PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862591}

BrzydUla 2

2020 - 2022
5,6 3,0 tys. ocen
5,6 10 1 3016
BrzydUla 2
powrót do forum serialu BrzydUla 2

Głównym problemem serialu jest scenariusz i gra aktorska. Scenariusz wygląda, jakby został napisany na 60-80 odcinków. I nagle, producenci dowiedzieli się, że muszą zrobić 180 odcinków. i zonk- co dalej? dawaj, kradzież gotówki x2, zrobienie głupiego przelewu przez 50 odcinków, brak rozmów między małżeństwem OD 10 LAT- ponad 100 odcinków- bo po co pisać co innego? szczęśliwe postacie są przecież nudne, wtykanie scen- zapychaczy... jak się nie ma pomysłu na serial, to się go nie robi, a nie odcina kupony od fajnego kotleta z przez 12 lat, bo teraz jest on niestrawny i przyprawia o mdłości. Nikt normalny po obejrzeniu Brzyduli 2, nie zobaczy Brzyduli 1, jeżeli wcześniej jej nie oglądał. Scenariusz piszą osoby, które nie umieją tego robić - i spoko. Nie każdy jest biologiem, fizykiem- ale wtedy się za to nie zabiera, a nie udaje, że umie to robić i wychodzi, co wychodzi. Po 2 gra aktorska- jedynymi osobami, które umieją grać w tym serialu są M. Socha i Ł. Simlat- ich postacie mogą myć wkurzające, ale umieją je grać, tylko mają zły scenariusz. Serialowa Ula- nie widać chemii pomiędzy Ulą a dziećmi (chemii od strony Uli, bo dzieci robią co mogą, czyli niewiele mogą), tylko z jej strony to mechaniczna gra (ma przytulić, to przytuli, ma powiedzieć kocham cię, powie, bez większego zastanowienia i wgłębiania się po co). Tak wiem, że to serial codzienny, i na tym polega aktorstwo, ale to jest tak sztuczne, bez jakiegoś w miarę naturalnego zastanowienia, że aż boli, razi w oczy. Każdy płacz jest irytujący, nie da się współczuć jej postaci, która jest najgorzej ze wszystkich napisana xd A podsumowaniem kreacji postaci Uli w serialu jest scena omdlenia Uli - normalnie bardziej naturalne są małe dzieci, kiedy pyta się je, kto zjadł cukierka, a one mówią, że nie wiedzą mając buzie w czekoladzie umazaną, niż dorosła osoba. Słyszałam, że dobrze dubbinguje, nawet ładnie śpiewa- niech przy tym zostanie, a aktorstwo zostawi... w Brzyduli 1 była naturalna i dlatego to przeszło- tutaj chcę grać, co jej kompletnie nie wychodzi, bo tego nie umie i wpływa to na odbiór serialu... a setki komentarzy, w zdecydowanej większości negatywnych, nie są powodem do szczycenia ;)