PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=165277}

Chirurdzy

Grey's Anatomy
2005 -
7,9 123 tys. ocen
7,9 10 1 122771
7,0 5 krytyków
Chirurdzy
powrót do forum serialu Chirurdzy

co Wy na to???
http://www.youtube.com/watch?v=bh9c1F-Hqq0

ocenił(a) serial na 10
nataliarbd

Czeka nas mocny i emocjonalny finał, z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej aż strach kogo uśmiercą

angela18662

dokładnie tak, też nie mogę się doczekać, najlepiej jakby wszyscy pozostali przy życiu...

ocenił(a) serial na 10
nataliarbd

Ja normalnie tego nie przeżyje!!!!!!!!!!!!!! Największe jaja zawsze są na koniec sezonu, a ten odcinek........... normalnie wymiękam , ale będzie ryyyyyyyyyyk :D

ocenił(a) serial na 8
nataliarbd

katastrofa lotnicza to dobra idea, ale na tym promo to wygląda trochę groteskowo ;d bo, samolot cały roztrzaskany lezy w kawaleczkach a mimo wszystko ciala sa cale, Mer i Cristina biegaja w te i we wte, wyglada to troche nierealnie.. ;d z drugiej strony to tylko promo, nie wszystko zostalo w nim ukazane...

ahh trzeba czekac...

laurrier

tym barzdiej że to pasażerski samolot, a nie jakiś mały, przynajmniej tak to widać było w odcinku.

Ktoś umrze - w samolocie jest cristina, Mer, derek, Mark (z podpisanymi kontraktami), Arizona i Lexie - Jessica jest chyba w ciąży, więc...? Tak czy siak, umrze prawdopodobnie jedna z nich, co mi sie bardzo, bardzo NIE PODOBA

ocenił(a) serial na 9
Milennn

tylko nie Lexie

ocenił(a) serial na 8
Milennn

wgl dlaczego Lexie była w samolocie?

laurrier

Oglądałaś odcinek 23?

ocenił(a) serial na 10
filmwebka86

no ktoś musi umrzeć, bo głupio by było aby po takiej katastrofie wszyscy przeżyli, ale i tak nie podoba mi się pomysł z uśmierceniem kogoś :/ w każdym razie oby to nie była Lexie ani Derek :)

gabi1810

Niestety raczej na pewno będzie to Lexie.

ocenił(a) serial na 8
Pendrak Wendrowniczek

amerykański Smoleńsk :D nie no żartuję...
a tak poważnie, to czeka nas naprawdę bardzo emocjonujący odcinek. powiedzcie mi tylko, bo już nie wiem gdzie szukać prawdy, już tyle materiałów przeczytałam... będzie 9 sezon?

monkate

Będzie sezon 9 i może nawet 10 jak dobrze pójdzie :D

ocenił(a) serial na 8
Novak_91

jeee! dziękuję za odpowiedź:)

monkate

też o tym smoleńsku pomyślałam; z takich katastrof nikt prawie żywy nie wychodzi, teraz mieliśmy 25lecie katastrofy samolotowej, przedwczoraj tez samolot z 44 osobami na pokładzie runął, więc szczerze, troche słaby czas na coś takiego, widać że będzie to naciągnięte.

powtórzę jeszcze raz: Mer, Derek, Cristina, Alex i Bailey mają kontrakty podpisane; JAcksona, Alexa i April w samolocie NIE MA; jest Arizona, LExie i MArk - z wieści spoilerowych od Aussielo (strona internetowa z dziennikarzem z usa bodajże) wiadomo, że nie będzie to Mark, stąd Arizona i Lexie.
Za Arizoną przemawia fakt, że ma ostatnie odcinki trudne, w ostatnim prosi Torres by "nidzie nie odchodziła" - być może sama "odejdzie". No i Jessica (aktorka grająca A) jest w ciąży, może jest już zmęczona. Niemniej Arizona jest takim słońcem rozświetlajacym szpital, pamiętacie odcinek, gdy umarł jej pacjent, a rodzice i tak dali pieniądze na szpital? Właśnie dzięki niej, bo jest wspaniała.
Lexie - trochę dramatu dla Mer, Dereka i Marka. I pokazanie, że nie ma zawsze szczęśliwych zakończeń.
:(

