hydrze. Aida skapnela sie, ze Simmons nie powinna być w tym swiecie i wyłączyła ich przycisk awaryjny. Aida to Madame Hydra- mozna ja kojarzyc z filmu Wolverine z 2013 albo z filmu o Fury’m z 1998 to były porazki, była tez w seriach animowanych Avengers Earth Mightiest Heroes i X-men evelution wiec licze na to, ze ta w Agents of Shield im się uda. Ten swiat z serialu to taki miks miedzy seriami Secret Empire i House of M. Gdyby ktos sie zastanawial o co chodzi z poszczegolnymi postaciami to chyba to rozgryzlam. Moja teoria jest taka...
Coulson powiedzial, ze zastanawia sie jak jego zycie wygladaloby bez Shield wiec w tym swiecie nigdy nie zostal agentem> nie pomogl Thorowi w Nowym Meksyku> Loki nie miał powodu żeby wysyłać Destroyer’a> Fury nie widzial zagrozenia w kosmosu wiec nie zaczal eksperymentowac na Tesseract’ie> Chitauri nie zaatakowali Ziemi> Avengersi się nie zjednoczyli> kiedy Hydra się ujawnila to nie miał jej kto powstrzymac. May zalowala tego, ze musiala zabic dziewczynke, tutaj tego nie zrobila, dziewczynka zabila ludzi, Inhumans uznano za tych zlych. Mack zalowal, ze jego corka zginela wiec tutaj zyje, a on prowadzi zycie rodzinnie, pewnie tez nigdy nie rozstal się z zona/dziewczyna. Fitz zalowal, ze jego ojciec odszedl wiec pewnie w tej rzeczywistosci jego ojciec go nie zostawil i Fitz robil wszystko zeby mu zaimponowac i tam stal sie tym bogaczem i wysokim agetem Hydry. Mace kiedys powiedział, ze żałował, ze nie zostal bohaterem wiec może o to chodzi. Simmons i Daisy wskoczyly do gotowego swiata, nigdy nie mialy zeskanowanych mozgow wiec raczej nie dowiemy sie czego one mogly zalowac bo zyja w swiecie gdzie to wspomnienia innych osob zostaly zmienione

keteek

no ja tej aktorki od Bobbi jakos z innych produkcji nie znam wiec nie jest ona dla mnie aktorka pierwszej klasy

ocenił(a) serial na 8
keteek

A propos oglądalności Agents of Shield i Arrow/Legends of Tomorrow. Wydaje mi sie, że nie ma co tu porównywać oglądalności. Te stacje mają chyba inną dostepność. W sensie każdy ma ABC, nie każdy ma CW. Poza tym liczą sie bardziej grupy demograficzne niż oglądalność

ocenił(a) serial na 9
odek222

Odwrotnie. Prawie kazdy ma CW, malo kto ma ABC. :P Jesli chodzi o grupy demograficzne to seriale DC/CW radza sobie w tych mlodszych, a Marvel/ABC w tych 18-49 (chyba tak to szlo).

ocenił(a) serial na 8
keteek

ABC to jedna z trzech głównych telewizji w USA (obok NBC i FOX bodajże)

ocenił(a) serial na 9
odek222

Tak ABC to jeden z najwazniejszych kanalow ale czesto na roznych zagranicznych forach widze, ze nawet ludzie ktorzy mieszkaja w USA nie maja ABC, a sa to ci sami ludzie ktorzy maja CW wiec cos tam z ta dostepnoscia gorzej. Kiedys gdzies byla taka dyskusja na temat ogladalnosci seriali superhero i ludzie zastanawiali sie dlaczego AoS maja taka ogladalnosc jaka maja i to byl wlasnie jeden z glownych argumentow. Gdzie pod jakims filmikiem na youtube tez trafilam, ze jakis koles pisal, ze chce pomoc i jedna osoba moze niewiele zdzialac ale oglada zawsze Flasha na zywo ale niestety z ABC nie ma tej mozliwosci bo nie ma tego kanalu. Poza tym ABC jest chyba telewizja platna bo tez natkenalam sie na pare komentarzy, ze nie ma co porownywac budzetu AoS a seriali z Arrowverse bo ABC zarabia na ludziach, ktorzy maja ten kanal, ciezko mi sobie teraz przypomniec czy to chodzilo o ten kanal ABC w TV czy o ten na stronie internetowej ale wydaje mi sie, ze chyba to bylo tak, ze oba sa platne ale w 100% pewna nie jestem.

ocenił(a) serial na 9
keteek

mialo byc *najwiekszych :P

ocenił(a) serial na 9
odek222

plus ABC oglosilo, ze AoS bija rekordy z tych wszystkich seriali emitowanych o 22 ;)

ocenił(a) serial na 8
keteek

bardzo prawdopodobne, ale mają też ogromny budżet na sezon i może im sie nie kalkulować

ocenił(a) serial na 7
keteek

Odcinek bardzo doby i widzę pewną inspirację Fringe ze zmianą koloru logo niebieskiego shield na zielony Hydra :)

ocenił(a) serial na 9
kow176

Wlasciwie to z ta zmiana kolorow inspirowali sie komiksami, tam chyba od zawsze byla zielona, wpisz w google grafika 'hydra comics'. Tyle, ze od CA:WS zaczeli z ta czerwienia wiec konsekwentnie to ciagneli, a Framework to prawie jak alternatywna rzeczywistosc wiec moga robic co chca. Dobrze, ze AoS maja okazje skorzystania z czegos w stylu alternatywnej rzeczywistosci bo ten serial byl zawsze ograniczany przez to, ze jest czescia MCU. Nie mogli robic zadnych ogromnych eventow bo jak by wtedy wytlumaczyli brak Avengers, Hydry musieli sie pozbyc przedwczesnie bo filmy sie jej pozbyly, nie moga zrobic z Mace'a Kapitana Ameryki bo juz jeden jest, itp.

