PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10014219}

Bastard‼ -Heavy Metal, Dark Fantasy-

Bastard!! Ankoku no Hakaishin
2022 -
6,0 564  oceny
6,0 10 1 564
Bastard‼ -Heavy Metal, Dark Fantasy-
powrót do forum serialu Bastard‼ -Heavy Metal, Dark Fantasy-

Ciekawi mnie fakt, że Japończycy robią mangi o białych, główny bohater jest naszpikowany zwierzęcą seksualnością i mamy to na Netflixie, gdzie biali robią filmy już prawie z mniejszością kaukaskiej rasy, zawsze są wątki homoseksualne (nawet zupełnie nieistotne z fikcją ale być muszą) itd.

Oglądając filmy z Azji (dużo teraz wyszło z Korei i to naprawdę dobrych) możemy zobaczyć różnicę w kulturach i szczerze, myślę że Azja pod tym względem wygrywa. Koreańskie filmy ukazują bohaterów chcących czynić dobro(akurat w tym przypadku jest to zmiana bohatera ze złego na dobrego) czyste wątki miłosne i ciekawe historie, niestety zbyt dużo powtórzeń i myśli bohaterów, co przewijam. Takie kino, ale zrobili ogromne postępy (przykład Kingdom, Bulgasal, Kroniki Arthdalu)

Produkcje bez syfu serwowanego przez zachodnią propagandę.

ocenił(a) serial na 7
PanSarmacki

To w ogóle jest remake proszę bardzo https://www.youtube.com/watch?v=2cPyr6Gi5aA&ab_channel=mattdesch ale lubię ten gatunek. Chodziaż w latach 90 było więcej magii w tych animacji nie wiem jakby bardziej się do nich przykładali. To jednak nowego bastarda po prostu dobrze się ogląda.

ocenił(a) serial na 10
ChubakaCieLubi

Obejrzałem i rzeczywiście jest lepszy, ale aktor angielskojęzyczny w starszej wersji jest słaby, polski dubbing myślę że lepszy w nowym od angielskiego. Dobra robota. W nowym trochę zamulili sceny przeciąganiem czego w starym nie ma, ale za to wątki trochę bardziej rozwinięte. Do tego muzyka przez codana bodajże jest boska.