ocenił(a) serial na 10
Pendrak Wendrowniczek

a mi się wydaje, że Arizona umrze. ma to c\być jakaś bardzo pozytywna postać, czyli z Arizoną się zgadza a w dodatku czytałam że osoba która gra jej postać jest w ciąży. więc ja stawiam na arizonę

ocenił(a) serial na 8
kala996

Jeśli to będzie Arizona, musza sobie zdawać sprawę, ze im spadnie oglądalność. Ameryka uwielbia Calzonę;)

ocenił(a) serial na 10
Bisexidryna

Polska także :)

kala996

dokładnie TAK!!!!!!
kurcze Arizona to jedna z moich ulubionych postaci...

ocenił(a) serial na 8
filmwebka86

no właśnie oglądałam, więc nie zrozumiałam czegoś, przegapiłam coś ? co mi umknęło? ;d

ocenił(a) serial na 8
laurrier

dobra, już wiem ;)

ocenił(a) serial na 10
nataliarbd

Mer jak masakrycznie wyglądała...

ocenił(a) serial na 9
kala996

Ja stawiam na Lexie..

ocenił(a) serial na 9
nataliarbd

Zastanawiam się, czy ten finał przebije finał 6 sezonu... W każdym razie zapowiada się BARDZO ciekawie.

ocenił(a) serial na 10
Daga_93

podobno podczas kręcenia tego finałowego odcinka wszyscy płakali... to jest właśnie fajne, że w Chirurgach zawsze są genialne zakończenia sezonów. możliwe że przebije, bo z roku na rok jest coraz lepsze :)

nataliarbd

http://www.youtube.com/watch?v=EPFmN94KCCU tu jest kanadyjskie.

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

kanadyjskie zawsze lepsze.
Nie wierze,w to co napisze,ale obstawiam,ze zginie Arizona....... :(

youhaveamessage

w kanadyjskim widać, że znajdują Dereka, w amerykanskim pompują atmosferę. Widać wszytskich, Lexie i Derek są uwięzieni, Arizona leży - na razie wszyscy żyją...

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

te przerażenie w oczach Mer...

kala996

Mer zazwyczaj nie panikuje w tragicznych sutacjach, lubi balansowac miedzy zyciem a smiercia, chyba ze ... nic nie widzi bo w katasrofie stracila wzrok ....

ocenił(a) serial na 9
nataliarbd

Z tego co czytam w necie to obstawiają Lexie albo Arizonę. I choć bardzo lubię obie to jednak z tej dwójki wolałabym, żeby Arizona przeżyła. Ale pisze się, że było jej dużo w ost odcinku i że to mógło być swego rodzaju pożegnanie, zwłaszcza po tym "Don't ever leave". I że Alex zajmie jej miejsce. Niby wszystko wskazuje na Robbins, ale oby NIEEE!!!

ocenił(a) serial na 10
aniagustlik

jak to bedzie Arizona- chyba nie bede ogladac dalej

Versatile_Nat

ja chyba też nie....

ocenił(a) serial na 10
Versatile_Nat

ja też !! nie moga tego zrobić ta aktorka nie może tego zrobić widzom ! :|

ocenił(a) serial na 10
meredith21

jest w ciazy,czasami jednak kobieta musi zdecydowac,co wazniejsze.

nataliarbd

Również obstawiam Arizonę lub Lexie, lubie obie postacie, jednak wolę, żeby przeżyła Lexie!

użytkownik usunięty
violusek

Arizona zginie. Wszystko ku temu mówi.
- aktorka jest w ciąży
- sprawa z Karevem będzie dobrze rozwiązana, bo zostanie na jej miejscu w Seattle Grace
- pozytywna postać, którą wszyscy lubią - Lexie aż tak lubiana nie jest jak Arizona

Mimo tych powodów, beznadziejny ruch. Najpierw jej przyjaciel umiera, później ona. Za dużo tego.

użytkownik usunięty

można do tego jeszcze dodać:
-scenę śmierci postaci która ma zginąć nakręcono wcześniej (pewnie ze względu na ciążę Jessicy)
- Arizona była w samolocie (Lexie chyba nie..)