ocenił(a) serial na 9
keteek

Moim zdaniem to dobrze, że jest częścią MCU. Dzięki temu wszystko się wzajemnie uzupełnia, a ja w spokoju mogę oglądać bez zastanawiania się "a dlaczego ten Kapitan Ameryka jest inny niż ten w Pierwszym Starciu" itp. Lubię spójność.

ocenił(a) serial na 9
keteek

Odcinek świetny. Kurde Ward! Cieszę się jak cholera, serio, jedna z najlepszych postaci powraca! Szkoda, że nie jest prawdziwy. Mogliby to rozwiązać poprzez budowę takiego ciała jakim jest Aida i zgranie świadomości, jakby już chcieli go przywracać do życia. Ciekaw jestem co robi Radcliffe. Zaraz się okaże, że jest dowódcą Ruchu Oporu czy coś. Chciałbym również powrotu Bobbi i Huntera, z tym że to już nie w "Matrixie" tylko w prawdziwym świecie. Mogliby jako ciekawostkę, wzmiankę pokazać Furiego (chyba że już to zrobili kiedy Jemma zobaczyła czaszkę :P). Ogółem wszystko zmierza w dobrym kierunku, nie mogę się doczekać!

PS: Nie rozumiem waszych obawa co do długości trwania tego wątku. Jak to sobie wyobrażacie? W ciągu 2-3 odcinków od razu zakończyliby ten wątek? Wiedząc, że ludziom się podoba? Teraz to będzie trwać do końca sezonu, z tym że 1, czy 2 ostatnie odcinki będą już w normalnym świecie.

ocenił(a) serial na 9
Jacek112PL

Ten trup, ktory byl w grobie z Simmons to mogl byc Deathlok bo widac tam cos w rodzaju kawalka metalowej blaszki na czaszce.
Co do ilosci odcinkow w Framework to na pewno tak szybko tego nie skoncza, mysle ze te 3 odcinki to minimum ale normalny swiat tez zobaczymy na jakies 2 odcinki przed koncem sezonu.

ocenił(a) serial na 9
keteek

Ja tam nic nie widzę, czaszka jak czaszka. Zresztą na logikę, po co ktoś taki jak Deathlock, czy Fury mieliby być na terenie akademii? Pewnie to tylko czaszka nic nie znaczącego kmiotka :(. Tak sobie myślę, że fajnie byłoby zobaczyć hydro-bohaterów. Wiesz Iron Mana, czy Kapitana Hydrę można by zrobić bez problemu, noszą maski więc po co jakichś specjalny aktor. Miło by było zobaczyć ich gdzieś w tle :P.

ocenił(a) serial na 7
Jacek112PL

Przy Capie nie byłby potrzebny nawet aktor. Wystarczyłoby wziąć kilka fotek promocyjnych, albo fotki z muzeum i odpowiednio je przerobić. Byłby idealne na plakaty propagandowe, a i smaczek już by był.

ocenił(a) serial na 9
Bianka_Lg

No masz całkowitą rację, ogólnie mogliby się wzorować na komiksowym uniwersum gdzie Hydra ma władzę (na wiki kiedyś o takim czytałem).

ocenił(a) serial na 9
Jacek112PL

pewnie chodzi ci o Secret Empire, ta seria rusza w tym roku, tam tez chodzi o haslo "what if", Hydra wygrala, a Cap stoi na jej czele, mogliby cos takiego zrobic ale to raczej niemozliwe- przez zmiane tych wszystkich wydarzen Cap jest pewnie martwy, a dodatkowo nie dostaliby Chrisa Evansa do serialu (cameo to juz bylby wyczyn, a zeby poprowadzic dobrze historie musieliby go mniej co najmniej na te dwa odcinki)

ocenił(a) serial na 9
keteek

No nie wiem ja to widziałem sporo czasu temu, a Ty mówisz, że dopiero startuje.

ocenił(a) serial na 9
Jacek112PL

byl jakis pojedynczy zeszyt w latach 80 ale takie Secret Empire gdzie Cap stoi na czele Hydry wychodzi dopiero 19 kwietnia tego roku, jak na razie ukazaly sie tylko opisy i grafiki promocyjne
http://marvel.wikia.com/wiki/Secret_Empire_Vol_1_0
tu masz link do numeru 0 ;)

ocenił(a) serial na 9
keteek

A to może o tym zeszycie coś widziałem. Wydaje się być ciekawe, może kiedyś przeczytam, choć fanem Marvela nie jestem.

ocenił(a) serial na 9
keteek

http://marvel.wikia.com/wiki/Earth-85826 O, o to mi chodziło!
A tutaj Kapitan Ameryka/Hydra: https://www.google.pl/search?q=Earth-85826&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEw j6qdHj2qHTAhXG7xQKHc3sABUQ_AUICSgC&biw=1920&bih=963#imgrc=7h_g_Xr3tnDDZM:&spf=25 7

ocenił(a) serial na 9
Jacek112PL

aaa, to juz wiem czemu nie kojarze tego komiksu- pojedynczy zeszyt w alternatywnej rzeczywistosci jest bardzo latwo przeoczyc i Capem byl wtedy Zola, a w Secret Empire jest to Rogers ;)

ocenił(a) serial na 7
keteek

Odcinek świetny! Muszę to przyznać.. Fitz w wersji okrutnego Doktorka Hydry jest genialny xD