Promo pozornie wskazuje na Dereka (szuka go Meredith), pewnie ma to wzbudzić więcej emocj, ale my już wiemy, że Derek nie zginie :)

ocenił(a) serial na 9

Lexie także była w samolocie. Przed wylotem Sloan się jej pytał przecież czy jej pomóc. No i tak, Derek nie zginie. Kurna chata ja nie chcę żeby Arizona zginęła!!

użytkownik usunięty
aniagustlik

Musiałem ją przeoczyć ,-) Natomiast trzeba pamiętać, że zagrożona jest też Callie i Owen.

ocenił(a) serial na 9

O Callie tym bardziej nie może zginąć! Jedna z moich ulubionych postaci! To niech już Owen zginie i w sumie to też by było jakieś rozwiązanie w tej sytuacji (mam na myśli problemy z Christiną). Najchętniej to bym powiedziała, żeby zginęła Kepner. Lub Jackson. Oni są ..hmmm.. nie aż tak ważni :)

ocenił(a) serial na 8
aniagustlik

Ale przecież Owen i Kepner nie lecieli samolotem, więc sorry, ale to nie oni... Chyba, że groteskowo zrobią tak, że z samolotu wszyscy przeżyją, a Owen lub Kepner upadną gdzieś w i sobie głowę rozbiją :D

ocenił(a) serial na 9
aleera89

Ahahahah! To by była porażka na całej linii, ale z racji tego, że baaaardzo nie chcę, żeby Arizona zginęła to z wielką ulgą taką groteskę bym przyjęła ;)
Ja się pocieszam tym, że może scenarzyści nas zaskoczą tak, że zginie ktoś kogo się nie obstawia, ale z drugiej str wiedząc kto już przedłużył kontrakt...

ocenił(a) serial na 8

Dla mnie najbardziej wymowna była końcowa scena kłótni Arizony z Alexem. Po coś ona była. Moim zdaniem po to, żeby w finale ją pociągnąć. Gdy Arizona umrze, Karev będzie miał wyrzuty sumienia i do następnego sezonu zostawią go z wahaniem: wyjechać czy zostać?

ocenił(a) serial na 8
kangaroo94

W dodatku Robbins w ostatniej chwili wsiadła do samolotu zamiast niego - takie symboliczne zagrania scenarzystów zastanawiają.

ocenił(a) serial na 10

dokładnie Arizona musi żyć! koniec kropka bo za duzo tej tragedii jest już.... a Lexie jest nijaka i jakby zginęła "nikt by nie zauważył" ...

ocenił(a) serial na 10
violusek

Zgadzam się w 100%. Sloan i Lexie muszą być razem.
Wydaje mi się że uśmiercą Arizonę, bo teraz jej związek jest dość cukierkowy i prawie idealny (+ ciąża aktorki) a Lexie w końcu powinna być ze Sloanem. :)

nataliarbd

Ja chyba dostane zawału przy tym odcinku normalnie sie juz nie moge doczekać(nie tego zawału tylko odcinka):):):):):):)

scully1981

Dobrze, że wytłumaczyłaś! ;)

użytkownik usunięty
nataliarbd

Wczorajszy odcinek powinien być dwugodzinny i być finałem a tę katastrofę lotniczą powinni sobie darować. To jest fatalne rozwiązanie. April pewnie dzięki temu wróci do pracy (bo zapewne zginie więcej osób i zwolnią się posady w Seattle). Natomiast czyżby kolejny "szok" po katastrofie ma sprawić, że chirurdzy jednak zostaną w Seattle? Oby Christina nie przechodziła ponownie swej traumy jak po finale 6 sezonu...

ocenił(a) serial na 10

nie zwolnia sie miejsca,bo umrze tylko jedna osoba (na 90% arizona),wiec april nie wrocido pracy.
A z ta katastrofa.......nie jestem ani za ani przeciw. Szkoda mi tylko,ze ktos umrze.